Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Májusban jön az Arch Enemy újabb kislemeze

2022. április 22. - Jurancsik Eszter

arch-enemy-handshake-hell-new-video-patric-ullaeus.jpg

Július 29-én jelenik meg az ősz folyamán Budapestre látogató Arch Enemy tizenegyedik sorlemeze, a "Deceivers". A lemezről bemutatásra került három dal is, a Deceiver, Deceiver, a House Of Mirrors és a Handshake With Hell. A nyáron boltokba kerülő újdonság készítése kapcsán korábban a gitáros Michael Amott elárulta:

Kétségtelenül mindig kihívást jelent egy lemezfelvétel, minden alkalommal magasabbra tesszük a lécet mind dalszerzői, mind produceri oldalról, és ez egy kicsit ijesztőnek tűnik, mielőtt belevágnánk. De ha egyszer nekikezdünk, és teljesen elmerülünk a kreatív folyamatokban, akkor tényleg olyan, mintha semmi más nem lenne a világon, és nagyon fókuszáltak vagyunk. És akár hiszitek, akár nem, a legtöbbször nagyon jól érezzük magunkat a zenélés közben! A 'Deceivers' megalkotása kapcsán sem volt ez másképp. Ismét kizártuk a külvilágot és mélyen belemerültünk a művészi világba. Azt hiszem, ezúttal igazán érdekes témát hoztunk elő zene és dalszöveg tekintetében, néhány dolog még felhúzhatja a szemöldökötöket - ám mindeközben megtartottuk a zenekar összes jellegzetes elemét. Végeredményben ez az Arch Enemy, teljes sebességgel és erővel!

Nem titok az sem, hogy az énekesnő, Alissa White-Gluz szólólemezt készített, és csapatbéli kollégája, Jeff Loomis is segítségére volt a munkálatokat illetően.

A mai napon jelentette be a svéd/kanadai zenekar, hogy májusban érkezik a negyedik kislemezes dal is, amely a Sunset Over The Empire címet fogja viselni. A dolog érdekessége, hogy nemcsak a digitális platformokon lesz elérhető a nóta.

Nagyon boldog vagyok, hogy a következő kislemezünket, a 'Sunset Over The Empire'-t nem csak digitálisan adjuk ki, ahogy szoktuk, hanem fizikai formában is, hét hüvelykes bakelitlemezként. Én magam is nagy rajongója vagyok a bakelit formátumnak, és úgy gondolom, hogy ez a gyilkos kinézetű, hét hüvelykes lemez szép gyűjtői darab lesz, mivel limitált példányszámban kerül forgalomba. A B-oldal egy instrumentális szám lesz hallható(The Judging Eyes), amit még soha nem adtunk ki, az A oldal pedig az egyik kedvenc számom a hamarosan megjelenő 'Deceivers' című új albumunkról!

Az is kiderült: már forognak a kamerák a szóban forgó szerzeményhez, Alissa pedig hozzátette:

Azt hiszem, az elmúlt néhány év során mindenkinek újra kellett gondolnia, hogyan ad ki lemezeket, mert a zene "fogyasztásának" módja megváltozott. Ugyanannyi időt fordítunk minden dalra, de aztán talán csak kettő vagy három kerül ki kislemezként. Ám ez nem jelenti azt, hogy a többi dal elkészítése nem igényelt ugyanannyi időt, energiát és szívet. Vannak rajongóink, akik minden egyes dalt ismernek, de lehetőséget akartunk adni az embereknek, hogy egy kicsit többet tudjanak meg a hangzásvilágunkról.

ae_7.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1817814229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása