Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Liv Kristine: "Zenészként még sok dolgot kell tennem a világon..."

Terjedelmes interjút adott az énekesnő

2019. szeptember 14. - Jurancsik Eszter

A norvég származású Liv Kristine-nek igencsak kijutott a nehézségekből az utóbbi években. Biztosan mindenki emlékszik 2016 áprilisára, amikor is az énekesnőt kipenderítették az általa alapított Leaves' Eyes-ból - helyére Elina Siirala (Angel Nation) került. Kemény élethelyzeteiről, a zenéről és egyebekről mesélt részletesen Liv a Metal Gossipnak - az interjú még korábbról való, de mondanivalója most is aktuális.

liv-kristine-04_m.jpg

A több szólóalbummal is büszkélkedő Liv igencsak rosszul élte meg csapatából való eltávolítását. Mint ismeretes, ex-férjével, a banda másik alapítójával, Alexander Krullal 2015 folyamán zátonyra futott házasságuk, nem tudtak tovább egy zenekarban dolgozni.

"Rendkívül aljas módon történt ez az egész."

- kezdte Liv, ahogyan korábban is említette: a háta mögött tették ki a formációból.

"Meg kellene változtatni az együttes nevét. A Leaves' Eyes elnevezés kapcsolódik az én nevemhez és Norvégiához is. Miért nem lettek ezután 'Elina szeme?' Miután kirúgtak, a semmiből kellett mindent előlről kezdenem. Új pénzügyi források és új otthon után kellett néznem. 360 fokos fordulatot vett az életem. De szerencsésnek érzem magam, mert pozitív ember vagyok. Hiszek a szerelemben, a barátságban és fantasztikusak a rajongóim! A fiammal és a kutyáinkkal egy szép házban élünk, bőségben. És úgy hiszem, zenészként még sok dolgot kell tennem ezen a világon."

Közismert tény, hogy Alex és a Leaves' Eyes többi tagja belekeverte a vitákba Liv és Alex most 16 éves közös fiát, Leon Alexandert és a magánjellegű dolgokat is kiteregették. Ez igencsak megviselte Livet, aki akkortájt talált újra szerelemre terapeuta párja, Mario személyében. Azonban 2018 szeptemberében tragikus véget ért a kapcsolat: Mario elhunyt.

liv-kristine-nem-tudom-elhinni-hogy-mindez-a-hatam-mogott-zajlott-le-04201108.jpg

"Mario nemcsak a vőlegényem volt, hanem a legjobb barátom is. Őrangyal volt nekem és a fiamnak, és most is az, hiszem, hogy egy másik dimenzióból figyel minket. Többszörös szívinfarktus és agyvérzés következtében halt meg. Egyetlen este történt mindez, és még segítséget tudtam hívni, azt hittem, meg tudom menteni. Ráadásul egy ideig úgy tűnt, javul az állapota. De végül kómába esett, stroke-ot kapott és nem ébredt fel többé. Szenvedélyesen szerette az életet és a zenét. De tudom, hogy továbbra is vigyáz rám, a fiamra és a kutyáinkra."

A beszélgetésből az is kiderült: az énekesnő nyitott arra, hogy a jövőben is együtt dolgozzon másik egykori csapatának, a Theatre of Tragedy-nek oszlopos tagjával, a magyar származású Raymond Rohonyival. 2016 őszén, sok év után egy színpadra állt a két zenész, és fergeteges koncertet adtak. Liv fantasztikusnak tartaná az újbóli együttműködést.

Természetesen szót ejtett jelenlegi együtteséről is, a Midnattsolról, amelynek 2018 őszén lett aktív tagja. A zenekart húga, Carmen Elise alapította 2002-ben, amikor is a kistesó nővére után ment Németországba. Liv készségesen támogatta Carmen bandáját. A Midnattsolban korábban is vendégénekelt, most pedig teljes értékű tagként csillogtatja tehetségét. A dalospacsirtának rendkívül fontos az együttes, noha dolgozik legújabb szólólemezén.

midnattsol_band_02_copy_1.jpg

A zene üzleti részéről is kifaggatta a netes lap Livet, felhozva példaként a Nightwish egykori és a The Dark Element jelenlegi énekesnőjének, Anette Olzonnak szavait, aki nem volt rest kijelenteni: a zene üzleti részében nem mindig becsületesek a nőkkel.

Liv:

"Igen, Anette-nek teljes mértékben igaza van! Tapasztaltam én is a bírósági ügyek során a férfiak kapzsiságát, a nárcisztikus erőszakot és a tisztességtelen támadásokat más énekesnők ellen. Tarja Turunennel is rengeteget beszélgettem erről, de másokkal is, akik felfedték negatív tapasztalataikat ez irányban."

- magyarázta az énekesnő, de hozzátette: sok férfival szemben is ugyanez megy. Szerinte rengeteg tehetséges férfi zenész, énekes félelemből hagyta el zenekarát, sőt a zenei életet is. 

Végül életmódjáról mesélt Liv. Azt a legtöbb rajongó tudja, hogy az énekesnő vegetáriánus és rajong a jógáért. A következő tanáccsal szolgál a fanoknak:

"Soha nem késő elkezdeni a jógát! Ez a mozgásforma és a futás életem szerves részei. Segít a helyes légzésben, és ezáltal az éneklés is könnyebb!"

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4515092728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása