Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Kobra Paige: "Minden albumunk az önismeretről szól."

Az UnRated interjúja Kobrával

2019. november 24. - Jurancsik Eszter

A kanadai Kobra And The Lotus énekesnője, Kobra Paige néhány nappal ezelőtt az Unrated Music magazinnak adott interjút, amelyben a csapat albumai mellett személyes élményeiről is mesélt

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a heavy metált játszó banda, hiszen a tavalyi évet Prevail II címet viselő albumukkal turnézták végig, idén szeptemberben pedig újabb korongot dobtak piacra, az Evolutiont. Az interjúban a 31 éves frontasszony kicsit visszaemlékezett az elmúlt időszakra. 

5db45e5b-kobra-and-the-lotus-vocalist-kobra-paige-talks-using-social-media-i-think-we-as-humans-are-not-responsible-enough-video-image.jpg

Tudni lehet, hogy Kobra évekkel ezelőtt Lyme-kórban szenvedett, ami egy, a kullancsok által terjesztett bakteriális ferőzés, és a szőke szépség felépülése hónapokba telt. 

"A Lyme-kórt gyakran félrediagnosztizálják az orvosok! A tünetek sokoldalúak, ezért sokszor állítanak fel téves diagnózist. Hosszú távon ez komoly károkat okoz a szervezetben és ágyhoz kötötté tesz."

- kezdte az énekesnő, aki bár sokszor a stúdió padlóján feküdt a fájdalomtól, legyőzte a betegséget. Éppen a Prevail II lemez felvételei folytak, amikor Kobránál megállapították a kórt. Elmondása szerint rengeteg erőt merített a szövegekből, de pozitív életszemlélete is sokat segítettb neki a gyógyulásban. 

Ha már a lemezek szóba kerültek, Kobra elmondta:

"Minden albumunk az önismeretet veszi alapul és a belső utakról szólnak a szövegek."

- mesélte, a Prevail-albumok üzenete pedig így szól:

„Az emberiség létezésének egyik legnagyobb kihívása annak megőrzése. Ez az album még mélyebbre merül a lelkünk sötétjébe és felfedezi a személyes gyötrelmünket és küzdelmünket, amit magunknak, egymásnak és a Földnek okozunk. Közhely, hogy az emberek feladják és elvesztik önmagukba vetett hitüket. Ez kihat a mindennapi tetteinkre és viselkedésünkre. Bénítóan önsorsrontó faj vagyunk, de ugyanakkor mélyen képesek az önzetlenségre a fejlődésre és pozitivitásra. Ez az album azzal a világos üzenettel zárja a 'Prevail' lemezeket, hogy tudomásul veszi: minden ember vágya, hogy éljen, és mindenki megérdemli, hogy valóban látszódjon, hogy szeressék és meghallják. A tudatlanság megszűnésévelfel tudjuk ismerni, hogy ebben mindannyian együtt vagyunk.”

kobra-and-the-lotus02.jpg

Nemrégiben, egy interjú során szóba került a zenekar jövője is, amelynek kapcsán Kobra könnyek között nyilatkozott. Nem látja ugyanis, hogy a sikerek ellenére együttesének jövője lenne. Akkor ezt mondta: 

Hogy őszinte legyek, most először érzem azt, hogy bizonytalan a zenekar jövője. Mindent beleadtam ebbe a lemezbe (Evolution), de a zenekar most egy nehéz periódushoz érkezett. Még nincsenek tervek."

De mégis, hogyan képzeli el magát mondjuk 5 év múlva a fiatal tehetség?

"Házas nő leszek, ennyi biztos, de többet nem tudok most mondani..."

Mint ismeretes, nyáron Tommy Karevik, a Kamelot énekese megkérte Kobra kezét -  a két zenész évek óta él boldog párkapcsolatban.

Mit üzen a rajongóknak az énekesnő?

"Mindenkinek köszönöm, aki támogatja az élő zenét! És rendkívül fontosnak tartom, hogy legálisan hallgassanak zenét az emberek. Ez mindannyiunk érdeke!"

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1215322558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása