Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amy Lee: "Csak akkor lesznek változások, ha cselekszünk..."

2021. január 25. - Jurancsik Eszter

Az Evanescence háza táján nagy az izgalom, hiszen március 26-ával megjelenik az arkansasi zenekar új nagylemeze, a The Bitter Truth, amelyre a rajongók 9 évet vártak.

A korongról négy szerzeményt ismerhettünk meg eddig: a Wasted On You-t, a The Game Is Overt, a Use My Voice-t és a Yeah Right-ot.

Amy Lee, a csapat frontasszonya elárulta: visszatérnek a tipikus Evanescence-s hangzásvilághoz, amelyről minden rajongó felismeri őket.

Az énekesnő a közelmúltban, az amerikai elnökválasztás előtt igen beszédessé vált, a korábbiaktól eltérően nyíltan beszélt politikai nézeteiről, és nem titok, hogy -sok rocksztárral egyetemben- nem szívleli Donald Trumpot, az Egyesült Államok leköszönő elnökét. 

Nyár végén, amikor megjelent a Use My Voice, egy speciális honlapot is létrehozott a banda, amelyen arra bátorították honfitársaikat: menjenek szavazni, természetesen Trump demokrata ellenfelére, Joe Bidenre. 

amy-lee-shoot-set-1812020-finalc.jpg

"Nem fogadok el hazugságot, megfélemlítést a kormányomtól és nem hajolok meg egy diktátor előtt!"

- nyilatkozta akkoriban Amy, aki most sem rejtette véka alá véleményét - ezúttal a világ mostani helyzetét ecsetelte:

"Minden nap új dolgokat hoz, és ez olykor keserű, de igaz. Senkinek sem könnyű mostanság, de ezekre az időszakokra pontosan azért van szükség, hogy tanuljunk, fejlődjünk. Fel kell ismernünk, hogy gondok vannak és csak akkor történnek változások, ha teszünk ezért. Az igazságtalanság, a szexizmus, a rasszizmus és sok más hasonló dolog vált mindennapossá a világon, eljött az ideje, ezek ellen fellépjünk. Igen, tudom, hogy ez olykor nehéznek és rémisztőnek tűnik, de akkor is cselekednünk kell, hogy jobb jövőt teremthessünk a jövő generációjának."

- magyarázta az énekesnő, aki korábban azt is felfedte: a COVID-19 járvány felbukkanásakor komolyan aggódni kezdett nemcsak magáért, a fiáért és a családjáért, de az egész világért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2316403052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása