Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: "A Black Anima az eddigi legösszetettebb album, amelyet valaha készítettünk!"

Andrea Ferro ismét az új lemezről mesélt

2019. október 08. - Jurancsik Eszter

Három nap múlva, azaz október 11-én kerül végre boltokba a milánói zenekar legújabb albuma, a Black Anima, amelyről három dalt már hallhattunk: a Layers Of Time-t a nyár folyamán, nem sokra rá a Reckless-t, néhány napja pedig a Save Me-t.

A korong kapcsán Cristina Scabbia énekesnő is többször elmondta: merőben más lesz, mint az eddigi lemezeik, így nem igazán lehet azokhoz hasonlítani, továbbá a lélek sötét oldalát veszi nagyító alá. Az albumcímben szereplő "anima" szó pedig olaszul lelket jelent, így igazán egyedi elnevezést kapott a kiadvány.

Nemrégiben a derék taljánok Amerikában, az Arizona államban lévő Phoenix városában adtak koncertet, a fellépés előtt pedig a DaBelly magazin kapta mikrofonvégre egy rövidke interjú erejéig a banda férfi énekesét, Andera Ferrót, aki ismét megosztott pár érdekességet az új lemezről.

gettyimages-1153080744.jpg

"Súlyos és dallamos egyszerre az album. Sokkal európaibb a hangzása, ugyanakkor van benne egy kis amerikai és metalcore-os beütés is. Szerintem ez egy igen érdekes >>csomag<<."

- kezdte az énekes, majd eképp folytatta:

"Mindig igyekeztünk, hogy olyan lemezt adjunk ki, amely komoly mondanivalóval bír. Nyilván megvan a tipikus Lacuna Coil-os hangzásunk, amelyről mindenki felismer minket, de törekszünk arra is, hogy minden egyes lemezünkön újítsunk. A Delirium és a Black Anima megjelenése közötti időben rengeteg veszteséget tapasztaltunk a családunkban és a barátainkéletében."

- magyarázta Andrea, azt pedig tudni lehet, hogy a banda frontasszonya, Cristina Scabbia 2016-ban elveszítette édesapját, majd egy évvel később édesanyja is elhunyt.

lc_3.jpg

"Azt hiszem, a Black Anima az eddigi legösszetettebb, legteljesebb albumunk. Vannak rajta súlyos dalok, de könnyedebbek is. A veszteségek pedig az életünkhöz tartoznak. Ilyenkor összetörünk és padlóra kerülünk, de aztán jön az elfogadási folyamat. Olvastam egy könyvet, amelynek címe 'Az angyalok fizikája.' Angyalokról, szellemekről szólt, két ember írta, egy pap és egy tudós. Ez adta az alapötletet, majd rengeteg insipáció jött, amelyeket összeraktunk Cristinával és Marcoval (Marco Coti-Zelati, a csapat gitárosa - a szerk.). Időnként mindenkinek át kell mennie egy negatív életszakaszon, mert tanulnunk kell belőle, és hogy jobb emberekké válhassunk. Az album megmutatja, hogy nemcsak a tökéletes élet létezik, mint az interneten, hiszen amit ott látunk, nem mindig valós! Teljesen rendben van, ha nemcsak a szórakoztató dolgokról beszélgetünk."

- zárta sorait, azt pedig a közelmúltban Cristina Scabbia is kifejtette, hogy nem baj, ha valaki vonzódik a sötét dolgokhoz, mert az élet yin és yang - egyszer fent, egyszer lent.

Itt megnézheted az interjút:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6415209842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása