Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Epica - Universal Love Squad

Élőfelvételes videó a csapattól

2018. május 04. - Jurancsik Eszter

Április 14-én, Tilburgban ezredik koncertjét adta a holland együttes, Simone Simonsék pedig itt játszották el először élőben a Universal Love Squad című szerzeményüket. E dal a 2016 őszén megjelent, The Holographic Principle című albumukon hallható egyik bónusz felvétel, a Universal Death Squad akusztikus verziója.

d025d705-eb5c-4fa1-bf2e-6b173c427a68_1.jpg

 "Rengeteg rajongó kérte, hogy adjunk elő több akusztikus dalt a fellépéseinken, és mi úgy döntöttünk, nem állunk ellen a kérésnek."

- mesélte a felvétel kapcsán Mark Jansen énekes-gitáros.

Íme, a videó:

 

 

Delain: "Verhetetlenek vagyunk együtt!"

Interjú a bandával

A holland Delain szorgalmasan végigturnézta az elmúlt hónapokat 2016-os nagylemezével, a Moonbathers-szel. A korong rendkívül pozitív fogadtatásra lelt, a csapat rajongótábora pedig mára hatalmasra duzzadt, felemelve őket a legnépszerűbb frontcsajos együttesek közé. 

01adela55.jpg

Nemrég megírtuk, hogy Charlotte Wessels énekesnő és zenésztársai új albumuk felvételeibe kezdtek. Ennek kapcsán a frontasszony és Martijn Westerholt billentyűs az Overdrive internetes magazinnak mesélt, amely interjút a Blabbermouth is átvette.

Kiderült, hogy a zenekar ősszel új EP-vel jelentkezik, azonban a kiadvány címét még nem tudni, néhány koncert keretein belül -amelyek Hollandiát és Németországot érintik majd- pedig az újdonságot fogják népszerűsíteni.

Az új nagylemez a tervek szerint 2019-ben kerül boltokba. Martijn így mesélt erről:

"Semmit nem akarunk elkapkodni. Egy jó album elkészítéséhez idő kell. Igyekszünk mindig rövid időn belül újdonságokkal jelentkezni, de ha megnézzük a nagyobb bandákat, ők akár 4-6 évig is turnéznak egy lemezzel. Teret adunk a kreativitásunknak. Tavaly Amerikában, Arizonában írtam néhány dalt, amikor a barátnőmmel ott jártam. Megmutattam őket Charlotte-nak és Guus Eikensnek. Rengeteg ötlettel kezdődik egy dal, amiből végül egyszerűen megszületik a végeredmény."

- mesélte a zenész, majd Charlotte-hoz vándorolt a szó:

"Össze kell dolgoznunk és így verhetetlenek vagyunk! Fontos megemlítenem Timo-t, a gitárosunkat, akinek egyre több szerep jut, ami a riffeket illeti. Csapatmunka van, semmit nem szabad evidensnek venni, együtt kell dolgozni a társaiddal."

 

Júliusban érkezik az Otep új lemeze!

A Kult 45 címet viseli majd a kiadvány

A 2000-ben, Los Angelesben alakult heavy metal csapat nyolcadik lemeze kiadására készül. Az Otep Shamaya vezette banda új korongja a Kult 45 címet kapta és július 27-én, a Napalm Records felügyelete alatt kerül a boltok polcaira. 

otepincoldvid_638.jpg

"Ez a lemez minden érzékedet betalálja majd. Nemcsak egy >>vádirat<< Trump ellen, hanem figyelmeztetés is az ország polgárai számára, hogy baj van, merjenek felállni és ennek hangot is adni. Rendkívül nyers album lesz."

- magyarázta a 38 éves Otep (polgári nevén Shannon Michelle Atchley), aki nyíltan vállalja leszbikusságát és vegán életmódját. Az énekesnő emellett teljes mellszélességgel kiáll a különböző szubkultúrák mellett, és többször kampányolt elfogadásuk mellett. A dalokban is főként e témákat veszi alapul a zenekar, július 5-ével pedig turnéra indulnak az Államokban. A fellépéssorozat a nevadai Las Vegasban kezdődik és augusztus 18-án, a kaliforniai Venturában ér véget. 

Az együttes felfedte a lemez számlistáját és borítóját, íme:

01. Hail To The Thief 


02. Halt Right 


03. Molotov 


04. Said The Snake

05. Undefeated 

06. Trigger Warning 


07. Cross Contamination 


08. Shelter In Place 


09. Boss 


10. To The Gallows 


11. Sirens Calling 


12. Invisible People 


13. Be Brave 


14. Wake Up (cover of RAGE AGAINST THE MACHINE) 


15. Feral Oracle (bonus track) 

 

16. The Tribe Speaks (bonus track)

És az albumborító:

otepkult45.jpg

Hatalmas árzuhanás Tarja webshopjában!

Akciós merch cuccok az énekesnőtől!

Tarja szíve aranyból van, ezt több alkalommal is bebizonyította. Meglátogatta haldokló rajongóját, segített az Irma hurrikán károsultjainak, most pedig nem kevesebb, mint 50%-os árleszállítással kedveskedik rajongóinak.

ec9442a19f4e05a6ba6f303b5e621c8c66e49fb0.jpg

A finn szépség webshpjában féláron juthatsz hozzá pólókhoz, pulcsikhoz, bögrékhez, poszterekhez, de a What Lies Beneath című, 2010-es kiadású albumának Dreamers Box Set változatát is jóval olcsóbban szerezheted be.

Itt válogathatsz a cuccok közül, az akció pedig május 31-ig érvényes!

Itt az új Meteora-klip!

Dalszöveges videóval jelentkezett a banda

A budapesti szimfometált játszó Meteora 2010-ben alakult, Our Paradise címet viselő debütáló albumuk pedig tavaly jelent meg. A csapat munkásságát olyan együttesek befolyásolják, mint a Nightwish, az Epica vagy a Xandria.

Nemrégiben az S8-ban készítettünk velük interjút!

26mete51_n.jpg

"A 2010-es alapítótagok közül Fülöp Máté (basszus/hörgés) és Király Atilla (ex-gitár, szintetizátor) maradtak a csapatban, s kiegészültek Holló Noémivel (ének), Solymosi Csabával (szólógitár) és Kása Gáborral (dobok). A zenénket nehezen tudnánk besorolni egyetlen kategóriába; Noémi lágy női énekhangját állítjuk szembe Máté hörgésével, és ezt vegyítjük power, gót és szimfonikus elemekkel. Price Of Salvation című első EP-nk 2014-ben jelent meg, még a korábbi tagokkal, 2017-ben pedig napvilágot látott az első nagylemezünk."

- olvasható a zenekar Facebookos oldalán bemutatkozásukban.

End Of Eternity című szerzeményükhöz készítettek ezúttal dalszöveges videoklipet, amely megtekinthető a Youtube-on, íme:

 

 

Októberben érkezik az új Sirenia-album

Még nincs neve az újdonságnak.

xbiarc53h3c.jpg

2016-ban jelent meg a formáció legutóbbi albuma, a Dim Days of Dolor, mely kiadványon már az új énekesnő, Emmanuelle Zoldan hangja csendült fel. Morten Veland korábban már elárulta, hogy a turné végezetével stúdióba vonulnak az új tételek rögzítésének érdekében:

Amint hazatérünk az Észak-Amerikai turnéról - ami április 29-én ér véget Brooklynban - stúdióba vonulunk és elkezdjük a felvételeket. Az album megjelenését október 26-ára datáltuk.

- magyarázta a zenész.

Az egyelőre még névtelen újdonság vélhetően ezen a dátumon válik majd elérhetővé a rajongók számára, ám aki esetleg a kíváncsiságtól nem tud addig várni, az már most be tudja szerezni magának, ugyanis márciustól előrendelhetővé vált a kilencedik Sirenia-album.

 

Epica, Battle Beast, és Amaranthe a Powerwolf új kiadványán

Különleges albumot ad ki a csapat.

powerwolf-2015.jpg

Hamarosan a boltok polcaira kerül a Powerwolf vadonatúj kiadványa, a The Sacrament Of Sin. A korongról már teljes egészében lehullott a lepel, sőt, kiderült, hogy a német metálzenekar az eddigi legjobb kiadványát készül a rajongók kezébe adni. A méltán izgatott a formáció azonban a minap bejelentette, hogy még egy albumot megjelentet, ami igazán különleges lesz.

A Commonio Lupatum névre keresztelt korong érdekessége mindösszesen az, hogy a legnépszerűbb Powerwolf-dalok került rajta elhelyezésre, melyeket az együttes méltán népszerű kollégái adnak majd elő. Arról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy az album mikor is kerül majd a boltok polcaira, ám minden bizonnyal hatalmas sikert arat majd.

Íme az előadók és a dalok:

1. Epica - Sacred & Wild
2. Saltatio Mortis - We Drink Your Blood
3. Caliban - Kiss Of The Cobra King
4. Battle Beast - Resurrection By Erection
5. Heaven Shall Burn - Night Of The Werewolves
6. KADAVAR - The Evil Made Me Do It
7. Kissin' Dynamite - Let There Be Night
8. Amaranthe - Army Of The Night
9. Mille Petrozza - Amen & Attack
10. Eluveitie - Nata vimpi cvrmi da / Ira Sancti (When the Saints Are Going Wild)

31047153_192415648061765_3862658054310854656_n.jpg

süti beállítások módosítása