Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen szerint az őszre tervezett koncertek is csúszni fognak

Videochat-interjút adott az énekesnő

2020. május 04. - Jurancsik Eszter

A Nightwish turnéja ősszel, Oslóban indulna, és főleg április 10-én megjelent lemezük, a Human :II: Nature dalaira épülne. A koronavírus-járvány tombolása miatt azonban őszig minden zenész lemondta fellépéseit, a nyári felsztiválok sem lesznek megtartva.

Floor Jansen, a zenekar énekesnője többször nyilatkozott a COVID-19 kapcsán, szerinte ez a járvány ébresztő az emberiségnek, de megtudhattuk, hogy családjában többen elkapták a vírust, valamint nagy eséllyel ő maga is emiatt kényszerült márciusban két hetes karanténba.

Most a járvány zenét érintő részéről osztotta meg gondolatait az A&P Reacts oldalnak egy videóchat-interjú keretein belül (lásd lejjebb).

floor-jansen-nightwish.jpg

"Azt hiszem, a tudósokon kívül senki nem tudja igazán, mi lesz. Soha nem voltunk még érintettek ekkora világjárványban. Tudható, hogy még nincs rá ellenszer. Éppen ezért azt mondom, nehéz előre megjósolni, hogy mikor jöhetnek újra össze emberek - tehát mikor tarthatók meg a fesztiválok és a koncertek. Hónapok óta tart ez az egész és még mindig rengeteg ember hal meg napi szinten."

- kezdte fejtegetni a véleményét a lemondott fesztiválok, show-k kapcsán a holland énekesnő, majd eképpen folytatta:

"Úgy gondolom, igazán reményteljes az a gondolat, hogy ősszel és télen már minden rendben lesz és az élet folytatódik."

- emlélkedett Floor, majd elárulta: ő személy szerint ezt nem igazán tartja elképzelhetőnek, érzéseinek pedig eképpen adott hangot:

"Nem akarok pesszimista lenni, de valójában nem hiszem, hogy lehetséges lesz. És mivel tényleg nem tudjuk, mi fog történni, a 'B terv' előkészítése szintén nagyon nehéz - éppen most Kínában kellene lennünk. Nem sokkal később Mexikóba és egy dél-amerikai turnéra kellene utaznunk, utána pedig Oroszország lenne a következő állomás. Nagyon valószínű, hogy az USA-turnét is elhalasztjuk."

Természetesen az énekesnő leszögezte: az egészség mindennél fontosabb, ahogy ő fogalmazott: ha egészségek vagyunk jelen pillanatban, nincs okunk panaszkodni.

"Lehet, hogy ez az egész most nagyon kellemetlen. De legalább időnk van arra, hogy megcsináljunk olyan dolgokat, amelyekre egyébként nincs időnk. Dőlj hátra, élvezd, ahogy csak teheted, kezdj el tanulni egy új nyelvet, vagy nézd meg a kedvenc filmed újra meg újra. Ez még mindig luxusnak számít, összehasonlítva a tényleges betegséggel vagy minden egyéb valódi borzalommal, amelyek most vannak."

floorjansenepa.jpg

- osztotta meg tanácsait a hallgatókkal, majd így zárta gondolatait:

"Frusztráló, hogy otthon ragadtunk, de én megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni a helyzetemből - többet lehetek együtt a férjemmel és a lányommal. Együtt vagyunk otthon, és ez ritka kincs. Van lehetőségem olyan dolgokat megcsinálni, amelyekre egyébként nincs sok időm, és azt hiszem, ezt ki kell használnom. Amíg nem tudunk többet a járvány kapcsán, csak le kell ülnünk, és remélnünk, hogy nem lesz több szenvedés, és nem halnak meg még többen."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2915658594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása