Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hallgass Lorna Shore covert Anitól!

2022. július 31. - Jurancsik Eszter

Tóth Anita rengetegszer elkápráztatott bennünket a hangjával, mind a tiszta éneket, mind a hörgést illetően - utóbbit hazánkban nem sokan művelik, valljuk be.

Itt írtunk már Aniról, itt pedig az őt tanító énektanárnővel, Orsival olvashattok interjút.

A napokban érkezett meg az énekesnő legújabb coverje, a Lorna Shore - To The Hellfire, íme!

Delain: napvilágra került az új dal címe

delain_apocalypse_and_chill_napalm_records_label_website_background_2020.jpg

Miután tavaly februárban gyakorlatilag feloszlott a holland zenekar, Martijn Westerholt, az alapító megnyugtatta a kétségbeesett rajongókat: a banda nem szűnik meg létezni, csak más formában működik tovább. 

A csapat hónapok óta dolgozik az új dalokon, és bár új nagylemezről még nincs hír, annyit tudni lehet: augusztus 7-én debütál vadonatúj szerzeményük, amelynek címére a napokban derült fény: The Quest and the Curse címmel lesz hallható, és a hozzá készített videó pedig felfedi a Charlotte Wessels helyét átvevő énekesnő személyét, akiről pár szerencsés rajongó már tudja, hogy kicsoda, az együttes ugyanis két titkos koncertet adott nemrégiben szülőhazájában.

A sok tagcserét megélt formáció 2005 és 2021 között hat stúdióalbumot adott ki, legutóbb az "Apocalypse&Chill" című korongot, amelynek megjelenése majdnem egybeesett a koronavírus-járvány kitörésével, így a csapat nem tudott turnézni. 

Ez idő alatt keletkezett ellentét Martijn és a többiek között, akiket a billentyűs - elmondásuk szerint - session-zenészekké szeretett volna lefokozni, ezért döntöttek a távozás mellett.

295825434_599758478188417_958988738861602527_n.jpg

Élőben követheted az Epica újabb megabuliját!

295172498_585333799627090_6993216726350394137_n.jpg

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Epica újabb nagyszabású koncerttel készül szeptember 3-án, megünnepelve alakulásuk 20. évfordulóját.

A zenekar 2021 februárjában adta ki nyolcadik, "Omega" című nagylemezét, amely a rajongók és a szakma tetszését is egyaránt elnyerte, majd szintén tavaly nyáron stream-koncerttel örvendeztette meg rajongóit a csapat, amelyet decemberben DVD-n is kiadtak.

A szeptember 3-i koncert -hasonlóan a 15. évfordulós bulihoz, amelyet 2018-ban rendezett az együttes- a Poppodium 013-ban lesz megtartva, és Simone Simonsék elmondása szerint már minden jegy elkelt. Ám akik nem jutnak el személyesen a koncertre, nem maradnak ki a jóból: az eseményt élőben is követni lehet majd a világhálón. A rajongók bárhonnan bekapcsolódhatnak az exkluzív, profi felvételt tartalmazó élő közvetítésre, amely rengeteg meglepetést tartalmaz majd úgy a setlistben, mint a vendégzenekarokat illetően és természetesen látványos színpadi effekteket is láthatunk majd.

Coen Janssen, a banda billentyűse izgatottan osztott meg részleteket az eseményről:

Rendkívül boldogok vagyunk, hogy megoszthatjuk az évfordulós koncertet - nemcsak azokkal a szerencsésekkel, akik jegyhez jutottak, hanem a világ minden más lakójával is! Hűséges rajongótáborunk a bolygó minden pontján jelen van, és a közvetítés révén mindenki részese lehet ennek a bulinak. Nélkületek nem lenne születésnapi buli!!! Szóval, készítsétek be az italokat és figyelmeztessétek a szomszédaitokat, mert ez egy zajos este lesz!

www.epicastream.com oldalon már kaphatóak az early bird jegyek, a buli pedig közép-európai idő szerint 19:30-kor kezdődik. 

 

 

Lassan, de biztosan elkészül az új Within Temptation-album!

20190802_wacken_wacken-open-air_within-temptation_0434.jpg

Az elmúlt két évben a holland Within Temptation főleg csak kislemezeket adott ki, habár jó ideje tudni lehet, hogy készülőben van az új stúdiókorong is, amely a tervek szerint a 2019-es "Resist" nyomdokain halad majd.

A korábban gótikus-szimfonikus metálban utazó banda napjainkban már teljes mértékben a modern hangzást követi, legutóbbi négy daluk (Entertain You, The Purge, Shed My Skin, Don't Pray For Me) pedig szép sikereket ért el.

Most a Chaoszine faggatta ki az énekesnő Sharon den Adelt, hogy mi lesz a következő lépés.

Még nincs meg a hivatalos dátum, amikor az új lemez megjelenik, de már a dalok befejezésén dolgozunk. És persze a koronavírusos időszak alatt is kiadtunk dalokat, amelyek az albumon is hallhatók lesznek. Valamikor a jövő év elején érnek véget a munkálatok. 

Legutóbbi klipes daluk, a Don't Pray For Me talán még az Entertain You-nál, The Purge-nél és a Shed My Skin-nél is nagyobbat szólt, ugyanis egy olyan témát vesz alapul, amely nagyon jelen van a mindennapokban:

A szám a hitrendszerek és a félelmek másokra erőltetése ellen küzd, és azt szorgalmazza, hogy mindenki elfogadja a másik útját. Ez a himnusz arról szól, hogy megbarátkozzunk azzal a ténnyel, hogy a meggyőződések lehetnek változékonyak, sokfélék vagy őszintén szólva: különbözőek. Az embereknek meg kell engedni, hogy a saját sorsukat kövessék.

süti beállítások módosítása