Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Így ünnepelte húszéves albumát az Evanescence

2023. augusztus 28. - Jurancsik Eszter

312346697_663496335136915_1859802227181562530_n.jpg

Ausztráliában turnézik az Evanescence, debütáló albumuk, a "Fallen" pedig idén lett húszéves. Az arkansasi zenekart még 1995-ben hívta életre Amy Lee énekesnő és Ben Moody gitáros, ekkortájt kezdték el írni a szóban forgó korong dalait is, ám az áttörésre egészen 2003-ig kellett várniuk.

Ekkor robbant be a csapat a rockszcénába a Bring Me To Life című szerzeménnyel, amely hetekig lesöpörhetetlen volt a listák éléről, Ausztráliában pedig az év végéig tartotta a csúcsot. A "Fallen" szintén aratott, amely kiadvánnyal 2004-ben Grammy-díjat nyert a banda, és bár az elmúlt 21 évben több tagcsere és távozás tarkította a formáció életét, sikerük a mai napig töretlen.

Amy egy interjúban a következőképpen mesélt erről:

Ez egy remek év, egy jubileum, hiszen a "Fallen" 20 éve jelent meg. Azóta rengeteg mindenen mentünk keresztül, a dalok pedig pont ettől lesznek még jelentőségteljesebbek. Amikor kiadtuk az albumot, nem tudtam elképzelni, hogy milyen messzire jutunk. És még most is itt vagyunk, olyan zenét csinálunk, amit szeretünk, új rajongókat szerzünk, és még mindig rengetegen hallgatják ezt a lemezt, miközben a fiatalabb generáció is felfedezi magának!

Augusztus 24-én Brisbane-ben adott koncertet a zenekar, a bulin pedig rengeteg dal felcsendült a fent említett lemezről, a Bring Me To Life mellett hallhatták a rajongók a gyönyörű balladát, a My Immortalt, a Going Undert, az Imaginary-t és egy egyveleget, amelyben helyet kapott a Haunted, a My Last Breath, az Everybody's Fool és a Whisper is.

Íme, néhány videó a koncertről!

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6418202571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása