Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tuomas Holopainen: "Ha Floor kiszáll, a Nightwish véget ér..."

2021. augusztus 19. - Jurancsik Eszter

32472nigg674734592_n.jpg

Az 1996-ban alakult Nightwish több tagcserén is átesett az elmúlt években. Először Sami Vänskä oldott kereket 2001-ben, az ő helyét vette át egy évvel később a Tarotból ismert Marko Hietala, aki idén januárban intett búcsút a csapatnak. A legemlékezetesebb távozás minden bizonnyal Tarja Turunen nevéhez köthető, aki az együttes első frontasszonyaként vált ismertté - 2005-ben, a Once lemez turnézáró koncertje után nyílt levélben tették ki a szűrét a bandából. Akkoriban Tuomas Holopainen, a zenekar főnöke kijelentette: ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha meg kellett tennie.

Utódja, a svéd származású Anette Olzon 2006 és 2012 között állt a mikrofon mögött, 2014-ben pedig Jukka Nevalainen dobos egészségi gondjai miatt függesztette fel a zenélést - helyére Kai Hahto került.

Marko helyén Jukka Koskinent köszönthettük, aki Kaihoz hasonlóan a Wintersun zenésze is, a jövőre esedékes világkörüli turnén is ő segíti ki a zenekart.

Tuomas ezúttal szót ejtett arról is, mi történne, ha Floor Jansen, a banda sorban harmadik énekesnője döntene úgy, hogy elhagyja a formációt? 2019-ben a brit Metal Hammernek a zenész azt nyilatkozta: ha még egy tag dobbantana a Nightwishból, az a zenekar végét jelentené.

"Ezt éreztem akkor is, amikor Marko kilépett. Visszavonom a szavaimat. De ha Floor távozna, akkor a csapatnak tényleg annyi, vége a Nightwishnak. Abszolút, 100%-ig biztos vagyok ebben"

De miként érezne, ha valóban így történne?

"Ha a Nightwish véget ér, azt gondolnám, ez egy nagyszerű kaland volt, egy csodálatos, 25 éves utazás. Kitalálnék valami mást."

Unalomra nem panaszkodna ez esetben sem a billentyűs, hiszen ott van másik projektje, az Auri, amely projektben feleségével, Johanna Kurkela finn énekesnővel és Nightwish-beli kollégájával, Troy Donockley-val dolgozik együtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9216665232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása