Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Arch Enemy: Michael Amott szerint a média nem megfelelően kezeli Alissa White-Gluzt

Kipakolt a zenész

2019. november 30. - Jurancsik Eszter

Szeptemberben jelent meg Alissa White-Gluz egykori csapatának, a The Agonistnak legújabb lemeze, az Orphans. Ennek kapcsán a kanadai banda jelenlegi frontlánya, Vicky Psarakis felfedte: Alissa folyamatosan szabotálni akarja a sikereiket, és bár a szóban forgó album már 2018-ban elkészült, a kék sörényű énekesnő kavarásai odáig vezettek, hogy csak egy év késéssel kerülhetett boltokba a kiadvány.

Alissa -aki 2014 óta a svéd Arch Enemyben ténykedik- később reagált a vádakra, és elmondta: mindez csak koholmány, és szeretné, ha Vicky megkeresné őt, hogy tisztázhassák a dolgokat. 

Természetesen a két hölgy nyilatkozata nagy port kavart a metálvilágban, Michael Amott, az Arch Enemy gitárosa pedig most tiszta vizet öntött a pohárba egy podcast keretein belül: szerinte ugyanis Alissát nagyon unfair módon kezelte a média az utóbbi hónapokban.

alissawhitegluzmichaelamott2019_638.jpg

"Nagyon tisztességtelen, ahogyan Alissát a média kezeli. A közelmúltban nem bántak vele túl korrekt módon. Ismerem őt, öt éve dolgozunk együtt és jó a kapcsolatunk. Mindig érdekessé teszi egy együttes zenéjét, ha nem mindennapi dolgokról írnak zenét, ilyen például a veganizmus."

- kezdte mondandóját Michael, azt pedig tudni lehet, hogy Alissa 13 éves kora óta vegán életmódot folytat. Ez mindig is olyan téma volt, amely megosztotta az embereket - így néha Alissa ilyen jellegű posztjai alatt is egymásnak ugranak a húsevő és vegán rajongók.

"Szerintem ez nagyszerű, és a szociális média felületeit pedig fel lehet használni ehhez, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet! Nagyszerű munkát végez Alissa és ezért én tisztelem őt!"

 

ABBA-feldolgozással jelentkezett az Amberian Dawn - klippremier!

Tavasszal érkezik az új lemez!

A finn Amberian Dawn utolsó lemeze 2017 őszén került boltokba Darkness of Eternity címmel, amely kiadvánnyal sikeres turnét bonyolítottak le Capri Virkkunenék.

amberiandawnphoto.jpg

Nemrégiben fedte fel a zenekar, miszerint jövő év tavaszán új albummal jelentkeznek, amely a Looking For You címet viseli majd, tracklistjét és borítóját is láthattuk, valamint bemutatták a rajongóknak a korong első klipes dalát, a United-et.

Most újabb kisfilmmel örvendezteti meg hallgatóságát az együttes - választásuk ezúttal az ABBA Lay All Your Love On Me című szerzeményére esett. Tuomas Seppälä, a banda alapítóját és billentyűsét mindig is inspirálta a svéd négyes munkássága, két éve a Darkness of Eternityre is felkerült egy ABBÁ-s hangzású szám, a Maybe.

Íme, a Lay All Your Love On Me az Amberian Dawn értelmezésében:

 

Elárulta készülő albuma címét a Delain

Jövő év elején jön a lemez!

Charlotte Wesselsék nemrég jelentkeztek friss dallal a One Second képében, nem sokkal előtte pedig a Burning Bridges-t is hallhattuk. A hollandok javában dolgoznak új stúdiólemezükon, amelyről nem lehetett konkrétumokat tudni - eddig.

70818225_10158994559429535_4152678448277487616_o.jpg

A csapat most felfedte az újdonság címét és borítóját: a korong 2020. február 7-ével kerül a lemezboltok polcaira és az Apocalypse & Chill címet kapta. Az album kapcsán Charlotte korábban már elárulta: ugyanazt az erőteljes, epikus hangzást viszi tovább, mint elődje, a 2016-os Moonbathers.

Íme, a számok listája - felkerült a lemezre a februárban megjelent, nagy sikerű Masters of Destiny is:

1. One Second
2. We Had Everything
3. Chemical Redemption
4. Burning Bridges
5. Vengeance
6. To Live Is To Die
7. Let's Dance
8. Creatures
9. Ghost House Heart
10. Masters Of Destiny
11. Legions Of The Lost
12. The Greatest Escape
13. Combustion

És a borító:

77323548_10159254386324535_8709903061620883456_o.jpg

Cristina Scabbia: "Nem féltünk megmutatni a sötét oldalunkat a Black Animán!

Újabb titkok a lemezről

Az olasz Lacuna Coil októbr 11-én megjelent új albuma, a Black Anima világszerte óriási sikernek örvend - amin azért nincs miért csodálkozni, mert a banda eddigi talán legváltozatosabb kiadványa lett. Három videoklipet is láthattunk a dalcsokorból, elsőként nyáron a Layers Of Time-t, szeptemberben a Recklesst, majd nem sokkal a lemez megjelenése előtt a Save Me-t.

ehpvlkwx0ae_pxt0.jpg

A napokban a Blabbermouth beszélgetett Cristina Scabbia énekesnővel és a gitáros Marco Coti-Zelatival a korong sötét színezetéről, személyes élményeiket is felelevenítve.

"Jó ideje szerettük volna a >>fekete<< szót beilleszteni egy albumcímbe, de az eddigi lemezeink címébe nem igazán passzolt volna. Azonnal az >>anima<< szóra gondoltunk még, hiszen ez olaszul lelket jelent. Régebben is összetettünk már angol és olasz szavakat. Olaszok vagyunk és szeretnénk mindig valamit megmutatni a gyökereinkből."

- kezdte Cristina.

"E lemez azt üzeni: az is rendben van, ha éppen nem vagy rendben! Az élet nem tökéletes. Nem kell félnünk attól, hogy megmutassuk a kevésbé kellemes részeit, a sötét oldalt."

cats_1.jpg

A frontasszony korábban is kifejtette már: egyáltalán nem rossz ember valaki attól, ha vonzzák az élet sötét dolgai, hiszen az életben egyszer fent, egyszer lent vagyunk. Ráadásul a zenekar több tagja megtapasztalta a mélypontokat az elmúlt 3 évben, Cristina például alig egy éven belül veszítette el mindkét szülőjét és a Slipknotos Jim Root-tal 13 éve tartó párkapcsolata is véget ért 2017-ben. 

A gitáros Marco így elmélkedett:

"Megfogom a gitáromat és játszok. Nem gondolkodom, hogy mit >>kell<< tennem."

- kezdte mondandóját a zenész, majd így folytatta:

"A Layers Of Time volt az első dal, amit megírtunk az albumra, és ez lett az első kislemez is. A második klipes dal, a Reckless már dallamosabb, Ezúttal latin nyelvet is kevertünk a dalokba. Nem azt mondtuk, hogy >>ó, ezt meg KELL csinálnunk<<, hanem csak jött az ötlet és megcsináltuk."

67769082_10155962282316706_8550287658696310784_n.jpg

Cristina hozzátette: a dalok változatosak, és szeretné, ha a rajongók az elejétől a végéig meghallgatnák az albumot, ergo időt szánnának rá. Bár a dalok nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, az énekesnő mégis egy utazáshoz hasonlítja a korongot. 

"Számunkra minden dal különös jelentőséggel bír, mindegyiket egyforma gondossággal készítettük. Soha nem fogunk olyan zenét játszani, amit nem szeretünk."

- zárta sorait. 

süti beállítások módosítása