Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "Mindig vállalni fogom a nézeteimet!"

2024. április 02. - Jurancsik Eszter

within_temptation_meraluna2023_bt-18-von-25.jpg

Pénteken jelenik meg a Within Temptation vadonatúj dala az A Fool's Parade címmel, amelyről tudni lehet, hogy az orosz-ukrán háború témáját dolgozza fel, illetve egy Ukrajnában igen elismert producerrel, Alex Yarmakkal karöltve dolgozott a holland formáció, a klipet pedig Indy Hait rendezte. 

Az énekesnő Sharon den Adel több ízben mesélt már a munkálatokról, arról, hogyan kezelik az ukránok az igen gyakori légiriadókat, és milyen érzéseket váltott ki belőle, amikor mindezeket személyesen tapasztalta meg. A zenekar soha nem rejtette véka alá a véleményét, legyen szó bármiről, és ez alól a háború sem kivétel. Ezúttal a Metal Pilgrimnek mesélt a frontasszony arról, miként használják fel a közösségi médiás platformjaikat arra, hogy ezekre a súlyos problémákra felhívják a figyelmet.

Soha nem törődtünk azzal, hogy mások szerint mit kellene vagy éppen mit nem kellene mondanunk! Mindig azt tettük, amit akartunk! De ahogy idősödsz, úgy vagy egyre biztosabb abban, amit képviselsz, és kifejezőbb is leszel. Úgy érzem, nincs veszítenivalóm, noha olyan dolgokról beszélek, amelyek visszaüthetnek. Kínosan kell ügyelni arra, hogy a legmegfelelőbb szavakat válasszuk meg, és igyekszem mindig felkészült maradni. Remélem, ez kifizetődik, azaz mindenki meghallja az üzenetet.

- kezdte fejtegetni gondolatait Sharon, majd elmondta, hogy őszinteségük nemcsak pozitív dolgokat hozott magával:

Jó néhányan már nem követnek minket, mert a nevünket adtuk bizonyos dolgok támogatásához, és persze szókimondóbbak is lettünk. Azt mondták, hogy egy zenekar ne beszéljen politikai témákról. Én ezzel nem értek egyet, hiszen mindenkinek van véleménye. Nem mondom, hogy túl akarok kiabálni másokat, de továbbra is kiállok a véleményem mellett, és ez remélhetőleg minél több embert gondolkodásra késztet majd. 

sharondenadelukraine3.jpg

Sharon a klipforgatás díszletei között sétál Kijevben

Az énekesnő hozzátette: bár ők egy nyugat-európai országban élnek, mégis sokszor kapták azon magukat, hogy az orosz-ukrán háborúról beszélnek. Az interjúkban bármikor kész erről nyilatkozni, de a közösségi médiában nem, hiszen ott pillanatok alatt elszabadulnak az indulatok. 

Nekem is meg kell választanom, miről beszélek. Ha a világ összes igazságtalanságát a nyakamba veszem, elhalványul az a dolog, ami az adott pillanatban leginkább inspirál engem. 

- zárta sorait. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8118369153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása