Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Simone Simons: "Vigyáznunk kell a Földanyára!"

Gondolatébresztő szavak az énekesnő blogján

2020. június 16. - Jurancsik Eszter

Egyre több zenész hívja fel a figyelmet a Földünket érintő problémákra, úgy mint a jelenleg tomboló koronavírus, a klímavészhelyzet vagy a környezetszennyezés. Legutóbb Floor Jansen fejtette ki véleményét a témában, most pedig az Epica énekesnője, Simone Simons osztotta meg gondolatait személyes blogján, a Smoonstyle-on.

tumblr_ps649qz3vx1wduc0c_400.jpg

Több problémát is megemlített a bejegyzésében:

"A koronavírus, a klímaváltozás, a rasszizmus elleni küzdelem - ezek már évek óta ébren tartanak minket. Ám e dolgok még évekig, évtizedekig és évszázadokig fenn maradnak: A korábban üres utcákat az alapvető emberi jogokért küzdő emberek tengere tölti meg."

- kezdte a téma boncolgatását a holland énekesnő, majd eképpen folytatta:

"Miközben panaszkodunk, hogy arcmaszkot kell viselnünk, és hosszabb ideig várni az ételeink és ruháink vásárlására, mások egész életükben olyan változásokra várnak, amelyek még mindig nem jöttek el. Jelenleg mindannyian a tiszta levegőért harcolunk. Meg akarjuk menteni a Földanyát és gondoskodnunk a gyermekeink biztonságos jövőjéről. Ezt összefogással kell megtennünk, és nem lebontani rasszizmussal, szexuális irányultsággal, nincs B bolygó, nincs te és én, hanem együtt vagyunk."

simone_about.jpg

"A Föld az egyetlen otthonunk, és meg kell védenünk, nem pedig elpusztítanunk. Ha mind változtatunk az életmódunkon, akkor is megfordíthatjuk a dolgot. Ne gondold, hogy egyedül nem tudsz változtatni! Ha mindannyian így gondolkodunk, semmi sem fordul jobbra."

-így zárta gondolatait Simone, aki csapatával a tervek szerint még idén kiadja új nagylemezét. Utolsó albumuk, a The Holographic Principle 2016-ban jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8615813298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása