Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Linnéa Vikström kiszáll a Therionból

Ám nem tűnik el a zenei életből

2018. szeptember 15. - Jurancsik Eszter

Linnéa Vikström 2010 óta énekel a svéd Therionban - édesapja, Thomas Vikström révén került a banda mikrofonja mögé. Azonban a 25 éves énekesnő úgy döntött: ideje másik csapatára, az általa alapított QFT-re koncentrálnia, ezért elhagyja az együttest. 

linnea-vikstrom-2015-001-facebook-oficial-por-mina-karadzic-750x450.jpg

Posztjában személyesen búcsúzott el minden tagtól, illetve azon zenészeknek is sok sikert kívánt, akik már nem dolgoznak a csapattal, pl. Lori Lewisnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Crysalysban is ténykedő olasz Chiara Malvestiti mellé kerül-e új női hang.

 

Az Arionnal forgatott kisfilmet Elize Ryd

Idén jelenik meg a finn zenekar második albuma.

cats.jpg

Hamarosan a boltok polcaira kerül a finnek második albuma, a Life Is Not Beautiful. A korong egyébként az első közös munka lesz Lassi Vääränen énekessel, aki 2015-ben került Viljami Holopainen helyére. Az újdonság beharangozója az At The Break Of Dawn című szám volt, 2016-ban, amit Elize Ryddel karöltve készítettek el.

A nótához akkoriban készült egy különleges, dalszöveges vodeoklip is, maga aszerzemény pedig hatalmas siker lett a célközönség körében. A közelmúltban egyébként újabb dalt osztottak meg Unforgivable címmel.

A minap, mintegy meglepetésként megosztottak egy vadonatúj kisflmet, ami a már fent is említett At The Break Of Dawnhoz készült, a klipben pedig természetesen az Amaranthe-frontasszony is tiszteletét tette.

Íme:

Megérkezett a Within Temptation vadonatúj szerzeménye!

Jacoby Shaddix-szel karöltve készült el a dal.

dm9xpzgx0aahh58_jpg_large.jpg

Rajongók ezrei vártak arra a napra, amikor is végre megjelenik a Within Temptation visszatérő újdonsága. A Sharon den Adel vezette formáció ugyanis a 2014-es megjelenésű Hydra óta nem jelentkezett új kiadvánnyal.

A csapat egyébként az akkori turné végezetével hosszas pihenőre vonult, az énekesnő azonban aközben sem unatkozott, hiszen lázasan dolgozott első szólóanyagán, ami My Indigo címmel, idén áprilisban hódítótta meg  a számlistákat.

A hollandok hamarosan újra útra kelnek, a turné közepette pedig, december 14-én a bolok polcaira küldik hetedik stúdióalbumukat is, ami a Resist elnevezést kapta. Néhány órája egyébként bemutatásra került az új lemez borítója, ami alátámasztja a frontasszony megnyilvánulását, miszerint az új WT-album egy saját stílust alkotott meg a metálzene palettáján.

41684526_10155967619847986_4309394550708764672_n.jpg

Ha mindez nem volna elég, a mai napon ergy vadonatúj dal is napvilágot látott az első kislemez képében, a választás pedig a The Reckoning elnevezésű tételre esett. Maga a Resist egyébként láthatóan a Hydra jegyein halad tovább, hiszen ezúttal is hallható lesz néhány duett, melyek egyike az imént említett The Reckoning, melyben Sharon duettpartnere a Papa Roach frontembere, Jacoby Shaddix.

Íme:

 

Dal- és klippremier: Dark Sarah - Sky Sailing

Új kisfilmmel jelentkezett az együttes.

screenshot_2018-09-14_dark_sarah_sky_sailing_youtube.png

Minössze néhány nap, és a boltok polcaira kerül a finn formáció vadonatúj korongja, ami a The Golden Moth elnevezést kapta. Az újdonság beharangozója egyébként a Trespasser című dal volt, mely nóta egy kisfilm keretein belül került publikálásra.

Az utóbbi időben kiderült, hogy újabb video érkezése várható, mindemellett pedig előzetesek is napvilágra kerültek, mintegy bemutatva azt, hogy mire is számíthatnak majd a fanatikusok, amikor kezükbe veszik az albumot.

A közelmúltban egyébként bemutatásra került a csapat második kislemeze, a The Gods Speak című szám képében, mely tétel Marco Hietala és Zuberoa Aznárez közreműködésével került rögzítésre, és ami egy dalszöveges videoklip keretei belül került debütálásra.

A mai napon azonban megérkezett a várva-várt kisfilm, ami a Sky Sailing című számhoz készült, ami egyben a finnek haramdik kislemeze is lett.

Íme:

Dalpremier: Northward - Get What You Give

Megérkezett a duó második kislemeze.

background.jpg

Floor Jansen és Jørn Viggo Lofstad közös projektje a jövő hónapban válik majd elérhetővé, miután tíz évig hozzá sem nyúltak a kész nótákhoz. A duó Northward néven, október 19-én dobja piacra saját magukról elnevezett rocklemezét, melynek első beharangozója a múlt hónapban debütált While Love Died című szám volt.

Maga a nóta egyébként egy kisfilm keretein belül került publikálásra, ami hétről hétre egyre nagyobb népszerűsgére - és persze nézettségre - tesz szert a Nuclear Blast lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornáján, ráaádsul Floorék is folyamatosan kapták a jobbnál-jobb értékeléseket.

A mai napon egyébként újabb várakozásnak vetettek véget, ugynais piacra dobták második kislemezüket, a Get What You Give elnevezésű szám képében. A dal egy dalszöveges video keretein belülo került fel a lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornájára, alődjéhez hasonlóan pedig hamar nagy sikerre tett szert.

Íme:

 

Within Temptation: decemberben érkezik az új album

Már csak néhány hónap és visszatér a holland metálzenekar.

2014-ben jelent meg a zenekar legutóbbi nagylmeze, ami a Hydra címet viseli. A korong hatalmas siker volt világszerte, hiszen számos énekes ragadott mikrofont Sharon den Adel mellett. A turné végezetével természetesen ők is jól megérdemelt pihenésüket töltötték, ami néhány okból kifolyólag tovább tartott, mint azt remélték.

Tavaly végül fény derült a dolgok miértjére, meglepetés gyanánt pedig az is napvilágra került, hogy a frontasszony szólóban is kipróbálja magát, ráaádsul a egy teljesen más stílus keretein belül. Sharon első szólólemeze áprilisban került megjelenésre, és a My Indigo elnevezést kapta.

Köztudott, hogy a WT lázasan dolgozik hetedik stúdiólemezén, - melyről egyébként hetekkel ezelőtt szivárgott ki egy vadonatúj tétel, a Raise című szám képében - ami végül december 14-én válik elérhetővé. A vokalista a Metal Hammernek adott interjújában arról is beszámolt, hogy az újdonság a Resist elnevezést kapta, (és) ami ezúttal a Spinefarm Records lemezkiadó gondozásában tárul a világ elé.

Az énekesnő azt is kifecsegte, hogy az új lemezzel egy teljesen új kaput kívánnak kinyitni, hiszen a dalok alapköveként a modern, vagy más néven a popzene szolgált, amit legjobb tudásuk szerint igyekeztek vegyíteni a metállal, s ezáltal egy teljesen új hangzást, illetve stílust megalkotni a keményzene már emígyis színes palettáján.

 

Aeva Maurelle kilépett az Aeveriumból

Ma jelentette be a hírt az énekesnő

A német Aeverium nevű, szimfometál-csapat 2013 óta létezik, énekesnőjük pedig a képzett szoprán Aeva Maurelle. A hölgy akkor került igazán az érdeklődés középpontjába, miután 2017 szeptemberében a holland Dianne van Giersbergen elhagyta a Xandria fedélzetét

14517768931_588cbf1765_b.jpg

A banda férfi tagjai Aevát kérték fel Dianne helyettesítésére, az ex-frontasszony távozását követő koncerteket és kisebb turnékat már vele tartották meg. 

A német szőkeség nemrég a Facebookon jelentette be: otthagyja az Aeveriumot.

"Kedves Mindenki! Szeretném bejelenteni, hogy sajnos mostantól az Aeverium és én külön utakon járunk. Köszönettel tartozom a fiúknak minden pillanatért, amelyet a színpadon és a színpad mögött megéltünk. Kedves emberekkel töltöttem el csodás időszakokat és tapasztalatokat. Ezt mindig látni fogom magam előtt. Természetesen folytatom az énekesi karrieremet, kíváncsian várom, mi fog velem történni a jövőben."

- írta Aeva, akiről sokan máris azt rebesgetik, hogy az egy éve állandó énekes nélkül maradt Xandria mikrofonja mögé kerül. 

 

süti beállítások módosítása