Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "Soha nem felejtem el, milyen szerencsés vagyok!"

2021. május 01. - Jurancsik Eszter

172731246_309984527150438_8045476054746987580_n.jpg

Tipikus olasz nőként a Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia sosem fogta vissza magát, ha gondolatai megosztásáról volt szó - akár a világot sújtó koronavírus, akár a közösségi média fiatalokra gyakorolt hatása, akár saját élményei kapcsán nyilatkozik.

A zenekar 1994-es megalakulásakor még az Ethereal nevet viselte, ám négy évvel később, több név-és tagcsere után már Lacuna Coil néven jelentették meg első EP-jüket, amely a banda nevét viselte. A milánói zenemágusok azóta kilenc stúdióalbumot adtak ki, legutóbb a Black Anima címre keresztelt lemezt, amely talán az eddigi legsikeresebb, ugyanakkor legsötétebb kiadványuk is lett.

Cristina most Instagramján a kezdetekről emlékezett meg, egy 1996-os fotó kíséretében:

Nézd meg, hogyan tekintettünk vissza 1996-ra Andreával (Ferro), Makival (Marco Coti-Zelati) és én. Milánói gót metálosok, tele egy álmokkal és zenével teli csomaggal. Hihetetlen, hogy valamennyi álmunk valóra vált, és több mint 20 éve tart a karrierünk... ez a mi végtelen szenvedélyünk és rugalmasságunk, a zene iránti szeretetünk és természetesen a feltétel nélküli támogatásotoknak köszönhető. Soha nem felejtem el, milyen szerencsés vagyok és honnan is indultam.

Íme, Cristina 24 évesen - hát nem bájos?

 

Klippremier: Burning Witches - The Witch Of The North

7986384_a41865ccde.jpeg

Május 28-án kerül boltokba a svájci Burning Witches új nagylemeze, a The Witch Of The North, amely immár a negyedik albuma lesz a fiatal metálboszorkányoknak.

Az elmúlt években több tagcserét is megélt zenekar már bemutatta a Flight Of The Valkyries és a The Circle Of Five című nótákat a lemezről, most pedig a korong címadó dalához forogtak a kamerák, íme:

Klippremier: Charlotte Wessels - Victor

155804184_283281676487005_2695720561939398529_n.jpg

Februárban nem kis megdöbbenéssel és szomorúsággal fogadták a holland Delain rajongói, miszerint a csapat az addig ismert formában megszűnik létezni - Martijn Westerholt, az alapító úgy döntött, szólóprojektjeként folytatja tovább ezen név alatt munkásságát, a többiek pedig távoztak a zenész mellől. 

Különösen az énekesnő Charlotte Wessels-t és a gitáros Otto Schimmelpenninck van der Oije-t érintette rosszul a dolog, akik terjedelmes posztokban írták le a feloszlás miatti bánatukat.

Charlotte elmondta: nem adja fel a zenélést, és főként Patreon-oldala lesz az elsődleges platform, ahol hallat majd magáról.

Nem is tétlenkedett a vörös hajú énekesnő, a mai napon első szólódala felkerült a Youtube-ra, Victor címmel, amely szerzemény megihletője nem más, mint a francia költő és drámaíró Victor Hugo, íme:

 

Júniusban adja első stream-koncertjét az Epica!

eeeeee.jpg

Február 26-ával jelentette meg nyolcadik albumát Omega címmel a holland Epica, a lemez pedig komoly sikereket könyvelhetett el boltokba kerülése után, illetve a kritikusok is igen elismerően nyilatkoztak a kiadványról.

Simone Simons énekesnő nemrégiben, egy interjúban elárulta: mivel a bandának hiányzik igencsak népes rajongótábora, de a koronavírus miatt nem tudnak koncertezni, stream-buliban gondolkodnak, sok kollégájukhoz hasonlóan.

A mai napon jelentette be a nagy hírt a csapat, hogy június 12-én, közép-európai idő szerint este 9 órakor virtuális koncertet tartanak.

179783778_301289068031566_2866289952826212649_n.jpg

"Miután kiadtuk az Omegát, semmi másra nem vágytunk jobban, minthogy élőben játszhassuk a dalokat, és együtt ünnepelhessük a rajongóinkkal karrierünk e jeles eseményét! Sajnos ez nem történhetett meg, jól tudjuk, mi az oka, de ezt a pillanatot nem engedhetjük el buli nélkül, így varázsoltunk és epikussá tettük a dolgot, Omega Alive címmel!"

- írja a csapat Facebookos oldalán.

Az early bird jegyek már beszerezhetők itt, valamint többféle csomag közül választhatsz.

 

 

Nightwish: az virtuális koncert előtt derül fény az új basszusgitáros személyére

m12axniult.jpg

Sokkolta a finn-holland-angol Nightwish rajongóit, amikor is január 12-én a Marco Hietala basszer/énekes bejelentette: elhagyja a zenekart. A zenész két ok miatt döntött a távozás mellett, az egyik a zeneipar kapzsisága, a másik már kicsit személyesebb természetű - Marco ugyanis depresszióban szenved.

A banda március 12-re és 13-ra tervezett két stream-koncertet, ám a gitáros kilépése miatt át kellett ütemezni a bulikat, amelyek végül május 28-án, pénteken és május 29-én, szombaton lesznek megtartva. A csapat természetesen túl van az első próbákon is, amelyeket Finnországban tartottak, de itt is adódtak gondok, ugyanis a próba második napján az énekesnő Floor Jansen heves gyomorfájdalmak miatt fordult orvoshoz, a vizsgálat pedig kiderítette, hogy panaszait nagy mennyiségű epekő és hasnyálmirigy-gyulladás okozza. A gyulladás miatt az epeműtét nem volt azonnal lehetséges, ám másnap megoperálták, néhány nap múlva pedig gyógyulása érdekében hazatért Svédországba férjéhez, Hannes Van Dahl Sabaton-doboshoz és lányához, a 4 éves Frejához. 

Tuomas Holopainen, az együttes alapító-billentyűse most elárulta a Breaking Absolutes riporterének: a Marco helyét átvevő basszusgitáros kilétét csak néhány órával a virtuális bulik előtt fedik fel. 

Itt megnézheted a teljes interjút:

Klippremier: Garbage - No Gods No Masters

84081430_3142307149113448_8139451372291489792_n.jpg

Nemrégiben írtuk meg, miszerint a skót/amerikai Garbage új lemezt szabadít a világra nyáron - a korong No Gods No Masters címmel jelenik meg június 11-én, és az első dalt már hallhattuk-láthattuk róla, a The Men Who Rule The World-öt.

Ez lesz a hetedik lemezünk, amelynek kifejező számmisztikája befolyásolta tartalmának DNS-ét: a hét erényt, a hét bánatot és a hét halálos bűnt. Ez volt a módszerünk arra, hogy megértsük, a világ egy kibaszott kemény dió, és milyen elképesztő káoszba kerültünk. Ez az a lemez, amelyet úgy éreztünk, hogy most volt muszáj megcsinálnunk.

- mesélte a kiadvány kapcsán Shirley Manson énekesnő, ma pedig újabb nótát szállított a banda a készülő lemezről, mégpedig a címadó dalt - íme a No Gods No Masters:

süti beállítások módosítása