Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "A következő generációt elcseszte a közösségi média!"

Őszinte szavak a Lacuna Coil frontasszonyától

2019. október 09. - Jurancsik Eszter

Két nap múlva kerül boltokba a Lacuna Coil vadonatúj albuma, a Black Anima, amelyről több ízben elárulta a milánói együttes: más lesz, mint eddigi lemezeik, sötétebb és keményebb azoknál. Felfedték azt is: a lélek sötét oldalával foglalkozik főleg a dalok többsége, ezért is kapta a Black Anima címet - az anima szó olaszul lelket jelent, így címében is teljesen egyedi korongról beszélhetünk.

Nemrégiben a Loud TV-nek adott interjút a banda frontasszonya, Cristina Scabbia, aki ezúttal nemcsak a lemezről, hanem a következő generációról is kifejtette véleményét.

Szerinte ugyanis a mai tizenéveseknek és a húszas éveik elejét taposó fiataloknak fogalma sincs a való életről, hiszen e korosztály többségét bekebelezte az internet és a közösségi oldalak.

71828752_2720368337997531_2296952220752543744_n.jpg

"A következő generáció nagyon elcseszett, mert elvesztették az irányítást az életük felett. Nem is tudják, milyen a valódi élet! Mindig ítélkeznek. Mindig mindent véleményeznek, holott fogalmuk nincs arról, mit is beszélnek tulajdonképpen. Mindig készek felszállni a gyűlölködők vonatára."

- e kegyetlenül őszinte szavakkal kezdte mondandóját Cristina, majd eképpen folytatta:

"De én nem az az ember vagyok, aki azt mondja, ha beszólnak neki, hogy 'Oké, tiltalak.' De elmondom nekik a véleményemet! Ezeknek a barmoknak tudniuk kell, hogy következménnyel jár minden tettük. Ugyanis ha egy ilyen trollnak válaszolok, az emberek odafigyelnek majd a kommentre és seggfejnek fogják gondolni. Legközelebb pedig talán gondolkodni fog, mielőtt ír valamit."

A Black Anima kapcsán több érdekességet megosztott korábban az énekesnő, ám most is elárult egy titkot.

"Bár az album tele van súlyos dalokkal, pozitív személyiségek vagyunk. A Delirium is egy érett lemez volt, de a Black Anima teljesen más."

Cristina kitért a turnézással járó kellemetlenségekre is:

"Sok zenekar feladta már, mert elfáradt a turnézásban, de mi igyekszünk megtalálni az egynesúlyt a zene szeretete és a magánélet között. Egyszer mi is eljutottunk egy pontra, amikor azt mondtuk: túl sokat turnézunk, és szinte már utáltuk egymást. Nem kellemes sokáig távol lenni az otthonunktól, a szeretteinktől, a megszokott dolgainktól. Ekkor megtanultunk egy kicsit >>szelektívebbek<< lenni, és nem kötelező három turnét ugyanazon a területen végigcsinálni. Szeretjük, amit csinálunk, de ebben szükséges a szenvedély is! Ez viszont csak úgy lehetséges, ha a harmadik alkalommal is ugyanezzel a szenvedéllyel térünk vissza. Kezdetben kétségeim voltak, pedig szeretek turnézni, utazni. De szerencsére működőképesnek bizonyult a dolog."

- magyarázta az énekesnő, aki 47 évesen is ugyanolyan energiával tombol a színpadon, mint a csapat karrierjének kezdetén.

Az interjú meghallgatható itt:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr10015213508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása