Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

The Agonist: megérkezett a harmadik dal!

20-án jön a nagylemez

2019. szeptember 06. - Jurancsik Eszter

A kanadai The Agonist új stúdióalbumára már nem kell sokat várni a rajongóknak, hiszen 20-án landol az üzletek polcain Orphans címmel.

theagonistbandjune2019_638_1.jpg

A lemezről nemrég az énekesnő Vicky Psarakis egy hosszabb interjúban felfedte: már tavaly elkészült vele a csapat, de "egy bizonyos személy (itt elődjére, Alissa White-Gluzra gondolt) miatt nem tudták eddig megjelentetni." A drámáról itt írtunk bővebben, a 2014 óta Arch Enemyben ténykedő Alissa azonban -még- nem kommentálta a dolgot.

Az ötösfogat egyébként megmutatta már az In Vertigo és a Burn It All Down című szerzeményeket klipes formában, most pedig újabb nótával rukkoltak elő, amely a As One We Survive címet viseli. Íme!

 

Bízik új albuma sikerességében a The Dark Element

Facebookján osztotta meg gondolatait a csapat

November 8-án kerül az üzletek polcaira a The Dark Element második nagylemeze, amely a Songs The Night Sings címet kapta.

Az egykori Nightwish-frontasszony Anette Olzon és az ex-Sonata Arctica gitáros Jani Liimatainen 2016-ban alapította a zenekart, társaik Jonas Kuhlberg basszer és Rolf Pilve dobos. Az új lemez producere Jani.

69271561_694724137662655_3093833224932941794_n.jpg

Debütáló korongjuk a csapat nevét viselte, és 2017 őszén jelent meg, a rajongók körében pedig hatalmas népszerűségre tett szert. 

Most a Facebookon osztotta meg gondolatait az új albumról Anette és Jani.

"Nagyon izgalmas, hogy egy új lemezt adunk ki, és könnyebbek voltak a felvételek, mert én és Jani most már nagyon jól ismerjük egymást. Szerintünk ez az album jobb lett, és azt hiszem, akik szerették az előzőt, ezt is fogják."

- osztotta meg gondolatait a svéd énekesnő, finn zenésztársa pedig hozzátette:

"Azt gondolom, hogy az album súlyosabb, de mégis hihetetlenül dallamos, és új zenei lehetőségeket fedezhettünk fel. Megtaláltuk azt a stílust, amelyet kerestünk."

A korong első klipes dalát már láthattuk - a címadó dalhoz készített a formáció videót.

Végre! Itt a The Dark Element új dala!

Novemberben pedig nagylemez!

A svéd Anette Olzon és a Sonata Artctica egykori gitárosa, Jani Liimatainen 2016-ban hívták életre The Dark Element nevű közös projektjüket, első albumuk pedig egy évvel később jelent meg. A korong igen kedvező fogadtatásra lelt, sokak szerint Nettie itt találta meg igazán a saját stílusát, de a két zenész azt is elárulta: nagy rajongói egymás munkásságának.

 69271561_694724137662655_3093833224932941794_n.jpg

Még hónapokkal ezelőtt fedte fel a dalospacsirta, miszerint finn kollégájával újabb albumot készítenek, amey korongnak a Songs the Night Sings címet adták. Azt is tudni lehet, hogy az újdonságot november 8-ával tarthatják a kezükben a fanok. A borítót és a számlistát is közzétették, valamit tegnap Anette Facebookos oldalán bejelentette: hamarosan láthatjuk az első videoklipet - a korong címadó dalához forogtak a kamerák.

Ígéretükhöz híven nemrég debütált az újdonság a Youtube-on, íme!

 

 

Tarja: "Átléptem a határaimat!"

A Duke TV-nek adott interjút az énekesnő

Augusztus 30-ával landolt a lemezboltok polcain Tarja új albuma, az In The Raw. A finn tehetség elárulta: ez a korong lett eddigi legkeményebb, legsötétebb és legszemélyesebb anyaga, érzései pedig hasonlóak ahhoz, amikor 2004 nyarán a Nightwish-hal piacra dobták a Once című nagylemezt.

62342883_419606241958159_7217358392472371200_n.jpg

Három nótát is láthattunk klipes formában a kiadványról, a Dead Promisest, a Railroads-ot és a Tears In Raint - utóbbi szerzeményéhez igen különleges videót forgatott a dalospacsirta.

Most a Duke TV-nek mesélt a lemez kapcsán Tarja. 

"Nem nevezném magam crossover művésznek, sőt utálom ezt a szót. Egyaránt közel áll hozzám a rock és a klasszikus zene is. Persze a klasszikus koncertjeimen a rajongók között sok metálos is akad, vegyes az összetétel, de ez benne a nagyszerű."

- kezdte mondandóját Tarja, majd így folytatta:

"A zene egy érzelem! Életkortól, különbségktől függetlenül összeköti az embereket. Nincsenek is különbségek, ugyanolyanok vagyunk!"

Elmondta azt is: a klasszikus zene az élete, nem fog tudni soha elszakadni ettől, noha metálénekesnőként tartják számon, és hogy az új albummal átlépte a saját határait - ezt mi megerősítjük, hiszen az In The Raw -amelynek kritikája a testvérblogon olvasható - igen változatosra sikeredett.

 

Újabb kisfilmet forgat a Delain!

Még nem tudni, melyik dalhoz forognak a kamerák

A derék hollandok februárban jelentették meg utolsó kiadványukat, amely egy középlemez volt - a Hunter's Moon címre keresztelt kiadványon a négy új szám mellett tíz élő felvétel is helyet kapott.

8656c1e6c9fbaa8757d24b3e6f84fba7bcdb21dc.jpg

A Masters Of Destiny címet viselő szerzeményhez forgattak utoljára videót Charlotte Wesselsék, amely klip igencsak különleges hangulatúra sikerült. Tegnap hintette el a formáció, hogy új kisfilmen dolgoznak - ám azt egyelőre nem tudni, melyik dal kerül klipesítésre. 

A zenekar egyébként javában dolgozik új nagylemezén, amelyről elárulták: a 2016-os Moonbathers nyomdokain lépked majd. Nyáron a mindig vigyori gitáros lány, Merel Bechtold kilépett az együttesből, hogy másik csapatára, a Dear Motherre koncentrálhasson, és nem tudni, ki veszi át a helyét, de a banda szekere megállíthatatlanul tör előre.

 

Kitáltalt Vicky Psarakis! Alissa White-Gluz folyamatosan a The Agonist alá pakolt!

Az énekesnő nem rejtette véka alá véleményét elődje dolgairól...

A kanadai csapat Orphans címet viselő, vadiúj albuma e hónap 20-án jelenik meg, és két klipes dalt már megmutattak a rajongóknak, az In Vertigót és a Burn It All Downt. 

Nagy a nyüzsgés tehát a banda háza táján, azonban a görög származású énekesnő, Vicky Psarakis teljesen más témában adott interjút - felfedte, hogy elődje, Alissa White-Gluz folyamatosan szét akarta robbantani a zenekart, miután kitették a szűrét a The Agonistból.

2014-ben került a kék hajkoronájú Alissa a svéd Arch Enemy mikrofonja mögé, miután a német Angela Gossow 13 év közös munka után, családi okok miatt visszavonult és azóta ő a formáció menedzsere. 

Két évvel ezelőtt Alissa elmondta, hogy milyen körülmények között paterolták ki őt az együtteséből, kisvártatva a gitáros Danny Marino is a nagyérdemű elé tárta véleményét - afféle nyilatkozatháború indult be a két fél között. Alissa ugyanis azt állította: egyszerűen ellopták tőle a The Agonistot, Danny pedig egykori kolléganőjét pocskondiázta. Azzal vádolta többek között, hogy Alissa félrevezette és elárulta őket.

fotojet_5_3.jpg

"Teljesen őszinte leszek: Alissa folyamatosan megpróbálja visszahúzni a zenekart! Régebben is szidott minket, és ez engem eléggé rosszul érintett, lévén hogy még soha nem találkoztam vele! Jó néhány dolgot tudok róla...."

- nyilatkozta a frontasszony a Rock Confidentialnak, amely beszélgetés a Blabbemouthon is elolvasható. Pontosan nem tudni, mit értett ez alatt Vicky, de az bizonyos, hogy 2017 első felében Danny is hasonló dolgokról beszélt - szerinte Alissa ott tett keresztbe a bandának, ahol csak lehetett, és szabotálni próbálta a sikereiket. Azt is hozzátette az énekesnő: az Orphans lemez -ha rajtuk múlik- már 2018-ban boltokba kerül, csakhogy a frontlány szerint Alissa kavarásai még a lemezkészítésre és annak megjelentetésére is kihatott.

"Az Orphans már egy éve elkészült. Belefáradtam abba, hogy folyton arra a kérdésre kell válaszolnom az interjúk során, hogy miért váratott magára ilyen sokáig ez az album..."

- fakadt ki Vicky, aki bár szemtől szemben valóban soha nem találkozott elődjével, nem beszéltek és nem váltottak üzeneteket egymással, de azt elárulta: ha például egy fesztiválra mindkét csapat hivatalos volt és összetalálkozott a tekintetük, Alissa egyszerűen elfordította a fejét. 

"Az interneten nagyon könnyű mocskolódni!"

- zárta sorait dühösen az énekesnő.

Alissa néhány éve eképpen tálalt ki egykori zenekarából történő kirúgására: a The Agonist az ő "kisbabája", ő tervezte a logót, ő írta a dalszövegeket, úgy érzi, sokkal inkább volt zenésztársai árulták el őt. Hozzátette azt is: soha többé nem akar beszélni egykori bandatársaival.

süti beállítások módosítása