Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Beyond The Black: megjelent a Horizons és a Human videója

Végre elérhető a nagylemez!

2020. június 19. - Jurancsik Eszter

Ma dobta piacra a német szimfometálos Beyond The Black Horizons című negyedik nagylemezét, amelyről a Misery, a Golden Pariahs és az Amaranthe-frontasszony Elize Ryddel közös Wounded Healer című dalokat már megmutatta a csapat.

beyondtheblackbandmarch2020_638_1.jpg

Jennifer Habenék az album megjelentetése mellé még egy meglepivel kedveskednek egyre növekvő rajongótáboruknak: elkészült ugyanis egy újabb kisfilm, mégpedig a Human című szerzeményhez, íme:

 

bblackcd320.jpeg

Klippremier: Aleah feat. Anilah - Sacrifice

Újabb dal a posztumusz albumról!

Néhány napja írtuk meg, miszerint Juha Raivio, a néhai Aleah Stanbridge párja, egyben Trees of Eternity-s társa újabb dalt jelentet meg a 39 évesen elhunyt énekesnő posztumusz lemezéről.

aleah-452x678.jpg

A korong 2020. július 1-jén fog kijönni a kis finn kiadó, a Svart Records gondozásában, hallhattuk már róla a My Will, az Inverted Enlightenment és a Vapour című szerzeményeket, most pedig itt az új nóta, a Sacrifice, amelyben a kanadai származású énekesnő, Anilah, alias Dréa Drury is énekel, íme:

 

b_w1sicmvzaxpliiw4mtrdlfsibwf4il0swyj3zsjdxq.jpg

Anilah - ő vendégénekel Aleah Sacrifice című szerzeményében

Új lemezét készíti a Dust In Mind!

Stúdióban a zenekar!

A francia modern/industrial metálos Dust In Mind eddig három nagylemezt adott ki: debütáló anyaguk a Never Look Back volt 2015-ben, 2017-ben jött az Oblivion, amely komoly sikereket aratott a metálrajongók körében, és többek közt a svéd Painnel is turnézhattak. 2018 őszén a From Ashes To Flames jött ki, a kiadvány pedig az eddigi legsikeresebb korongja lett a Jennifer Gervais vezette együttesnek.

104591757_1725072664299101_7170361504253809903_o.jpg

A strasbourgi zenekar a napokban fedte fel: új albumukon dolgoznak a Pyrus stúdióban, most, hogy a karanténnak Franciaországban is vége - Jenniferék pedig koncertezni is elkezdenek ősztől, első fellépésük október 31-én lesz a Women In Rock Festival-on, a hollandiai Tholen városában.

 

Márciusra halasztotta közös budapesti koncertjét az Epica és az Apocalyptica

Októberben érkezett volna hazánkba a két csapat

epica-apo.jpg

Október 25-én lépett volna fel a budapesti Barba Negrában a holland Epica és a finn Apocalyptica, ám az év elején kitört koronavírus-járvány minden zenész, együttes menetrendjét borította. Simone Simonsék kénytelenek voltak őszre csúsztatni latin-amerikai turnéjukat, ám emiatt az Európában esedékes bulik is tolódnak. 

A két banda közös koncertje 2021. március 10-én lesz megtartva.

Esemény: https://www.facebook.com/events/191970515242439/

Cammie Gilbert: "Úgy érzem, a történelmem és Amerika is darabokra tört..."

Őszinte szavak az Oceans Of Slumber énekesnőjétől

A houstoni Oceans Of Slumber szeptember 4-én jelenteti meg a csapat nevét viselő új nagylemezét, amelyről már láthattuk-hallhattuk az A Return To The Earth Below című szerzeményt. 

A banda frontlányára, Cammie Gilbertre nemcsak bársonyos hangja, hanem egzotikus külseje miatt is felfigyelnek az emberek. Az énekesnő most nem a zenéről, hanem a társadalomról, Amerikáról és a jövőről mesélt a Kerrang! magazinnak.

"Fekete nő vagyok Amerikában, rabszolgák ükunokája. Csak a fényképekről vannak róluk emlékeim; kislányként megpróbáltam elképzelni, milyen lehetett az életük. De ahogy telt az idő, felfedeztem a valóságot a gyermeki képzelet mögött. Most, amikor régi fényképeket látok a polgárháborús dokumentumfilmeiben, látom az arcukat. Amikor megnézek a Jim Crow-korszakból egy szemcsés fekete-fehér felvételt, látom az arcukat. Amikor nézem a Luther King Jr. ihlette filmeket, látom az arcukat. És amikor bejelentkezek a szociális médiába és látom, hogy a tüntetőket könnygázzal fújják le, látom az arcukat, csak most már az enyém is közöttük van."

oceansofslumbercammie-taylee-2020.jpg

"Nem tudom megközelíteni ezt a témát anélkül, hogy az érzelmeim sokasága felülkerekedjen az elszántságomon. Már nem tudom visszatartani, hogy a dühös könnyek összegyűljenek a szememben és záporozzanak onnan, amikor a fekete szenátorok, a polgármesterek, a hírességek és az online bátor emberek megosztják csalódásaikat ezen nemzet hiányosságai miatt. Láttam, hogy több fekete ember sír a nemzeti csatornákon, mint valaha. Sérültnek érzem magam, mert a történelem is sérült, és úgy érzem, hogy ez az ország teljesen összetört. George Floyd egy fordulópont volt."

- utalt Cammie a fehér rendőrök által borzalmas halált halt afroamerikai George Floydra.

"Elég erős az új generáció katalizátora, amely végül beszéljenek. A kegyetlenség, amelyben életét vesztette, nem hagyható figyelmen kívül. Kellemetlen, de  valahol mégis szerencsés, hogy a halálát videóra vették. Ez lehetőséget adott a világnak, hogy láthassa azt, amire az amerikai feketék évtizedek óta próbálják felhívni a figyelmet. Hogy a dolgok még mindig nincsenek összerakva, és összetörtek. Nagyon, nagyon összetörtek."

Cammie hozzátette: rengeteg olyan dolog van Amerikában, ami nemigen kedvez annak, aki nem fehér bőrszínű, emiatt pedig mélységes ürességet érez magában. És hogy Amerika nem teszi rendbe a dolgokat, hanem inkább egy negatív irányba viszi. A gyűlölet, az elnyomás mindennapos. Márpedig egy nemzetnek együttérzést kellene mutatniuk az elnyomottak irányába. 

unnamed_8.jpg

Így zárta gondolatait:

"Az elkövetkező napokban azzal a kihívással nézünk szembe, hogy ezeknek az érzelmeknek célt adjunk. Amikor a tüntetések leállnak, hová megyünk, és hogyan tudjuk integrálni azt, amit megtanultunk a mindennapi életünkbe? Hogyan tehetnénk produktív lépéseket, amelyek fenntartják a tüntetések által kiváltott lendületet? Ez az ideje, hogy mindenki mérlegeljen. Meg kell kérdeznünk magunktól, javított-e a hitem az életemen? Javítottak-e a meggyőződéseim a körülöttem élők életén? Válaszoljunk őszintén ezekre a kérdésekre. A jövőnk ettől függ."

Crypta: készül az első album!

A Napalm Records szárnyai alatt ténykednek a csajok

Sokkolta a rajongókat Fernanda Lira és Luana Dametto kilépése a brazil Nervosából. Elmondásuk szerint a csapat nem úgy működött, mint korábban - ez vezetett a szétváláshoz. A csajok maguk mellé vették Sonia Anubist a svájci Burning Witches-ből és hazai pályáról Taniá Bergamaschit, így jött létre a Crypta

100812602_292130205514547_8136888208823681024_o.jpg

A csajok a klasszikus death metal vonalán kívánnak haladni, valamint az is kiderült: készítik első albumukat, amely a Napalm Records gondozásában fog megjelenni. 

"Nagyon örülök annak, hogy ismét együtt dolgozhatok a Napalm Records csapatával, mivel a korábbi dolgaim során mindig is jó kapcsolatot ápoltam velük, és öröm velük együtt dolgozni, akár egy család! A zenekarral nagyon izgatottak vagyunk, és szerencsésnek érezzük magunkat! "

- örvendezett a banda Facebookos oldalán. 

A csapat felállása:

Fernanda Lira - ének, basszusgitár
Luana Dametto - dobok
Sonia Anubis -  gitár
Tainá Bergamaschi - gitár

 

 

Pénteken jön Aleah újabb dala!

Július elsején pedig a nagylemez!

A 39 évesen, súlyos betegség után elhunyt Trees of Eternity-énekesnő Aleah Stanbridge posztumusz szólóalbuma július elsejétől lesz kapható, amely pakkban két CD-t találunk majd. Az egyiken elektronikus, a másikon akusztikus hangzással csendülnek fel a Dél-Afrikában született, de a kétezres évek óta Svédországban élő énekesnő dalai, aki 2016 áprilisában bekövetkezett haláláig egy párt alkotott zenésztársával, Juha Raivioval.

108448_artist_1.jpg

A zenész -akit először a Swallow The Sunban ismerhettünk meg- azoknak, akik megvásárolják a lemet, egy linket küld ajándékba, ahonnan a rajongók Aleah további, kiadatlan dalait tölthetik le. 

Az angyali szépséggel és különleges hanggal megáldott énekesnő albumáról már hallhattuk a My Will, az Inverted Enlightenment és a Vapour című dalokat, amelyekhez szöveges kisfilm is készült, most pedig Juha bejelentette: pénteken érkezik az újabb videó, amely a Sacrifice című szerzeményhez készül.

 

Simone Simons: "Vigyáznunk kell a Földanyára!"

Gondolatébresztő szavak az énekesnő blogján

Egyre több zenész hívja fel a figyelmet a Földünket érintő problémákra, úgy mint a jelenleg tomboló koronavírus, a klímavészhelyzet vagy a környezetszennyezés. Legutóbb Floor Jansen fejtette ki véleményét a témában, most pedig az Epica énekesnője, Simone Simons osztotta meg gondolatait személyes blogján, a Smoonstyle-on.

tumblr_ps649qz3vx1wduc0c_400.jpg

Több problémát is megemlített a bejegyzésében:

"A koronavírus, a klímaváltozás, a rasszizmus elleni küzdelem - ezek már évek óta ébren tartanak minket. Ám e dolgok még évekig, évtizedekig és évszázadokig fenn maradnak: A korábban üres utcákat az alapvető emberi jogokért küzdő emberek tengere tölti meg."

- kezdte a téma boncolgatását a holland énekesnő, majd eképpen folytatta:

"Miközben panaszkodunk, hogy arcmaszkot kell viselnünk, és hosszabb ideig várni az ételeink és ruháink vásárlására, mások egész életükben olyan változásokra várnak, amelyek még mindig nem jöttek el. Jelenleg mindannyian a tiszta levegőért harcolunk. Meg akarjuk menteni a Földanyát és gondoskodnunk a gyermekeink biztonságos jövőjéről. Ezt összefogással kell megtennünk, és nem lebontani rasszizmussal, szexuális irányultsággal, nincs B bolygó, nincs te és én, hanem együtt vagyunk."

simone_about.jpg

"A Föld az egyetlen otthonunk, és meg kell védenünk, nem pedig elpusztítanunk. Ha mind változtatunk az életmódunkon, akkor is megfordíthatjuk a dolgot. Ne gondold, hogy egyedül nem tudsz változtatni! Ha mindannyian így gondolkodunk, semmi sem fordul jobbra."

-így zárta gondolatait Simone, aki csapatával a tervek szerint még idén kiadja új nagylemezét. Utolsó albumuk, a The Holographic Principle 2016-ban jelent meg.

Sharon den Adel hiányolja a fejlődést a metálzenében

Komoly gondolatok a Within Temptation frontasszonyától!

A holland Within Temptation a koronavírus miatt kénytelen volt őszre tolni az Evanescence-szel közös, Worlds Collide elnevezést kapott turnét, ám a banda nem hagyja csemege nélkül a rajongóit: májusban megjelentették Entertain You című új dalukat, és tervezik, hogy a következő album megjelenéséig még több nótával rukkolnak elő.

96703672_10157534824192986_6311571307532124160_o.jpg

Sharon den Adelék legutóbbi lemeze, a Resist 2019 februárjában landolt a boltok polcain, hatalmas sikert aratva. A zenekar egyre nagyobb lépéseket tesz meg a poposabb hangzású zene felé, lemezről lemezre komoly fejlődést mutatva be. A napokban épp e téma kapcsán adott interjút a frontasszony, aki nem volt rest bátran kijelenteni: nincs fejlődés a metálban.

A következőkkel kezdte mondandóját a The Metal Circusnak - a beszélgetést a Blabbermouth is átvette:

"A metálzene mostanában nem sokat ment előre. Szerintem sokkal szélesebb lenne az egész paletta, ha kicsit többet fejlődött volna. Nem panaszkodni akarok, de hát erre azért mindig törekszünk - amikor zenét írsz, szeretnéd, ha azokhoz is utat találnál, akik éppen most nőnek fel, mindeközben meg akarod őrizni az évek óta hű rajongókat is."

A Within Temptation 1996-ban az akkoriban teret nyert gótikus-szimfonikus vonalról indult, majd fokozatosan modernebb hangzást csepegtettek zenéjükbe. Már a 2011-es The Unforgiving című albumon is voltak modern elemek, azonban első ilyen irányú nagyobb ugrásuk a 2014-ben kiadott Hydra volt. A Resist pedig teljes egészében ezt a terepet tette magáévá.

unnamed_7_1.jpg

Sharon így folytatta gondolatmenetét:

"Azonban mindehhez szükség van arra, hogy hangzásodban is fejlődj, hogy lépést tarts a világban történő dolgokkal. Az előrelépés elengedhetetlen."

Az énekesnő elmondta: régen volt az, amikor valaki újított és mindenki felkapta rá a fejét, példaként a Linkin Parkot hozta fel.

"A Linkin Park volt az utolsó együttes, ami tényleg tett valamit a műfajért, és új dolgot alkotott, amire aztán sokan azt mondhatták: hú, ez óriási! Rengeteg bandára gyakoroltak óriási befolyást. Manapság azonban nem látok olyan zenekarokat, akik különböznének a többségtől. Hiányzik egy fajta fejlődés! Úgy gondolom, jönni fog majd ez , de még nem tartunk ott. Sok csapat kísérletezget persze a Bring Me The Horizontól kezdve az Asking Alexandriáig, de mások megmaradnak amellett, amit csinálnak és ahogy szólnak, mert erre is létezik egy bizonyos közönség. Ez egyébként valahol rendben van! Szerintem mi inkább az említett bandákra hasonlítunk, mert mindig keressük azt, amivel érdekesebbé tudnánk tenni a zenénket, különösen saját magunk számára. Fejlődni szeretnénk, és szeretnénk, ha minden generációt meg tudnánk szólítani."

- zárta sorait az énekesnő, aki korábban is elmondta: meglátása szerint a mai könnyűzene igencsak híján van a lázadó vérnek.

 

Klippremier: The Agonist - Orphans

Új videó!

6wxttpgbhjfaeb5brywsxz_1.jpg

2019 szeptemberében jelent meg a The Agonist Orphans című nagylemeze, amely durvábban szól, mint eddigi kiadványaik. A Vicky Psarakis vezette kanadai csapat az In Vertigo, az As One We Survive, a Burn It All Down és a The Gift Of Silence című dalokhoz készített videót, most pedig itt az újabb kisfilm, amely a lemez címadó szerzeményéhez készült - íme az Orphans:

 

 

süti beállítások módosítása