Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Mercedes Lander nem látja a Kittie jövőjét

2020. október 17. - Jurancsik Eszter

00012353_581x581_f2e7079a8b465369a9930863f83c4ae8.jpg

Nemrégiben jelent meg a The White Swan új EP-je, amely 4 számot tartalmaz, és amely projektnek a Kittie-ből is ismert Mercedes Lander az énekesnője.

Míg a tagok évek óta új projektekben próbálgatják szárnyaikat -Mercedes 2016-ban szállt be a fent említett zenekarba, míg nővére, az énekes Morgan a Karkaos-szal dolgozik és saját zenekart is alapított Winterlvst néven- , addig a Kittie-ről évek óta nem érkezett érdemleges hír.

Mint ismeretes, 2017. február 13-án, a banda basszusgitárosa,  a 31 éves Trish Doan váratlanul elhunyt. Halálának okát a mai napig nem fedte fel a csapat, ám azt tudni lehetett, hogy a zenészlány évek óta súlyos depresszióval és étkezési zavarokkal küzdött.

Mercedes most a Thunder Undergroundnak mesélt az együttes lehetséges jövőjéről: 

"Tudom, szerencsések vagyunk, hiszen rengeteg mindent megtapasztalhattunk. Csodálatos volt az is, amikor néhány éve megcsináltuk a" Live In London " koncertet, ahol mindenki fellépett, aki szeretett volna az egykori tagok közül. Remek  „időutazás” volt ez a tagokkal. Nagyon klassz volt. Nagyon élveztük. De eljött az a pont, hacsak kapunk valami nagyon jó ajánlatot, nem hiszem, hogy bármit is csinálni fogunk. Nagyon jó lenne, ha a volt tagokkal is tudnánk valamit csinálni, de ez most nem fog összejönni. A húgom (Morgan) mellett én és Tara [ McLeod, gitáros], vagyunk csak  technikai értelemben a bandában."

- kezdte sorait Mercedes. A zenekar 2019 tavaszán piacra dobta Live At The London Music Hall című DVD-jét, amelyen több volt tag is felbukkan, és amely koncertre a világ minden tájáról érkeztek rajongók, ám ezt követően csend borult a csapat háza tájára.

Korábban Morgan elmondta: nem tudják elképzelni, hogy Trish nélkül készítsenek albumot, ezt pedig nővére is megerősíti:

"Nehéz tovább haladni Trish nélkül, mert furcsa érzés, hogy nincs velünk. De persze nem tudni, mi lesz a vége. Ha kapunk egy jó ajánlatot, lehet, hogy rábólintunk. Ugyanakkor biztosan akarjuk tudni, hogy ez a rajongóinknak is jó lesz. De meglátjuk, mit hoz a jövő. Soha nem mondjuk, hogy soha..."

Trish Doan, a banda egykori basszusgitárosa 1985. május 9-én, Dél-Koreában született, de Kanadában nőtt fel. A Kittie-hez 2005 folyamán csatlakozott, azonban két évvel később evészavarai és depressziója miatt otthagyta a csapatot.

9594cf7e2f19fea7efe280e2a16a8dd6.jpg

Trish Doan, a banda egykori basszusgitárosa - 2017 februárjában, 31 évesen hunyt el, halálának oka máig tisztázatlan

2009-ben Ausztráliába költözött, hogy ott szerezzen diplomát, 2011-ben visszatért Kanadába és 2012-ben újra a Kittie tagja lett. 2013-ban ismét Ausztráliába ment, Twitter-és Facebook-oldalain pedig gyakran írt a depresszióval való küzdelméről. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4716242966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása