Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Jen Majura: "Nem önszántamból hagytam el a csapatot..."

2022. május 22. - Jurancsik Eszter

_mg_6330.jpg

Tegnap értesülhettünk arról, hogy az arkansasi Evanescnece és a német származású Jennifer "Jen" Majura gitáros hét év közös munka után megválnak egymástól.

A 39 éves Jen és az Amy Lee vezette zenekar 2015 óta dolgoztak együtt, a zenészlány az akkor távozó Terry Balsamo helyét vette át. Játékát a "Synthesis" (2017) nevű speciális lemezen és a legutóbbi, "The Bitter Truth" (2021) című stúdióalbumokon hallhattuk.

Az okokra sem a banda, sem Jen nem tért ki, tegnap az együttes szűkszavúan csak annyit közölt, hogy mindig szeretni és támogatni fogják volt csapattársukat, aki szintén rövid közleményt írt Twitterére ma - ebből kiderül, hogy nem ő akarta elhagyni a formációt:

Fontosnak érzem leszögezni, hogy mindez nem az én döntésem volt! Nem haragszom senkire, és minden jót kívánok az Evanescence-nek. Szép emlékeket vihetek magammal ezekről az évekről..."

 

Jen Stuttgartban született 1983-ban, édesapja révén félig thai származású. 2000 óta gitározik, tagja volt a Black Thunder Ladies nevű csapatnak, amely AC/DC-feldolgozásokat játszott, de tépte a húrokat a Knorkator és az Equilibrium nevű zenekarokban is. 

A csapatba kerülésekor a következőket mesélte:

A nevemet egy kedves barátom, Alex Skolnick ajánlotta a Testamentből, és Dave Eggar - aki szintén New Yorkban dolgozik és remek csellóművész. És hirtelen jött az e-mail: "Érdekes lehet számodra a csatlakozás...?" Én meg: "Mi a faszom?!". Alig kaptam levegőt. Utána végigfutott az agyamon: "Oké, ezt újra el kell olvasnom. Három nappal később egy repülőn találtam magam, New Yorkba utaztam, hogy találkozzak Amy Lee-vel. És nagyon, nagyon jót beszélgettünk. Ő egy fantasztikus ember és nagyszerű zenész. És így hirtelen az ő Evanescence nevű birodalmában találtam magam.

evanescence_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2417837515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása