Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "Sokáig nem hittem magamban..."

Karrierje nehéz pillanatairól mesélt az énekesnő

2018. február 13. - Jurancsik Eszter

Az olasz Lacuna Coil 20 éve aktív, noha a banda már 1994 óta létezik. A Milánóban alakult formáció énekesnője a 45 esztendős Cristina Scabbia, aki saját bevallása szerint nem is akart énekesnő lenni. Mint ahogyan elárulta: a zenekarba kerülését megelőzően még a családja előtt sem nagyon mert énekelni. A Teamrock interjúja Cristinával. 

13178825_10153334142426706_3739581306249326711_n_1.jpg

"Teljesen váratlanul jött az éneklés."

- kezdte a dalos pacsirta.

"Egy jó barátom DJ volt egy milánói diszkóban. Néhány dal erejéig közreműködtem a szerzeményeiben, de nem szerettem volna, ha az arcommal, személyemmel társítanák a hallgatói a zenéjét."

Aztán 1994-ben találkozott Marco Coti-Zelatival, akivel egymásba szerettek és 10 évig alkottak egy párt, ő bátorította Cristinát, hogy használja bátrabban a hangját. 

"Amikor a Lacuna Coil szekere elindult, még nem sok olyan metálzenekar volt, amelynek egy nő volt az énekese. Ezért néha nehéznek éreztem a helyzetemet, ám a csapattársaim rengeteget segítettek. Nem írták elő, hogyan öltözzek, mit vegyek fel és hogyan fessem magam. Semmiféle szexizmussal nem találkoztam a karrierem során, noha a metál a mai napig egy férfiorientált műfaj."

Cristináról köztudott, hogy Instagramján, Facebookján sok olyan szelfit oszt meg, amelyeken nincs kisminkelve és szűrőket sem alkalmaz a fotóin. Ennek kapcsán így nyilatkozott a déli szépség:

"Fontosnak tartom, hogy a rajongók lássák a valódi arcom, festék nélkül is. Nagyon jó érzés, hogy ezeket a posztokat díjazzák az emberek és nagyon sok erőt ad, amikor megírják, hogy szépnek látnak. De a karrierem elején sokszor nem volt önbizalmam."

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9513665980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása