Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Simone Simons: "Nem hiszek a véletlenekben..."

2021. február 05. - Jurancsik Eszter

Február 26-án, Omega címmel jelenik meg a holland Epica új stúdióalbuma, amelyről három dalt már ismerhetünk. Elsőként hallhattuk az Abyss of Time-t, majd a Freedom - The Wolves Withint, végül a Rivers-t. A lemezfelvételek hosszabb ideig tartottak a tervezettnél, hiszen éppen tavaly év elején ütötte fel fejét Európában a koronavírus. 

A zenekar igen hosszú utat járt be megalakulásától, 2002-től napjainkig. Simone Simons énekesnő nemrégiben mesélt a Duke TV riporterének, milyen érzés zenésznek lenni. Évekkel ezelőtt a frontasszony elárulta: eleinte nem is akart a banda tagja lenni, ám beleszeretett a színpadba. Kiderült az is: nem hisz a véletlen egybeesésekben.

146102235_3882838168445969_198602929314749615_o.jpg

"Ahogy telnek az évek, rájössz, mi a fontos az életben. Mindegyikünk eljut arra a pontra, ahol megpróbáljuk megtalálni az élet értelmét, a célt az életben, miközben egy rövid időt kapunk itt a Földön. Én pedig boldog vagyok, hogy énekes lehetek, bejárhatom a világot, és valóban a legjobbat hozom ki ezáltal az életemből."

- kezdte Simone, majd eképpen folytatta:

"Ha nem leszek az Epica tagja, nem tudom, milyen irányt vett volna az életem, a sorsszerűségben hiszek, nem a véletlenekben. Hiszem, hogy minden okkal történik, és ez a viharosabb időszakokban is megnyugtat. Hiszem, ha a helyzet éppen nem jó, akkor is okkal történik, és hogy ez egy lecke, amelyet meg kell tanulni."

Azonban nem mindig látta ennyire optimistán a helyzetet, elmondása szerint eleinte nehéz volt kiegyensúlyozni a munkát és a magánéletét. Erről így mesélt:

"Szeretek zenész lenni, szeretek anya lenni, és szerencsés vagyok, hogy ezek megadattak nekem. De nem mindig könnyű egyensúlyba hozni ezeket a dolgokat. Volt, amikor a munka és a magánélet közötti egyensúly megtartása kicsúszott a kezemből. Olyan sokat turnéztunk, hogy ez inkább teher volt, mint élvezet. Mert szeretek a zenekar tagja lenni, de amikor nincs meg az egyensúly, és elkezd komolyan hiányozni a családom és a barátaim, az nagyon nem jó. De dolgozunk ezen - megpróbáljuk úgy kialakítani a dolgokat, hogy mindenki számára működőképesek legyenek."

Az interjút teljes terjedelmében itt találod:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5316416492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása