Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "Nem ítélkezhetünk az öngyilkosságot elkövetett emberek felett!"

A Lacuna Coil énekesnőjének gondolatai

2017. augusztus 29. - Jurancsik Eszter

Sokkolta a metálvilágot Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden) és a Linkin Park frontemberének, Chester Benningtonnak a halála. Mindkét zenész fiatalon távozott az élők sorából, ráadásul mindketten saját kezükkel vetettek véget életüknek. Rengeteg zenész elítélően nyilatkozott az öngyilkosságot elkövető emberekről, a mentális gondokkal küzdő betegekről, például a Korn gitárosa, Brian "Head" Welch azt írta Facebookjára: "Elegem van ebből az öngyilkosság szarságból! Nekem is voltak problémáim és megoldottam őket. Ezzel ők rossz példát mutatnak a fiataloknak!"

Ezzel szemben az olasz Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia teljesen más nézeteket vall.

cri.jpg

A depresszió, a mentális gondok és függőségek kényes témának számítanak, ám az énekesnő a tőle megszokott őszinteséggel fejtette ki véleményét a dologgal kapcsolatban.

"Szégyenbélyeg van ezeken az embereken és nehéz velük kapcsolatot létesíteni, nehezen megérthetőek. Könnyű azt mondani, hogy "Hát, én biztosan nem tettem volna ilyet!", de nem látunk a fejükbe, bem tudhatjuk, mit éltek át."

- magyarázta Cristina arra utalva, hogy mindekinek megvannak a saját, személyes harcai, démonai.

Egyúttal legutóbbi lemezük, a Delirium üzenetére is kitért a 45 éves énekesnő. Elárulta, hogy amikor a korongot felvették, ügyeltek arra, hogy a dalok szövegeiben ott legyen: a depresszió és más lelki betegségek legyőzhetők, még ha ez nagyon nehéz is. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5012788418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása