Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "Nem féltünk megmutatni a sötét oldalunkat a Black Animán!

Újabb titkok a lemezről

2019. november 25. - Jurancsik Eszter

Az olasz Lacuna Coil októbr 11-én megjelent új albuma, a Black Anima világszerte óriási sikernek örvend - amin azért nincs miért csodálkozni, mert a banda eddigi talán legváltozatosabb kiadványa lett. Három videoklipet is láthattunk a dalcsokorból, elsőként nyáron a Layers Of Time-t, szeptemberben a Recklesst, majd nem sokkal a lemez megjelenése előtt a Save Me-t.

ehpvlkwx0ae_pxt0.jpg

A napokban a Blabbermouth beszélgetett Cristina Scabbia énekesnővel és a gitáros Marco Coti-Zelatival a korong sötét színezetéről, személyes élményeiket is felelevenítve.

"Jó ideje szerettük volna a >>fekete<< szót beilleszteni egy albumcímbe, de az eddigi lemezeink címébe nem igazán passzolt volna. Azonnal az >>anima<< szóra gondoltunk még, hiszen ez olaszul lelket jelent. Régebben is összetettünk már angol és olasz szavakat. Olaszok vagyunk és szeretnénk mindig valamit megmutatni a gyökereinkből."

- kezdte Cristina.

"E lemez azt üzeni: az is rendben van, ha éppen nem vagy rendben! Az élet nem tökéletes. Nem kell félnünk attól, hogy megmutassuk a kevésbé kellemes részeit, a sötét oldalt."

cats_1.jpg

A frontasszony korábban is kifejtette már: egyáltalán nem rossz ember valaki attól, ha vonzzák az élet sötét dolgai, hiszen az életben egyszer fent, egyszer lent vagyunk. Ráadásul a zenekar több tagja megtapasztalta a mélypontokat az elmúlt 3 évben, Cristina például alig egy éven belül veszítette el mindkét szülőjét és a Slipknotos Jim Root-tal 13 éve tartó párkapcsolata is véget ért 2017-ben. 

A gitáros Marco így elmélkedett:

"Megfogom a gitáromat és játszok. Nem gondolkodom, hogy mit >>kell<< tennem."

- kezdte mondandóját a zenész, majd így folytatta:

"A Layers Of Time volt az első dal, amit megírtunk az albumra, és ez lett az első kislemez is. A második klipes dal, a Reckless már dallamosabb, Ezúttal latin nyelvet is kevertünk a dalokba. Nem azt mondtuk, hogy >>ó, ezt meg KELL csinálnunk<<, hanem csak jött az ötlet és megcsináltuk."

67769082_10155962282316706_8550287658696310784_n.jpg

Cristina hozzátette: a dalok változatosak, és szeretné, ha a rajongók az elejétől a végéig meghallgatnák az albumot, ergo időt szánnának rá. Bár a dalok nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, az énekesnő mégis egy utazáshoz hasonlítja a korongot. 

"Számunkra minden dal különös jelentőséggel bír, mindegyiket egyforma gondossággal készítettük. Soha nem fogunk olyan zenét játszani, amit nem szeretünk."

- zárta sorait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2715323914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása