Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ismét beleálltak Kimberly Gossba - Alexi Laiho családja is ellene fordult

2021. március 07. - Jurancsik Eszter

A Sinergy egykori énekesnőjének élete fenekestől felfordult, amióta Alexi Laiho, a Children of Bodom énekes-gitárosának halálhíre napvilágra került. E tényről a világsajtó január 4-én értesült, a finn zenész néhány nappal korábban, 2020. december 29-én hunyta le örökre szemeit. Kim Goss megemlékezett egykori szerelméről, akivel 2002 februárjában házasodott össze, és 2004-ig alkottak egy párt.

Állítása szerint közte és Alexi között a szoros barátság megmaradt, noha a szerelem elmúlt, továbbá kiakadt azon, miszerint a zenész második felesége, Kelli Wright-Laiho nem értesítette őt a temetésről, így el sem búcsúzhatott tőle. Hasonlóképpen paprikázta fel magát akkor is, amikor az ausztrál hölgy aranyásónak nevezte őt, és elterjesztette róla, hogy Alexi vagyonára feni a fogát. A vihar csitulni látszott, ám miután két nappal ezelőtt Kim felfedte Alexi halálának valódi okát, ismét elszabadult a pokol - újfent egymásnak feszült a két özvegy, ezúttal azonban nemcsak Kelli, hanem a zenész családja is Kim ellen fordult, hovatovább egyenesen betegnek titulálták az énekesnőt.

fotojet_4_4.jpg

Kimberly Goss (balra) szerint Kelli Laiho-Wright megpróbálja Alexi családtagjait és barátait ellene hangolni

Kim, akitől Alexi soha nem vált el hivatalosan, azaz törvényes özvegye maradt, pénteken kapta meg a hivatalos jelentést Finnországból, amely egykori szerelme halálának okát írta le. A Children of Bodom-rajongók előtt sem volt titok soha, hogy az énekes életét végigkísérte súlyos alkoholfüggősége, amely miatt végül máj-és hasnyálmirigybetegség alakult ki nála - a törvényszéki boncolás szerint e két létfontosságú szervének visszafordíthatatlan károsodása vezetett halálához.

alexi-laiho.jpg

A Laiho-család és Kelli ezen alaposan bepöccent, Alexi nővére -akit Kim elmondása szerint Kelli gyűlöletkampánya miatt sikeresen ellene fordítottak- kijelentette: öccse és az énekesnő hosszú évekkel ezelőtt szakítottak, és a szoros kötelék, a mély barátság pedig csak Kim fejében létezik, aki szerinte "szellemileg instabil".

Aki ismerte Alexit, tisztában volt ezzel! Ez a "barátság" teljesen egyoldalú volt. A testvérem még soha, semmi pozitívumot nem mondott Kimberlyről! 

- fedte fel a gitáros nővére, ám a legmegdöbbentőbb rész még csak most jön - állítása szerint Kim egyenesen megzsarolta fivérét:

Felmerülhet most mindenkiben a kérdés, hogy miért nem vált el tőle soha, ha ennyire gyűlölte őt. Ennek magyarázata igen egyszerű: Kimberly azzal fenyegette Alexit, hogy elveszi a vagyona 50%-át, ha felbontja a házasságukat. Az nyilván nem volt jó döntés, hogy nem kerített sort a hivatalos válásra, de Kimberly ki kett zárva a végrendeletből. Minden a szüleinké lesz. Kim megpróbál minket megakadályozni abban, hogy Alexi hamvait eltemessük, a búcsúztató óta, amely január 28-án volt. Láthatjátok, Kim így használja ki az özvegyi jogait, hogy meggátol egy gyászoló anyát és apát abban, hogy eltemessék a saját fiukat. Az, hogy jelen akar lenni, amikor Alexi hamvait eltemetjük, önző és nárcisztikus magatartás. Sem én, sem a családunk nem akarja ezt a szörnyeteget látni! Úgy gondolom, Alexi sem ezt akarta volna, és a törvényszéki jelentést is a hozzájárulásunk nélkül hozta nyilvánosságra.

Kim természetesen nem hagyta szó nélkül a vádakat, friss Instagram-történetében újfent kiállt igaza mellett:

Nem tudom, mit tegyek. Átkozott leszek, ha megteszem, és átkozott, ha nem. Úgy érzem, mintha a kezemet olyan emberek fognák, akik elképzelhetetlen hazugságokat terjesztenek rólam. Olyan hazugságokat, amelyek eredményeként halálos fenyegetéseket is kaptam rajongóktól, akik hisznek ezekben a hamis vádakban. Az, aki szerint aranyásó vagyok és Alexi gyűlölt engem, hazudik. Meg tudom cáfolni ezeket a csodálatos szöveges és videós üzenetekkel, amelyeket naponta küldött nekem, egészen a halála napjáig. Édes és szívszorító üzenetek egyszerre, hiszen látható rajtuk, mennyire beteg volt. Mindent megtettem, hogy segítsek neki. Gyakran üzentem embereknek Helsinkiben, hogy figyeljenek rá, hiszen annyira aggódtam érte (...)

- írta az énekesnő, aki elmondta: nem alacsonyodik le az őt bántó emberek szintjére, de megvédi magát, és persze rettenetesen megviselik az események.

screen-shot-2021-03-07-at-10_34_46-am.png

 

 

Morgan Lander: "Ha a Kittie visszatér, az nem most lesz."

kittie_1.jpg

Nem sokat lehetett hallani mostanság a kanadai Kittie háza tája felől. 2011-ben befejezték az I've Failed You című albumukhoz kapcsolódó turnéjukat, majd teljesen más területeken próbálták ki magukat a tagok. Morgan Lander énekes például marketingesként dolgozott egy fitneszklub-hálózat alkalmazásában, míg húga, a dobos Mercedes belekóstolt az ingatlanközvetítői munkába, és dolgozott egy szoftvercégnél is.

Nemrégiben egy internetes lap faggatta ki Morgant, várható-e a banda visszatérése. Az énekesnő szerint, ha ez meg is történik, az nem mostanában esedékes - leginkább Trish Doan basszusgitáros 2017-ben bekövetkezett, váratlan halála miatt.

Külön-külön mindenki új zenéken dolgozik. Mercedes a The White Swan tagja, énekel és gitározik. Tara McLeod egy fantasztikus country együttesben játszik. Én pedig egy dallamos death metal zenekar, a Karkaos élén állok. Még mindig nagyon közeli barátok vagyunk és mint zenészek is közel állunk egymáshoz, de lehet, hogy nem ez a megfelelő idő a visszatérésre. De mindig is azt vallottuk: soha ne mondd, hogy soha!

- kezdte fejtegetni gondolatait Morgan.

Trish Doan basszusgitáros 2017. február 11-én, 31 évesen hunyt el, halálának oka nem ismert, de rajongói körökben a mai napig mennek a találgatások, hogy a fiatal tehetség talán önkezével vetett véget az életének. Trish rengetegszer írt közösségi oldalain a depresszióval való küzdelméről. Morgan korábban is elmondta: nem tartja valószínűnek, hogy új album szülessen Trish nélkül, akit szinte a testvéreként szeretett. Tavaly létrehozta a Winterlvst nevű projektjét is, amellyel teljesen más jellegű zenét kíván játszani, mint a Kittie vagy a Karkaos.

155809366_471744590874127_5930947552207375683_n.jpg

Nehéz tovább haladni Trish nélkül, mert furcsa érzés, hogy nincs velünk. De persze nem tudni, mi lesz a vége. Ha kapunk egy jó ajánlatot, lehet, hogy rábólintunk. Ugyanakkor biztosan akarjuk tudni, hogy ez a rajongóinknak is jó lesz. De meglátjuk, mit hoz a jövő. Nagyon sok ember szereti a csapatot. "Kiköveztétek az utat", "Legendák vagytok" - és hasonlókat mondanak nekünk, noha nem gondolom, hogy 15-20 éve ez egyenlő lett volna a Kittie-vel. Úgy gondolom, az segített nekünk a sikerben, hogy szívvel-lélekkel dolgoztunk.

 

 

 

Hatodik albumán dolgozik a Temtris

A Temtris története egészen az ezredfordulóig nyúlik vissza; 2000-ben alakult a heavy metálban nyomuló csapat,  az ausztráliai Sydneyben. Énekesnőjük Genevieve Rodda, aki igen erőteljes és lehengerlő hanggal lett megáldva. 

145942402_10157838333340978_3470029608398064092_o.jpg

A zenekar első demója 2002-ben jelent meg, Escape Reality címmel, egy évvel később pedig érkezett a Threshold album is. 2007-ben kijött a Masquerade, 2014-ben a Shallow Grave, 2016-ban az Enter the Asylium, utolsó nagylemezük pedig a 2018-as Rapture volt. 

Néhány napja a banda felfedte: dolgoznak hatodik albumukon, amelynek címéről, borítójáról és számlistájáról is lehullott a lepel: a korong Ritual Warfare címmel kerül majd a boltokba, 8 dalt rögzített rajta a formáció, íme a tracklist:

1.Race to the end
2.One for all
3 Seven Sins of man
4.Forever
5.Ritual Warfare
6.Tempus Aeturnum
7.Erased
8.Always United

És a borító:

temtrisritualwarfares.jpg

A készülő albumról még tavaly nyáron jelent meg a Forever, íme a videó:

A zenekar honlapja: www. temtris.com

Facebook itt, Instagram itt, Youtube itt, Twitter itt!

Evanescence: itt az új dal - Better Without You

evanescence-press-2019-cr-pr-brown-billboard-1548-768x433.jpg

Néhány napja fedte fel az arkansasi Evanescence, miszerint a mai napon újabb dalt mutatnak meg március 26-án boltokba kerülő, The Bitter Truth címre keresztelt új nagylemezükről.

Az Amy Lee énekesnő vezette társulat eddig négy dalt mutatott meg a korongról, tavaly tavasszal a Wasted On You-t, majd a The Game Is Overt, nyár végén a Use My Voice-t, decemberben pedig a Yeah Right-ot.

A zenekar tartotta magát ígéretéhez, itt a Better Without You:

 

Kimberly Goss: "Ha függő vagy, kérj segítséget!"

Január 4-én járta be a világsajtót Alexi Laiho halálhíre - a Children Of Bodom és Bodom After Midnight alapítója 2020. december 29-én hagyta itt a földi létet.

Kimberly Goss, Alexi egykori felesége többször megemlékezett a zenészről, elmondta, hogy ő volt az első igazi szerelme, és meglehetősen felpaprikázta magát, amikor Alexi második felesége, Kelli Wright hamis vádakat kezdett terjeszteni róla. Hovatovább Kim szerint Alexi temetését is illegálisan szervezte meg az özvegy, hiszen nem értesítette őt senki az eseményről, így méltó búcsút sem vehetett néhai férjétől.

kkk.jpg

A metálvilág egyik legtehetségesebb gitárosának tartott Alexi halálának oka nem került eddig nyilvánosságra, azonban Kim Instagramján most közzétette a törvényszéki jelentést - egykori szerelme vesztét az évekig tartó súlyos alkoholfüggősége miatt kialakult máj-és hasnyálmirigykárosodás okozta.

Ma reggel megkaptam az utolsó törvényszéki jelentést, amelyben Alexi halálának hivatalos oka szerepel. Minthogy törvényes özvegye vagyok, tudom ezt az információt: "a máj és a hasnyálmirigy kötőszövetének alkohol miatti degenerációja" (közismertebb nevén májzsugorodás vagy májcirrózis - a szerk.). Továbbá a halálokok között szerepelt egy fájdalomcsillapítóból és ópiátokból álló "koktél",  álmatlanság kezelésére. E rendkívül tehetséges és gyönyörű lélek elvesztése olyan tragédia, amelyet meg lehetett volna előzni. Még sok jó év állt előtte. Képzeld csak el azt a csodálatos zenét, amelyet még hallhatnánk, ha elfogadja a segítséget! Kérek mindenkit, aki alkoholizmussal vagy drogproblémával küzd, kérjen segítséget. Neked nem kell erre a sorsra jutnod. Ha az emberek próbálnak segíteni rajtad, ne feledd, hogy szeretetből és aggodalomból teszik, ezért kérlek, ne taszítsd el őket magadtól. Kérlek, kerüld az olyan helyzeteket, amelyek elősegíthetik a függőségedet. Legyen ez figyelmeztetés mindenki számára, hogy senki sem legyőzhetetlen.

- kezdte sorait a Sinergy egykori énekesnője.

Kim 1997-ben alapította meg finn zenésztársaival a szóban forgó csapatot, amelynek Alexi és Marco Hietala is tagjai voltak. Kim 1995-ben, 17 évesen költözött Norvégiába, hogy az Ancient nevű bandában billentyűzzön, de a Therionnal is dolgozott - egy turnén háttérénekesként segítette a zenekart. 1997-ben a Dimmu Borgir billentyűse lett, de ebben az évben ismerte meg Jesper Strömbladot, aki a Sinergy megalakulása körül segített Kimnek. 1998-ban Svédországba költözött, ahol elkezdték a "Beware the Heavens" album felvételeit, illetve ekkor került képbe a Children of Bodom - a zenekar billentyűse, Janne Wirman tanulmányaival volt elfoglalva, ezért Kimet kérték fel, hogy kisegítse a bandát. Röviddel ezután tette át székhelyét Finnországba, ahol a Sinergy is megszilárdult és beindult a csapat karrierje. 

n7365.jpg

A Sinergy első felállása 1998-ban

Kim 2002 februárjában, 4 év együttjárás után állt oltár elé Laihóval, ám házasságuk még az év novemberére megromlott, Alexi beadta a válóperes papírokat, azonban később visszalépett ettől, hogy közösen dolgozhassanak kapcsolatuk megmentésén. Végül 2004-ig alkottak egy párt, de a barátság és a szeretetteljes kötelék megmaradt közöttük, Kim elmondása szerint naponta beszéltek telefonon és videóhivásban. Hivatalos válásra tehát soha nem került sor, mert -ahogyan Kim említette egy ízben- Alexi nem is akart elválni tőle. A Kellivel kötött házassága -amelyre 2017-ben került sor- tulajdonképpen csak egy szertartás volt, amelyen csak a családtagok és barátok voltak jelen, hivatalos oldala nem volt a dolognak. Kim azt is elárulta: rengeteg fenyegető üzenetet kapott, elmondása szerint azért, mert Kelli ellene indított gyűlölethadjárata elérte a célját, és sok embert -közöttük Alexi nővérét is- sikerült megvezetnie.

fotojet_3_2.jpg

Kimberly (balra) szerint Kelli valóságos gyűlöletkampányt indított ellene

Az énekesnő nyilvános posztban szólította fel Kellit, hogy állítsa le magát, fejezze be a mártírkodást és állítsa le a GoFundMe-kampányt, amit állítólag Alexi temetési költségeinek fedezésére indított - Finnországban ugyanis az elhunyt vagyona fedezi a költségeket. Valamint arra is megkérte a hölgyet, hogy legalább 11 éves kislánya érdekében legyen felnőtt végre.

Ha adakoztál ennek a kampánynak, akkor megtévesztettek. Alexi nővéréről semmi rosszat nem mondhatok! Elveszítette a testvérét, most szenved, ez az ausztrál pedig manipulálja őt. Tiszta szívemből szerettem Alexi családját Finnországban, de a hazugságok teljes mértékben elhomályosították Anna ítélőképességét. Remélem, egyszer megengedi, hogy megmutassam neki a telefonomon lévő összes bizonyítékot, Alexi saját szavait az ausztrál nőre vonatkozóan. Arra a nőre vonatkozóan, aki miatt kövérnek, gyengének és értéktelennek érezte magát. Ezek Alexi szavai, nem az enyémek. Nézzünk szembe a tényekkel, Alexi az élete nagy részét a zenésztársaival, a szerelmével és a legjobb barátaival töltötte. Én mindegyik kategóriába beletartozom. Akármennyire is szerető is a családja, ők nem láttak bele a mindennapjaiba. Nem vádolom a nővérét sem, amiért nem értett meg engem, de remélem, egy napon meglátja majd az igazságot.

Így zárta sorait a függőségek kapcsán:

Nem szeretném, hogy Alexi halála hiábavaló legyen. Remélem, hogy létrehozhatok egyszer egy alapítványt szülőföldjén, Finnországban, hogy segítsek másoknak, akik ugyanezekkel a démonokkal küzdenek. Erről nyíltan kell beszélni, nem pedig szégyenforrásnak tekinteni. Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian szenvedünk, de a segítség is van. Ha története akár EGY életet is megmenthet, akkor valami jó is születhet ebből a szörnyű veszteségből...

Alexi sosem csinált titkot abból, hogy nem veti meg az alkoholt, 18 éves kora óta gyakorlatilag "turnébuszokban élt", és azóta ivott keményen. Egy ízben konkrétan kijelentette, hogy a sírig fogja inni magát, de akkor még ő sem sejtette, hogy ez sajnos valósággá válik. Az alkoholfüggőségéből fakadó egészségügyi gondjai 2011-ben kezdtek súlyosbodni, amikor is egy Los Angeles-i tartózkodásakor, egy erősre sikeredett buli után vért kezdett hányni. Öt napra kórházba került, a vizsgálatok során pedig gyomorfekélyt diagnosztizáltak nála - amelynek akkorra már évek óta jelen voltak a tünetei. Ekkor a gitáros megijedt, hogy komolyabb baja lehet a későbbiekben, de nem változtatott az életmódján. 2012 júliusában Oslóban kellett kórházba szállítani erős gyomorfájdalmak miatt. Elmondása szerint ekkor tudatosult benne igazán, hogy függősége igen komoly. Egy hét után engedték ki az intézményből, és a hátralévő koncerteket a zenekarnak le kellett mondania - Alexi gyomorfekélye kiújult és megrepedt a nyelőcsöve. Sokszor volt rosszul az előadások előtt, de előfordult, hogy a színpadon tört rá a gyomorfájdalom.

"Hirtelen erős fájdalmat éreztem az oldalamban, letettem a gitárt és a színfalak mögé mentem, ahol vért hánytam."

original5262_20.jpg

Számtalanszor érték kisebb-nagyobb balesetek ittas állapotban, egyszer a kulcscsontját is eltörte, ami miatt operálni kellett, 2013-ban pedig a fent említett betegségek mellé epekő is társult. 2019 márciusában és áprilisában, az akkor zajló amerikai turnén Alexi nagyon kimerültnek látszott, orvoshoz fordult, ekkor cukorbetegséggel diagnosztizálták. A kapott gyógyszerek hatására jobban lett, de a koncertek így is rövidebbek lettek. 2019 őszén Jaska Raatikainen, Henkka Seppälä és Janne Wirman elhagyta a bandát, Laiho pedig egy évvel később Bodom After Midnight néven alapított új csapatot, mivel a távozó tagok írásba foglalták, hogy a gitáros nem használhatja tovább a Children of Bodom nevet. 2021 áprilisában, négy hónappal Alexi halála után "Paint The Sky With Blood" címmel jelent meg egy három számot tartalmazó középlemez, amely első és egyben utolsó munkájuk is volt, majd ugyanabban az évben a zenekar feloszlott.

Alexi sajnos más mentális zavarokkal is küzdött: depresszióban szenvedett, öngyilkossági gondolatok gyötörték, egy alkalommal meg is próbált véget vetni az életének. 1997-ben történt, amikor egy este a Whore nevű banda tagjaival töltötte az időt a svédországi Göteborgban, vele volt Kim Goss is. Elmondása szerint ott "bekattant nála valami", mentálisan teljesen összeomlott, majd bezárkózott a fürdőszobába. 

"Minden gyógyszert kivettem a szekrényből és lenyeltem. Aztán whiskyt ittam rá. Úgy éreztem, nem bírom tovább, véget kell vetnem az egésznek. Jasper szobájában tértem magamhoz, Kim talált meg, ő gondoskodott arról, hogy ne álljon le a légzésem. Ő mentette meg az életemet. A fürdőszoba ajtaját is be kellett törniük, hiszen belülről magamra zártam."

Miután visszatért Finnországba, Alexi felkeresett egy pszichiátert, akihez egy ideig rendszeresen el is járt, ám ahogy ritkultak az szakembernél tett látogatások, úgy folytatódott minden tovább.

"Még depressziósabb lettem, inni kezdtem és késekkel rohangáltam. Ekkor Alexander (Alexander Kuoppala, a Children of Bodom akkori gitárosa - a szerk.) kórházba vitt, és azonnal a pszichiátriai osztályra kerültem. Egy ideig jobban voltam, aztán ismét jött a szorongás. Újra felkerestem a pszichiátert, aki azt látta, hogy közel állok a pszichózishoz, és mentőt hívott. Ismét a pszichiátrián kötöttem ki, ahol telenyomtak nyugtatókkal és altatókkal, én pedig szó szerint ordítva aludtam el. A gyógyulás akkor kezdődött el, amikor ezt a sok szart és haragot a zenébe kezdtem tolni. De az antidepresszánsokat nem akartam szedni. Úgy gondoltam, hátráltatnának a munkában. Ha megkérdeznének, hogy őrült legyek-e vagy normális, nem az utóbbit választanám."

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kimberly Goss (@kimvoxrox) által megosztott bejegyzés

Simone Simons konyhai rabszolgának érzi magát a karanténban

ba4fa90ebf7c11c8402fbef4f096f7c6.jpg

Február 26-án került boltokba az Epica "Omega" című albuma, amelyre a rajongók csaknem 5 évet vártak elődje, a The Holographic Principle után. A korong remekül muzsikál és számtalan blogger, újságíró pozitív kritikával illette a lemezt, ám csakúgy, mint a legtöbb banda, a holland zenemágusok sem turnézhatnak, hiszen a koronavírus-járvány még mindig tombol a világ minden táján. 

Simone Simons, a csapat frontasszonya nemrégiben elmondta: hiányoznak neki a koncertek, a rajongók, és tudja: a művészek lesznek az utolsók, akik munkába állhatnak.

Most újabb gondolatokat osztott meg a kényszerpihenőről, ami úgy tűnik, egyre inkább feszélyezi az énekesnőt:

Ami hiányzik, hogy a színpadon legyek, hogy énekeljek, utazzak. 17 éves korom óta rengeteget utazom, találkozom a rajongókkal, és ez nemcsak a munkám, de az életmódom is. Számomra "nem normális", hogy ennyit itthon vagyok!

- kezdte nevetve Simone, majd így folytatta:

Semmi nem pótolhatja azt az érzést, amikor a színpadon állok és énekelek; semmi nem hasonlítható ehhez! Hiányzik az is, hogy mások főzzenek nekem (nevet). Mostanában konyhai rabszolgának érzem magam! Reggeli, ebéd-és vacsorakészítés... kicsit úgy érzem magam, mint egy hörcsög a kerékben - a rendetlenség soha nem ér véget. Takarítok, főzök, ennivalót veszek, alszom, majd kezdődik az egész előlről.

tumblr_2fee357f27e0687170bc1bbd86d1e92f_613ba0d3_500.jpg

Simone jelenleg férjével, a Kamelot-billentyűs Oliver Palotaival és hétéves fiával, Vincenttel Németországban él. Feltárta azt is, hogy a családi életet és a zenekari kötelezettségeit nem mindig volt könnyű egyensúlyba hoznia, és bár most nagyon hiányolja a turnékat, mégis akadtak nehéz pillanatai; hiányzott a férje, a kisfia és a barátai. De végül szerencsésen megtalálta az egyensúlyt a két életterület között.

Vibeke Stene: "Vissza akartam térni a Tristaniás gyökereimhez..."

rsz_veilofsecrets_03.jpg

Vibeke Stene, akit első körben a norvég Tristania frontasszonyaként ismerhetett meg a metálkedvelő közönség, tavaly jelentette be, hogy visszatér a zenei életbe - a Borknagar nevű, folk-viking témákban utazó csapat ex-dobosával, Asgeir Mickelsonnal alapított új projektet, Veil of Secrets név alatt. 

A formáció első lemeze november 20-án jelent meg Dead Poetry címmel, telis-tele súlyos doom metál szerzeményekkel. 

Nemrég az Empire Zone faggatta ki a lemezkészítésről és a visszatérésről Vibekét.

"A doom metal gitár-alapú és komor, de mégis dallamos. Sötét, szomorú és melankolikus, de néha a düh, a fény vagy akár a remény is fellelhető benne. Csak gitárokat és dobokat használunk, és ez teszi súlyossá a zenét. Igyekszünk olyan hatást kelteni, amely megérinti az érzelmi szálakat. Ez lehetővé teszi, hogy kifejezzem, mit jelent számomra a zene."

- mesélte a zenésszel közös munka kapcsán Vibeke, aki már 2013 folyamán megpróbálkozott a visszatéréssel, a God of Atheists projekttel, ám az igazi siker most érik be a Veil of Secrets-szel.

"Csak a számok alapjait kaptam meg Asgeirtől, addig hallgattam őket, amíg részemmé vált a zene; ezután pedig megálmodtam a dalok szerkezetét."

- fejtegette a szerzemények hátterét az énekesnő, aki azt is elmondta: nem valószínű, hogy zenésztársával stream koncertet adnak, ugyanis egyelőre nincs elegendő anyagi háttér hozzá.

Egyúttal azt is felfedte, hogy annak idején miért is távozott a Tristaniából.

unnamed_17.jpg

Vibeke a Tristania tagjaként

A csapatnak 1996 és 2007 között volt énekesnője Vibeke, aki kilépését követően valóra váltotta régi álmát, és énektanár lett, kipróbálhatta magát színházi színészként, valamint két gyermeke is született azóta. Így emlékezett vissza arra az időszakra:

"A Tristaniában a többiekkel ellentétben én nem igazán voltam híve a kísérletezgetésnek. Néha nem volt velük könnyű a közös munka, sokszor pedig nem voltak készen teljesen a dalok, amikor megkezdtük a stúdiózást. Azonban a Tristania tíz évig volt az életem része, a "családom", nekik köszönhetem az iránymutatást is. Annak ellenére sem fogom soha megbánni ezt a döntésemet, hogy a kilépésemet követően évekig szomorú, dühös voltam és féltem. Mindig is büszke voltam az akaraterőmre és arra, hogy amit elképzelek, megvalósítom. Emlékszem arra a napra, amikor rájöttem, hogy a harag és a félelem elmúlt. Micsoda megkönnyebbülés volt! Annyira békésnek éreztem magam. A legjobbakat kívánom a zenekarnak."

 

Pénteken új dallal jelentkezik az Evanescence

146544063_10157584508071786_1503516753490524484_o.jpg

Az arkansasi csapat új albumára már nem sokat kell várni a rajongóknak, hiszen március 26-ával tölti meg a lemezboltokat, The Bitter Truth címmel, amely Amy Lee énekesnő elmondása szerint az ő utóbbi években megélt fájdalmait dolgozza fel.

A The Bitter Truth-on a formáció vissza kíván térni a tipikus Evanescence-s hangzásvilághoz, miután egy sor új dolgot kipróbáltak - a 2017-es speciális kiadványon, amely a Synthesis címet viselte, szimfonikus zenekar is szerepelt.

Újabb jó hír a banda háza tája felől, hogy Amy Lee-ék pénteken újabb dallal örvendeztetik meg rajongóikat, amely a Without You címet fogja viselni.

A készülő korongról egyébklnt eddig négy dalt már hallhattunk, a Wasted On You-t, a The Game Is Overt, a Use My Voice-t és a Yeah Right-ot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Evanescence (@evanescenceofficial) által megosztott bejegyzés

Visions of Atlantis: megfenyegették a zenekart egy félreértés miatt

153617163_267871264703383_8350056885059387010_o.jpg

Dolgozik új albumán az osztrák-olasz-francia tagokat számláló Visions of Atlantis. Utolsó nagylemezük, a Wanderer 2019 augusztusában került boltokba, és igen szép sikereket könyvelhetett el vele a banda.

Clémentine Delauney, a zenekar francia származású énekesnője azonban most teljesen más témában fedett fel egy titkot. Nevezetesen azt, hogy csapatát megfenyegették egy félreértés miatt.

A fiatal tehetség elárulta: a vegánság kapcsán adott interjút, amelyben elhangzott az all lives matter kifejezés - azaz, minden élet számít. Szerencsétlen módon ez az interjú majdnem ugyanakkor készült a frontasszonnyal, amikor Amerikában egy fehér rendőr brutálisan meggyilkolta az afroamerikai George Floydot, és az eset világszerte hatalmas botrányt robbantott ki, black lives matter feliratú transzparensekkel vonultak emberek az utcára - a két kifejezés hasonlósága megtévesztett néhány szélsőjobboldali embert az Államokban, és fenyegető üzeneteket küldtek a csapatnak.

"Amikor felismertem a hús-és tejipar kegyetlenségét, úgy döntöttem, nem támogatom tovább ezt az utat."

- kezdte sorait Clemi, aki öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a vegán rocksztárok táborát akarja erősíteni.

150972329_260631095422985_4404814376926264537_o.jpg

"Ez a legjobb dolog, amit valaha tettem. A barátaim és a bandatársaim is tudják. A dobosunk ( Thomas Caser - a szerk.) nagyon húsimádó ember, és csak azért próbált vegán lenni, mert látta, hogy én is sokkal jobban érzem magam. Tudtam, ha "prédikálni" kezdek, akkor azt mindenki támadásnak venné. Úgy gondolom, a lehető legrosszabb módszer, ha valakit mindenképpen megpróbálunk meggyőzni valamiről. Tehát inkább csak példát akartam mutatni. Szeretném, ha az emberek megértenék, hogy a vegán ételek nemcsak színesebbek, de egészségesebbek is. Néha megosztom az Instagramon, amit főzök. Igyekszem nem "prédikálni". Vannak, akik követnek az Instagramon, és azt mondják: "Miattad lettem vegán!" - miközben én nem tettem semmit, csak a lehető legtermészetesebb módon kommunikáltam."

 Azonban az "all lives matter"-t, amelyet Clémentine az állatokra értett, jó páran félreértették, így történhetett meg, hogy a csapatot szélsőjobboldali, rasszista emberek kezdték támadni. 

Ám a "black lives matter" kapcsán az énekesnő elárulta: szerine igenis foglalkozni szükséges a kisebbségek, közösségek kérdésével, hiszen rengeteg feszültség kapcsolódik hozzájuk, de azt is leszögezte: ő és a banda tagjai nem rasszisták.

Taleteller - klippremier: Where The Tales Born

taleteller_wide_new.jpg

Tavaly decemberben jelent meg The Path címmel a budapesti Taleteller új albuma, amelynek kritikáját ITT olvashatjátok.

A korongról három szerzeményt láthattunk klipes formában - Aurora, Emerald Creek, A Hero Will Rise - , most pedig megérkezett a Csák Annamária és Tóth Tibor vezette csapat új kisfilmje, amely a Where The Tales Born című nótához készült, íme:

 

süti beállítások módosítása