Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Itt a Mezmerized újabb videója!

Újabb kisfilm Annáéktól!

2020. június 05. - Jurancsik Eszter
Tavaly született meg a Mezmerized formáció, amelyet a Sorronia és az Ideas zenekarok egykori énekesnője, Király Anna hívott életre.
91052718_2903975886346290_9183734393565347840_o.jpg
Sokat dolgozott a zenekar, hiszen eddig négy videoklipet (Desire, Satellite, Shutdown, Hybrid) is láthattunk tőlük, illetve nemrégiben bejelentették, hogy első lemezük Electrolyze címmel, szeptember 18-án kerül majd a boltok polcaira. 
Annáék ma újabb klippel örvendeztették meg a rajongóikat: a friss videó a Rage című szerzeményhez készült, íme!

Klippremier: Oceans Of Slumber - A Return To The Earth Below

Szeptemberben jön az új album!

A houstoni Oceans Of Slumber legutóbbi albuma 2018 tavaszán jelent meg, amelyről itt olvashattok kritikát. Az egzotikus külsővel és igen erőteljes hanggal megáldott Cammie Gilbert énekesnő vezette banda nemrégiben felfedte: szeptember 4-ével napvilágot lát új kiadványuk, amely a csapat nevét fogja viselni. Ennek előfutáraként megérkezett az első klipes nóta, az A Return To The Earth Below.

oce9.jpg

A szerzeményről Cammie eképpen nyilatkozott:

"Önmagunkban, akárcsak a társadalomban, vannak olyan ciklusok, amelyeket meg kell szakítani. Azokat, amelyek visszathúznak minket, amelyek szétcincálnak minket, amelyek gyötrelmet okoznak. Néha minden előjel nélkül jelennek meg a repedések a felszínen, majd érzelmi zűrzavart okoznak, akár reménytelenséget is. Egy pont után nem szabad tovább menekülni. Sem a fájdalom, sem az igazság, sem önmagunk elől. Szükség van az önvizsgálatra, az hozhatja el a békét, kívül és belül egyraránt. Az A Return To The Earth Below erről a belső utazásról szól. A szív és az agy harcáról, ahogy a megoldás keresése folyik. Nem is találhattunk volna jobb időpontot a dal kiadására, hiszen jelenleg mindannyian a változás kereszteződésében állunk..."

 

 

Klippremier: Aleah - Vapour

Újabb videó a posztumusz lemezről!

Tegnapelőtt írtuk meg, miszerint Aleah Stanbridge posztumusz albumáról újabb szerzemény érkezik a mai napon. Juha Raivio, miután több év munkája után néhai szerelme születésnapján, július elsején kiadja Aleah szólólemezét, két dalt már megmutatott a Trees of Eternity egykori énekesnőjétől: először a My Will-t, majd az Inverted Enlightmenthez érkezett szöveges kisfilm.
1312823495_1299312950_aleahsidegaze.jpg
Április 18-tól előredelhető a korong - négy éve, rák következtében ezen a napon hunyt el az angyali hangú és szépségű Aleah - mindössze 39 éves volt. Juha, aki a Trees of Eternityben zenésztársa is volt az énekesnőnek, először kiadta a Trees of Eternity első és egyben utolsó korongját Hour Of The Nightingale címmel, majd a Hallatar formációval (amelynek Gas Lipstick, a HIM ex-dobosa és az Amorphis-énekes Tomi Joutsen is tagja) és a Dracionian-frontlány Heike Langhans-szal vette fel a No Stars Upon The Bridge című lemezt, amelyen szintén felhasználták Aleah verseit és demovfelvételeit. Mindkét kiadvány hatalmas siker lett, és bár a finn gitáros szerette volna hamarabb megjelentetni Aleah szólóanyagát, elsődleges zenekara, a Swallow The Sun körüli munkálatok lefoglalták. Július elsejétől azonban kapható lesz a lemez, amelyről most érkezett meg a harmadik nóta, a Vapour, íme!

Pénteken érkezik Aleah Stanbridge új dala!

Júliusban pedig a nagylemez!

A 2016-ban, 39 évesen, rákbetegségben elhunyt Trees of Eternity-énekesnő posztumusz albuma július elsején tölti meg a boltok polcait - aznap lenne az angyali hangú Aleah 44 éves. 

100770120_109153324152937_6847922631568523264_n.jpg

Juha Raivio, aki zenésztársa és szerelme volt az énekesnőnek, egy kis ajándékot is küld azoknak, akik megvásárolják a dupla CD-ből álló kiadványt: egy linket, ahonnan néhai kedvese kiadatlan dalait tölthetik le.

Két dalt már hallhattunk a hamarosan érkező korongról: a My Will-hez és az Inverted Enlightenment-hez készült szöveges videoklip, pénteken pedig újabb szerzemény lesz hallható a Youtube-on, amelynek címe Vapour.

 

 

Szólóprojektjén dolgozik Kobra Paige!

Más zenét játszik majd, mint eredeti csapatával

Kobra Paige-ről, a kanadai Kobra And The Lotus énekesnőjéről nemrégiben írtuk meg, hogy tavalyi eljegyzése után hivatalosan is összekötötte életét Tommy Karevikkel, a Kamelot frontemberével. Zenekaráról az utóbbi időben nem érkeztek hírek, ám Kobra tavaly egy ízben könnyek között vallott arról: nem tudja, mi lesz a banda jövője.

Most viszont megtört a jég s zenét illetően: az énekesnő bejelentette, hogy szólóprojektet indít, szólóalbumon dolgozik, amely a tervek szerint 2021-ben kerül a boltok polcaira.

kobra-paige-kobra-and-the-lotus-1020x75200.jpg

Kobra egy videochatben fedte fel titkát, amely beszélgetést az Eluveitie fronthölgyével, Fabienne Ernivel bonyolított le. Kiderült: a szólólemez ötlete nem új keletű dolog:

"Két évvel ezelőtt Nashville-ben elkezdtem felvnni egy olyan albumot, amely teljesen másképpen szól. De ekkor abba kellett hagynom a munkát, mert készült a Kobra And The Lotus lemeze is, az Evolution. Most valóban volt időm a karanténban, hogy ott folytassam a munkát, ahol abbahagytam. Tehát újra elkezdtem több zenén dolgozni - a Zoom meetingeken az emberekkel nagyon jól együtt tudtunk dolgozni. Meglepő volt."

- mesélte az énekesnő, aki azt is elmondta: a korong folkos lesz, népi hangszerekkel és helyet kap rajta a gospel is.

 

süti beállítások módosítása