Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hamarosan érkezik a Dust In Mind új szerzeménye!

2021. január 07. - Jurancsik Eszter

30318.jpg

A francia modern metálos Dust In Mind októberben hallatott utoljára magáról a No Way Out című dal és a hozzá forgatott videó képében, amely természetesen helyet kap majd a készülő albumon, amelyen tavaly kezdtek el dolgozni, tegnap pedig Facebookján jelentette be a Jennifer Gervais énekesnő vezette banda: január 22-ével jön az újabb nóta, amely a Break címet fogja viselni.

 

A strasbourgi együttes utolsó stúdiókorongja 2018 októberében jelent meg From Ashes To Flames címmel, és igen kedvezően fogadták a formáció rajongói.

 

Új albumán dolgozik a Jinjer

jinjer-2019-2828.gif

2019 októberében került boltokba az ukrán Jinjer Macro címet viselő legutóbbi stúdióalbuma, amellyel igen komoly sikereket ért el a zenekar, a koronavírus-járvány kitörése előtt jártak a koronggal Amerikában, Mexikóban és Ausztráliában is -utóbbi országban került rögzítésre az Alive in Melbourne című koncertlemez, amely 2020. november 20-án jelent meg.

Nemrégiben egy interjú keretein belül az énekesnő Tatiana Shmaylyuk és Eugene Abdukhanov gitáros elmondták: a koncert nélküli hónapokat új dalok írásával töltötték. Most Facebookján is megerősítette a csapat: készül a negyedik Jinjer-album.

"Új év. Új album. #jinjer4 hamarosan érkezik."

 

Az együttesnek egyébként dél-amerikai turnéját kellett félbeszakítania márciusban a pandémia miatt, eredetileg decemberben szerettek volna visszatérni a latin rajongókhoz, ám mivel a járvány nem csillapodott, nehéz szívvel, de törölték a bulikat.

 

Kimberly Goss: "Alexi volt az első igazi szerelmem!"

Ma járta be a világhálót a sokkoló hír, miszerint a Children of Bodom egykori frontembere, Alexi Laiho a múlt hét folyamán váratlanul elhunyt. Köztudott volt, hogy a metálvilág egyik legtehetségesebb gitárosának tartott Alexi komoly egészségi gondokkal küzdött, korábban az alkohollal is problémái voltak - helsinki otthonában érte a halál.

A 41 évesen eltávozott finn zenésztől rengeteg kollégája búcsúzott szomorúan, most pedig ex-felesége, az amerikai születésű Kimberly Goss is megemlékezett róla Instagramján. Posztjából kiderül: a válás után is tartották a kapcsolatot az énekessel, és nemcsak élete első igazi szerelmének, de legjobb barátjának is tekintette Laihót, akivel csaknem minden nap beszéltek telefonon.

5ff350ab-former-sinergy-bandmate-kimberly-goss-pays-tribute-to-alexi-laiho-your-legacy-will-live-on-forever-in-the-music-you-blessed-the-world-with-image.jpg

 

"A szívem megtelt és összetört (...) Békét adtál nekem, és nem sajnáltattad magad, mielőtt fáradt tested feladta. Nagyon köszönöm és örökké szeretni foglak..."

Kim és Alexi 1997-ben hívták életre a Sinergy-t, amelynek Marco Hietala (ex-Tarot, ex-Nightwish) is tagja volt. Alexi és az énekesnő egymásba szerettek, Kim pedig Finnországba költözött, ahol 2002-ben összeházasodtak - a frigy 2004-ig tartott. Ugyanebben az évben inaktívvá vált a csapat is, noha hivatalosan csak 2011-ben oszlottak fel. A zenekarnak egyébként három albuma (Beware of Heavens - 1999, To Hell and Back - 2000 és Suicide by My Side - 2002) jelent meg.

Alexi 2017-ben vette feleségül az ausztrál származású Kelli Wright-ot - mindössze három év boldogság adatott meg a párnak.

sinergy.jpg

Kim és Alexi a Sinergy tagjaiként

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kimberly Goss (@kimvoxrox) által megosztott bejegyzés

Coldbound: nemsokára új videóval jelentkezik a csapat

122275147_2772255219698266_5364120783826068533_o_1.jpg

Októberben írtuk meg, miszerint az egykori Leaves' Eyes-frontasszony Liv Kristine a finn melodikus/doom!death metált játszó Coldboundban áll mikrofon mögé, akikkel "álomszerű, nyers, északias" zenét készítenek a következő kiadványra. A formáció legutóbbi nagylemeze 2018-ban jelent meg The Gale címmel, Liv pedig ma jelentette be Facebookján: hamarosan új dallal és videóval jelentkezik a zenekar. 

 

A szerzemény egészen pontosan február 5-én lesz elérhető, Slumber Of Decay címmel, amely dalról Liv így írt: 

...látomásaink kifejezésének új módjainak felfedezésével végre felfedeztük az ártatlanság, a szabadság és a nehézségek valódi portálját...

A zenekar hivatalos oldala ITT, Youtube-csatornája ITT, Facebookja ITT, Spotify-oldala pedig ITT található!

süti beállítások módosítása