Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "A közösségi média nem a valóságot mutatja..."

2021. április 11. - Jurancsik Eszter

band-photo-lacuna-coil-22698-920x584_2.jpg

Néhány nappal ezelőtt a Lacuna Coil frontasszonya Twitch-csatornáján jelentkezett be, ahol egyebek mellett a szociális médiáról is szót ejtett Cristina. Korábban már megszólalt a téma kapcsán, amely interjúban azt fejtegette, hogy a fiatalabb generációt elcseszték a közösségi oldalak, az internet.

Most újfent ezt a témát boncolgatta az olasz énekesnő, aki júniusban lesz 49 éves, ám huszonéveseket megszégyenítően fiatalos - eképpen kezdte mondandóját:

Csak azt látod az Instagramon, hogy milyen jó képek vannak ott. De ne feledjük, hogy ez nem a valóság! Gondoljunk bele, hogy egy gyönyörű modell fantasztikus, mindenki által szexinek tartott fotójának elkészülte után lehet, hogy a lány kiordítja a szívét is, mert csúnyának érzi magát, vagy talán szakított a barátjával, de ezt soha nem fogja elmondani. Bármikor, amikor hihetetlen hasizmokat és helyes srácok testét látod, olyan gondolatok járnak a fejedben, mint például: „Ó, Istenem. Bárcsak én lennék ő, ám emlékezz arra, hogy talán ez a srác belül teljesen bizonytalan. Lehet, hogy ez a fickó nem is tud elbeszélgetni egy másik emberrel, vagy kapcsolatot kezdeményezni, mert annyira elveszett.  

- ecsetelte a tőle megszokott, kendőzetlen őszinteséggel, utalva ismét arra, hogy a közösségi média, az influenszerek nem feltétlenül jó irányba terelik az internetezőket.

mg_0760s_cc52eac0-104d-4ea1-8074-2b89735c9e90.jpg

Tehát ne feledd, hogy ez nem valóság. Próbáld úgy szemlélni ezeket a képeket, hogy tudd, a csodás felvételek mögött egy teljesen ismeretlen ember van. Nem tudod, mit csinálnak. Nem tudod, hol laknak. Nem tudod, hogy szeretik-e az életüket vagy sem. Próbáljunk tehát a saját életünkre koncentrálni, mert ha túl sok időt pazarolunk mások életére, akkor a sajátunkét rövidítjük meg!

- zárta sorait Cristina, aki sosem szégyellt smink és szűrők nélküli fotókat posztolni magáról, nemrégiben pedig azoknak próbált segíteni, akik egészségesebben kívánnak élni, és motivációra van szükségük.

 

Tarja: megérkezett a Primal Fear-rel közös dal - I Will Be Gone

tarja_c20211.jpeg

Primal Fear 1997-ben alakult, műfajilag a heavy metalt képviseli a német zenekar. Július 24-ével jelent meg 13. albumuk, a Metal Commando, amely lemezen hallható az I Will Be Gone című dal. Tavaly írtuk meg miszerint a csapat kiadja a nótát, mégpedig a finn metálkirálynő Tarja Turunen közreműködésével.

A felvétel a mai nappal vált elérhetővé a Youtube-on, íme:

Klippremier: Dust In Mind - Lost Control

158739352_273436380819602_2276143401355400230_n.jpg

A strasbourgi modern metálos Dust In Mind új albuma javában készül már, amely immár a negyedik lemeze lesz a Jennifer Gervais énekesnő által vezetett formációnak.

Két dalt már hallhattunk is a kiadványról, tavaly a No Way Out, nemrégiben pedig a Break képében adtak hírt magukról a derék franciák, akik a mai nappal újabb nótával örvendeztették meg rajongóikat - a szerzemény a Lost Control címet viseli.

A dal magában foglalja az engedelmességet az érzelmek mestere felé, amely térdre kényszerít saját sérülékenységed előtt és a bábujává tesz. Az önelfogadás lesz a megváltás kulcsa, és eszközzé válik ahhoz, hogy kiásd az utat a  szenvedélyeid és vágyaid felé. A klipben újra-teremtjük ezt a furcsa forgatókönyvet. Ez egy óda a belső Napunkkal való versenyhez.

- írja a csapat Facebookos oldalán.

Íme, a klip!

 

Júniusban érkezik a Crypta első albuma+klippremier

cr.jpg

Miután Fernanda Lira basszer/énekes és Luana Dametto dobos 2020 tavaszán elhagyták a brazil Nervosa fedélzetét, azonnal meg is alapították új csapatukat, a Cryptát - két új taggal, a Burning Witches-ből ismert Sonia "Anubis" Nusselder és Tainá Bergamaschi gitárosokkal karöltve.

Miközben a Nervosa, amelyet Prika Amaral gitáros szintén négyfősre bővített, nemrégiben adta ki új lemezét, addig Fernandáék sem lógatják a lábukat: a csajok tegnap jelentették be, miszerint június 11-én, a Napalm Records kiadónál jelenik meg első albumuk, az Echoes Of The Soul, ezzel párhuzamosan pedig megjelent a készülő korong első kisfilmes nótája, a From The Ashes.

Fernanda így mesélt a szerzeményről:

A dal alapvetően a főnix jól ismert történetén alapul, de még filozofikusabb értelemben. Az élet folyamatosan változó ciklusairól, a sok végről és kezdetről, amelyeken át kell mennünk, és arról is, hogy hány régi énünknek kell metaforikus értelemben meghalnia ahhoz, hogy mint emberi lények, tovább fejlődjünk. És az ellenálló képességről is szól, amelynek birtokában ezeket az újjászületéseket átéljük.

Nem aprózták el a felvételeket a lányok, hiszen a számokat az a Jens Bogren keverte, aki olyan csapatokkal dolgozott már együtt, mint az Opeth, a Dimmu Borgir vagy a Sepultura.

Íme, a dallista és a borító:

 

01. Awakening
02. Starvation
03. Possessed
04. Death Arcana
05. Shadow Within
06. Under The Black Wings
07. Kali
08. Blood Stained Heritage
09. Dark Night Of The Soul
10. From The Ashes

cryptaechoescd.jpg

És az új dal, a From The Ashes:

Klippremier: Dead Venus - Flowers&Pain

159025689_2966572936955602_6165054560213471473_n.jpg

Seraina Telli a Burning Witches élén vált ismertté, amely csapatot 2015-től 2019 júniusáig erősítette - ekkor intett búcsút a lányoknak, hogy saját projektjére, a Dead Venusra koncentrálhasson. 

A fiatal tehetség zenekarával 2019-ben, Bird of Paradise címmel jelentette meg első albumát, amely igen kedvező fogadtatást kapott, most pedig egy vadonatúj dal képében hallatott magáról az énekesnő, ugyanis megjelent a Flowers&Pain címet viselő szerzeményük, hozzá pedig klip is készült - a szám a banda második albumán lesz majd hallható, íme:

süti beállítások módosítása