Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dust In Mind: október 19-én jön az új lemez!

Előrendelhető az újdonság!

2018. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

A francia, modern metált játszó Dust In Mind nemrégiben új videóval örvendeztette meg rajongótáborát a This Is The End című szerzemény képében, ma pedig fény derült arra is, hogy az új album is hamarosan kapható lesz. A Jennifer Gervais vezette strasbourgi együttes október 19-ére datálta az új korong megjelenését, amely a From Ashes To Flames címet kapta.

dust.jpg

Egy trailer keretén belül belehallgathatunk az album összes dalába, látható a borító és természetesen a dalok címeire is fény derült - a zenekar 11 számot rögzített a korongon, amelyet ITT rendelhettek elő.

Íme, a dalok listája:

1. From Ashes To Flames

2. This Is The End

3. Open Your Eyes

4.The Point Of No Return

5. Another Dimension

6. Day 0

7. My Quest For Recognition

8. A New World

9. I'll Never Forget

10. Siana

11. Grandma

A trailer:

 

 

És a lemezborító:

42899407_1211131139026592_3642998746595196928_n.jpg

Tarja következő albumáról mesélt

Jövőre érkezik a korong

Eddig is tudni lehetett, hogy Tarja Turunen következő metálalbumán dolgozik, most megosztott néhány érdekességet a készülő újdonságról.

"Sok dalt írok. Jóval többet, mint amennyi ráfér egy albumra. Jelenleg a szövegeken dolgozom. Azt hiszem, ez a lemez egy kicsit keményebb lesz, mint a The Shadow Self."

- kezdte az énekesnő gondolatait.

sweden-rock-festival-20180609_tarja-turunen-t22.jpg

A The Shadow Self című stúdióalbum 2016 nyarán jelent meg, és Tarja az addigi legkeményebb anyagaként jellemezte a kiadványt, azonban úgy tűnik, a következő munkája még ezt is überelni fogja.

Mivel a Nightwish egykori frontasszonyának a klasszikus zene az igazi otthona, sosem fog ettől nagyon eltávolodni, metál ide vagy oda.

"Sosem fogok túl messzire merészkedni ettől a területtől. Természetesen minden új albummal érkezik némi változás, de sosem radikálisan. Jövő év elején szeretnék stúdióba vonulni, a lemez kiadását pedig szeptemberre tervezem."

 

Elhunyt Liv Kristine vőlegénye

Az énekesnő teljesen maga alatt van.

 

Liv Kristine élete az utóbbi időben kicsit sem volt könnyű, hiszen 2016-ban 13 év után kényszerült távozni a Leaves' Eyes soraiból, ráadsául társai nem a legszebb módját választották leváltásának. Ha mindez nem lett volna elegendő, házassága is kudarcot vallott, így Alexander Krullal a válás mellett döntöttek.

A vokalista nem búslakodott sokáig, hiszen kicsivel később bejelentette, hogy terapeuta párja féltérdre ereszkedett előtte, ő pedig boldogan igennel felelt. Liv egyébként teljes mértékben óvta szerelmét a nyilvánosságtól, így ebből adódóan semmit sem lehetett megtundi róla. A szőke szépség azonban néhány órája szomorú hírt tett közzé Facebook-oldalán, melyben az állt, hogy napokkal ezelőtt újabb szerelem ért véget, ugyanis vőlegénye váratlanul elhunyt.

2018. szeptember 22-én a vőlegényem szíve megszűnt dobogni. Utoljára, három hete hallottam a hangját, akkor azt mondta: szeretlek. Én azt mondtam, hogy « mi is szeretünk téged, hamarosan találkozunk ». Szeretett lelkitársam túl korán ment el. Többszörös szívroham és stroke következtében.

- írja az énekesnő.

Szerelmünk és barátságunk feltétlen volt. Mario elment, de vele megtapasztalhattam az örök szerelmet és barátságot. Minden jó dolgot Mario hozott az életünkbe, nekem, a fiamnak, és a szőrős négylábú barátainknak is. Szeretném megosztani Mario ajándékát, a mosolyát, a jóságát, a zene iránti szenvedélyét. Késztetést éreztem, hogy festjek, énekeljek, dalt írjak és komponáljak. A vőlegényem mindig erre bátorított.

- zárta sorait.

Klippremier: Amaranthe - Countdown

Megérkezett a formáció vadonatúj dala és egyben kisfilmje.

40681758_2077761145607955_1439963121341532290_n.jpg

Számos más zenekarhoz hasonlóan, az Amaranthe is október 19-re datálta új lemezük debütálását. A Helix elnevezésű korongról korábban már megismerhettük a 365 című nótát, amihez egy kisfilm is készült, és ami egyben a csapat első kislemeze is lett.

Az Elize Ryd, Nils Molin, valamint Henrik Englund Wilhelmsson vezette alakulat a közelmúltban adta hírül, miszerint hamarosan újabb dalt hoznak nyilvánosságra, mely szám ismételten egy videoklip keretein belül válik majd elérhetővé. Ha mindez nem volna elegendő, azt is megtufhattuk, hogy az ötödik Amaranthe-korong megírésa, és egybne rögzítése is csupán két hónapot vett igénybe, mely által felállították saját rekordjukat.

Az immár Angela Gossow szárnyai alatt tevékenykedő svéd/dán brigád a mai napon megtörte a találgatásokat, és végre megosztotta Countdown névre keresztelt tételét, amihez egy igen különleges klip készült, és ami végül a második kislemezük lett.

Íme:

Novemberben érkezik a Kalidia új albuma

Publikus a borító és a számlista is

2010-ben, az olaszországi Luccában jött létre a gothic/power metalt játszó csapat, énekesnőjük a 27 éves Nicoletta Rosellini. Első albumuk 2014-ben jelent meg Lies' Device címmel, most pedig a banda bejelentette: november 23-án boltokba kerül új kiadványuk, a The Frozen Throne címre keresztelt korong. 

42219606_1992646640792686_2016062510645379072_n.jpg

Az újdonság borítóját és a dalok listáját is felfedte a csapat, a lemezt pedig Lars Rettkowitz [Freedom Call] producerelte, de a kivette a részét a munkálatokból Achim Köhler [Primal Fear, Amon Amarth, Brainstorm] is.

Íme, a szerzemények listája:

01. Frozen Throne
02. Circe's Spell
03. Black Sails
04. Orpheus
05. To The Darkness I Belong
06. Myth Of Masada
07. Midnight's Chant
08. Go Beyond
09. Amethyst
10. Lotus
11. Queen Of The Forsaken

És a borító:

42611800_2000502770007073_4733113591517937664_n.jpg

 

Sirenia: publikusak a számcímek

Egy hónap múlva jön az album

A norvég-francia zenekar új lemezéről már tudhatjuk, hogy október 26-án, Arcane Astral Aeons címmel kerül a boltok polcaira, a Havancsák Gyula által tervezett borítót is megmutatták Morten Velandék.

24210_l.jpg

Néhány nappal ezelőtt az első klipes nóta is láthatóvá vált a Youtube-on a Love Like Cyanide című szerzemény képében, most pedig az album összes dalcímét felfedte a csapat. A korong megjelenését követően miniturnéra indul a formáció, magyarországi állomásról azonban nincs hír.

Íme, a dallista:

01. In Styx Embrace
02. Into The Night
03. Love Like Cyanide
04. Desire
05. Asphyxia
06. Queen Of Lies
07. Nos Heures Sombres
08. The Voyage
09. Aerodyne
10. The Twilight Hour
11. Glowing Embers

Morten Veland, az együttes alapítója eképpen mesélt a kiadványról és Havancsák Gyula munkájáról:

"Nagyon örülünk, hogy végre bemutathatjuk új albumunk, az 'Arcane Astral Aeons' borítóját. Ezúttal is Havancsák Gyula művész kértük fel, hogy tervezzen egy olyan illusztrációt, ami leképezi zenénk szívét és lelkét. Magát a hanganyagot a norvég Audio Avenue Stúdióban és a francia Sound Suite Stúdióban rögzítettük. A keverés és a maszter a dániai Hansen Stúdióban valósult meg, Jacob Hansen hangmérnöknek köszönhetően. Ez az album igazán különleges számunkra, mivel ez az első anyagunk, amit a rajongók segítségével alkottunk meg: mindenki hozzájárult tehát a lemez elkészültéhez azzal, hogy közvetlenül támogatott minket a költségfedező kampány során; így Ti is kivettétek a részetek a munkálatokból. Nagyon büszkék vagyunk erre az alkotásra, és már alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek. Reméljük, Ti is épp olyan különlegesnek találjátok majd ezt a lemezt, mint mi magunk".


sireniaarcanecd.jpg

 

 

Megvan az Aeverium új énekesnője

Vanessa Katakalos-szal nyomul tovább a banda

Nemrégiben számoltunk be a hírről, miszerint Aeva Maurelle elhagyta az általa alapított Aeveriumot. A német szoprán hölgy a Xandriában helyettesíti a tavaly kilépett Dianne van Giersbergent, ám azt még mindig nem tudni, hogy véglegesen ő marad-e a frontasszonya a zenekarnak.

Időközben az Aeverium meglelte Aeva utódját; egy félig görög származású lánnyal, Vanessa Katakalos-szal dolgoznak tovább.

42366734_1618691928237409_7929983004061990912_n.jpg

A 29 éves újdonsült énekesnő elmondása szerint nagyon boldog, hogy az együttes tagjává vált, hiszen nagy rajongója a munkásságuknak.

Sok sikert kívánunk a csapatnak Vanessával!

 

 

Angela Gossow az Amaranthe új menedzsere

A zenekar megtisztelve érzi magát

Izgalmas hírt tudatott rajongótáborával a svéd-dán Amaranthe: új menedzserre tettek szert, aki nem más, mint az Arch Enemy egykori frontasszonya, Angela Gossow.

300dpi2_lowres.jpg

A csapat elmondta: nagyon izgatottak, hogy Angelával dolgozhatnak együtt, mostantól a német szőkeség intézi egykori zenekara mellett Elize Rydék üzleti ügyeit is. Az együttes egyébként is pörög, hiszen október 19-én boltokba küldik legújabb albumukat, a Helixet, amelyről a 365 című dalt már láthattuk-hallhattuk.

 

Battle Beast: az új lemez hasonló lesz a Bringer Of Pain-hez

Készülő korongjáról mesélt a banda

Nemrégiben fedte fel a finn csapat, miszerint új albumuk készülőben van, és Noora Louhimo énekesnő az is elárulta: 100%-ban heavy metal lemez lesz.

Most a Metal Casino-nak mesélt a zenekar frontasszonya a készülő újdonságról.

"Noha sokmindent még nem mondhatok, de ugyanazt a vonalat fogja tovább vinni, mint a Bringer Of Pain. Hatalmas dalok lesznek, izgatottak vagyunk a demózás miatt, valami készül... az előző albumunkkal sokat tanultam a zenénkről, hogy mit is akarunk csinálni, szóval még epikusabb lesz."

battlebeast2016promo_sept2018_638.jpg

- kezdte az énekesnő, majd azt is felfedte: a zeneszerzés folyamata is megváltozott, amióta Joona Björkroth is kiveszi a részét a folyamatokból. Noora elmondása szerint dinamikusabb lett a dalszerzés, mindeközben összeszokott a zenekar tagjaival és élvezik a közös munkát. 

"Hat különböző ember, hat különböző véleménnyel. Mégis megtaláljuk a módját, hogy közös nevezőre jussunk. Én az énekemmel, a többiek a zeneszerzéssel foglalkoznak. Minden csapattársam nagyon produktív. Sőt, a basszusgitárosunk, Eero is írt pár dalt. Szóval, megvagyunk!"

A formáció legutóbbi kiadványa, a Bringer Of Pain 2017 februárjában került boltokba, hatalmas sikereket érve el a világ minden táján, a finnek eddigi talán legsokszínűbb lemeze lett. 

Az interjú meghallgatható itt:

 

Folytatja a zenélést a Luminosa

Ana és Ivo újdonsággal készülnek

Tavasszal derült ki, hogy Mariangela Demurtas - aki a csapatot megálmodta - személyes okok miatt otthagyta a formációt, amely a folk műfajt képviseli - első és eddig egyetlen videoklipjük Horizons címmel látott napvilágot év elején, amely felvételen még Mary is hallható-látható volt. A Tristaniában is ténykedő olasz szépség nem tért ki bővebben az okokra, viszont a kétfősre fogyatkozott együttes nem adja fel a zenélést.

31890678_992676227550181_8817952996995366912_n.jpg

Ivo Conceicao és Ana Figueiredo nemrég osztotta meg a csapat követőivel: stúdióznak, és bár konkrétumokat nem árult el a duó, annyi biztos: Mariangela nélkül is tovább fut a portugál projekt szekere.

 

 

süti beállítások módosítása