Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Júliusban érkezik Aleah Stanbridge szólólemeze!

Több év munkája után Juha végre kiadja az albumot!

2020. április 12. - Jurancsik Eszter

Aleah Stanbridge, a Trees of Eternity énekesnője 2016. április 18-án hunyt el, rákos betegség következtében - mindössze 39 éves volt. Az énekesnő 2007-ben próbált szerencsét demó felvételekkel a zeneiparban, ekkor figyelt fel rá a finn Swallow The Sun gitárosa, Juha Raivio, akivel egymásba szerettek és létrehozták közös csapatukat, a Trees of Eternityt. Egyébként a zenekar dobosa nem más volt, mint a jelenleg Nightwishban ténykedő Kai Hahto.

3540364023_photo_1_1.jpg

A dél-afrikai születésű, de szüleivel és testvérével évek óta Svédországba települt énekesnő angyali hangjáról Juha többször így nyilatkozott: 

"Sokkal nagyobb hatással volt rám a suttogós, bársonyos hangja, mintha operásan vagy kimondottan metálosan énekelt volna..."

Aleah emlékére a Trees of Eternity kiadta a Hour Of The Nightingale című albumot, amely korongon található dalok szövegét Aleah írta.

636_1.jpg

Ekkortájt mondta el Juha: dolgozik néhai kedvese szólóanyagán, ám a Swallow The Sun és a Hallatar projekt (amely szintén Aleah dalain és versein alapul, valamint Gas Lipstick és Heike Langhans, a Draconian frontlánya, Aleah egyik legjobb barátnője is szerepel benne) körüli munkálatok miatt nem volt elég ideje a lemezzel foglalkozni.

Ma azonban a zenész bejelentette: nyáron jön Aleah szólóalbuma! Szerelmének születésnapján, július 1-jén fog boltokba kerülni a korong, a Hour Of The Nightingale-hez hasonlóan a finn Svart Records gondozásában.

"Április 18-a mindig is életem legsötétebb napja marad! De most valami jó dologról is emléket osztok meg. Kérlek, töltsd fel és oszd meg ezt a borítót, ha úgy gondolod és őrizd a lángot. Szombaton még többet írok még Aleah szólóalbumáról. Köszönöm mindenkinek a támogatást."

- írta Juha a Trees of Eternity és a Hallatar Facebook-oldalán, a borítókép mellett.

92632238_3208382189386395_2461128294829916160_o.jpg

A korong címét egyelőre nem fedte fel a gitáros, bár egyes találgatások szerint simán csak az Aleah címet fogja viselni, az énekesnő után.

Az album Aleah halálának napjától, április 18-tól lesz előrendelhető a kiadó honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3615608512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása