Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Arch Enemy: "Még mindig szenvedélyesen szeretjük a zenét!"

2022. március 23. - Jurancsik Eszter

ae_6.jpg

Július 29-én kerül a boltok polcaira az Arch Enemy új albuma, a "Deceivers", amelyről a Deceiver, Deceiver, a House Of Mirrors és a Handshake With Hell című szerzeményekhez készült videókat már láthattuk.

Most Michael Amott, a zenekar gitárosa mesélt arról, miként változott a lemezkészítés folyamata az évek során:

Van egy stílusunk, amely a több, mint 25 éves pályafutásunk során forrt ki, de a zene iránt még mindig nagy szenvedélyt érzünk. Ez a hajtóerő. Mindig van valami, amit ki lehet próbálni, ezek apró új dolgok, amelyekkel eddig nem kísérleteztünk. A zene végtelen. De hűek maradunk az Arch Enemy hangzáshoz. Nem akarunk túl messzire távolodni a gyökereinktől.

- kezdte a zenész, majd így folytatta:

Én ezt gondolom, de nemrégiben meghallgattam az első albumunkat; annyira más ahhoz képest, amit most csinálunk. Szóval volt előrelépés, de azt hiszem, ez egy természetes fejlődés volt. Valami, ami természetes módon történt meg. Sokat gondolkodunk ezen. Azt hiszem, minden albumon új elemeket akar az ember, és ez fontos. Ez megvan nálunk is, de nem próbálunk túl sokat egyszerre csinálni. A zenekar 'munkamódszere' is változott: eddig úgy működött, hogy kiadunk egy-két dalt, kijön a lemez és turnézni indulunk. Most viszont másképp működik a dolog: több kislemezt adtunk ki, hiszen a dolgok is megváltoztak az elmúlt években a koronavírus miatt. Amúgy ez a kiadónk ötlete volt.

A csapat énekesnője, Alissa White-Gluz pedig nem nemrég felfedte: az ő albuma is elkészült - a frontasszony 2016 óta dolgozott kiadványán, amelynek megjelenési dátumát még nem tudni.

ae_4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr617787706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása