Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "Olaszország nem a Resident Evil országa!"

Újabb gondolatok az énekesnőtől

2020. március 10. - Jurancsik Eszter

A 2019 decemberében, a kínai Vuhanban kitört koronavírus-járvány (COVID-19) februárra elérte Európát, Olaszországban szedve az eddigi legtöbb halálos áldozatot - a mai napig bezárólag 631-en vesztették életüket a fertőzés következtében. Az áldozatok többsége idős ember, akik előtte is krónikus, súlyos betegségekkel éltek.

A legfrisebb hírek szerint az olasz kormány határozatlan időre bezáratta az iskolákat, edzőtermeket, mozikat, színházakat és minden szabadtéri rendezvény elmarad, a napokban pedig a hatóságok döntése értelmében az egész ország sürgősségi karanténba került. 

A legtöbb beteget Lombardiában diagnosztizálták, amely tartomány székhelye a Lacuna Coil tagjainak is otthont adó Milánó. Korábban a banda frontasszonya, Cristina Scabbia elmondta: ő és csapattársai nem félnek a betegségtől, élik a mindennapi életüket, de hálás az üzenetekért, amelyekben egészsége miatt aggódnak a fanok.

75572134_2824976977536666_6873884819814612992_o.jpg

A biztonsági intézkedések miatt a zenekar törölte a Dél-Ázsiába tervezett turnéját - a koncertsorozat keretein belül Indonéziában, Szingapúrban és Japánban is színpadra léptek volna. Bár a zenemágusok szomorúak a döntés miatt, bizakodva tekintenek a jövőbe - Cristina például elmondta, hogy a média felelőssége óriási, és sajnos a médiumok sokszor indokolatlan mértékben eltúlozzák a híreket.

Most viszont kissé kiakadt az énekesnő - úgy érzi, a világ egyfajta zombiapokalipszis-gócpontként tekint Olaszországra. Ezzel kapcsolatban osztotta meg újra érzéseit a NME internetes magazinnak.

"Mindenki azt gondolja, hogy Olaszország a Resident Evil országa! Pedig a helyzet nem annyira őrült, ahogyan azt a média lefesti."

- fakadt ki Cristina, majd így folytatta mondanivalóját:

"Szeretnénk a rajongóinkat megnyugtatni: teljesen rendben vagyunk! A koronavírus olaszországi megjelenése után egyből kérdések záporoztak mindenhonnan a világból: >>Jól vagy? Nem vagy beteg? Magas lázad van? Lábra tudsz állni? Meg fogsz halni?<<... Mi a francról beszéltek??? Jól vagyok. Itthon vagyok, tévézek, kipihenem a dél-amerikai turnét. Mindenki azt gondolja, hogy Olaszországban a Resident Evil zajlik, és mindenki meg fog halni..."

- nyugtatta meg rajongóit az énekesnő, aki korábban a Broken Crown Halo című, 2014-ben megjelent albumukon hallható Nothing Stands In Our Way című dal egyik sorával jellemezte magát és zenésztásait: "we fear nothing!"

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5315513446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása