Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #11 - Floor Jansen

2017. július 29. - Jurancsik Eszter

A hollandiai Goirle nevű városkában született 1981. február 21-én a Nightwish jelenlegi pacsirtája, Floor Jansen. Tinédzserként döntötte el, hogy énekesnő lesz, miután ellátogatott egy The Gathering-koncertre. 1997-ben csatlakozott első együtteséhez, az After Foreverhez, amelynek 2009-ig, azaz a banda feloszlásáig volt frontasszonya. Egy évvel később a ReVamp nevű formációban állt mikrofon mögé, a csapatnak két albuma jelent meg. Húga, a 34 éves Irene szintén énekesnő, közreműködött az After Forever néhány dalában is. 2012 októberében a Nightwish -akik az Imaginaerum albummal turnéztak Észak-Amerikában- megvált Anette Olzon svéd énekesnőtől, ekkor kérték fel a finnek Floort, hogy beugrósként vele befejezhessék a koncertsorozatot. Egy évvel később hivatalosan is a csapat énekesnője lett, az Endless Forms Most Beautiful című, 2015 tavaszán megjelentetett albumon már az ő hangja hallható. 

fotojet_2_2.jpg

A holland szoprán énekesnő megjelenése rengeteget változott az évek során. Míg karrierjének kezdetekor, az After Forever-es időszakban vörös hajjal láthattuk a színpadon, mostanság természetes hajszínével jelenik meg. Haját viselte kiegyenesítve, göndörítve és melírozva is, ám manapság egyszerűen csak kifésüli a koncertek és a fotózások előtt. Orrában régóta piercinget visel, testét több vagány tetoválás is borítja. Öltözködésében is történtek változások: a képeken látható, hogy fiatalabb éveiben a kissé extravagáns, alig takaró egyrészes ruhákat is szívesen viselte. A Nightwish frontasszonyaként sem mond nemet a feltűnő darabokra, ám ezek egyre többet takarnak Floor testéből - ebben vélhetően terhessége is komoly indok volt. Amikor Anette helyére került a zenekarban, rengeteg támadást kapott az aranytorkú énekesnő, és persze külseje sem maradhatott ki a gúnyolódásokból. Kritizálták a magasságát, azt, hogy nem annyira vékony, mint a legtöbb metálénekesnő, savazták a tetoválásai és a headbangelése miatt is. Azonban Floor ezekre a rosszmájú megjegyzésekre fittyet hányt és mára rengeteg rajongót szerzett magának. Sminkjét tekintve kedveli az erősebb árnyalatokat, azonban a hétköznapokban nagyon ritkán festi magát. Terhessége alatt végig ragyogott a boldogságtól, és ez a kis Freja születése óta is kitart - a kislány, akinek apukája a svéd Sabaton-ütős Hannes Van Dahl, 2017. március 15-én látta meg a napvilágot.

Befejezte új albuma munkálatait Tarja

Nem vesztegeti idejét a finn szépség

ttt.jpg

Jó ideje izgalomban tartja rajongóit Tarja, hiszen a tavalyi The Shadow Self után nemsokára új albumot készül piacra dobni. Instagramján a finn énekesnő folyamatosan posztol sejtelmes üzenetekkel ellátott fotókat, amelyek az új anyag készítése közben készültek. Ezen az oldalon árulta el a Nightwish egykori pacsirtája, hogy végzett a dalok rögzítésével. Nem tudni, hogy a lemez mikor kerül pontosan az üzletek polcaira, de Tarja nem csücsül a babérjain: az új kiadvány munkálatai mellett a The Shadow Shows turné is zajlik, nyár végével pedig Közép-és Dél-Amerikában is bemutatja a tavaly megjelent korong dalait. Egyedül áprilisi hangszálgyulladása kapcsán kellett voronyezsi koncertjét elhalasztania a finn szépségnek, de gyógyulása után természetesen megtartotta a bulit. Íme, néhány Instagram-poszt Tarja oldaláról, amelyek a lemezfelvételek közben készültek:

 

Recordings are full on! One down and many more to go... I am having fun. #newalbum2017 #starduststudios

Tarja Turunen (@tarjaofficial) által megosztott bejegyzés,

Cristina Scabbia: "Évekkel ezelőtt nagy hibát követtünk el..."

A 2009-es Shallow Life album promo fotói kapcsán mesélt az énekesnő

cs.jpg

Néha mellélövünk egy-egy képpel, stílussal, hiszen emberek vagyunk. Az olasz Lacuna Coil énekesnője, Cristina Scabbia pont egy ilyen esetről mesélt a Blabbermouthnak - szerinte ugyanis nagyon elszúrták a 2009-ben megjelent Shallow Life című album fotózását. 

lc_2.jpg

"Én egy pophercegnőt, Andrea pedig egy gangsta-rappert alakít a képeken. A Shallow Life album dalai a felszínesség kapcsán íródtak, olyan képeket akartunk, amelyek kifejezik ezt a témát. Sokan viszont teljesen félreértelmezték ezeket a fotókat, azt gondolták, stílust váltunk..."

- kezdte Cristina, majd így folytatja:

"Mélységesen utálom a hazugságot, fontosnak tartom, hogy a valódi énemet mutassam. Manapság óriási befolyással bír a közösségi média, mindenkit tökéletesnek mutat, holott ez valójában nem így van. Persze, parókában, sminkben mindenki szépnek látszik. Azonban én megmutatom magam festék nélkül is, vállalom a tökéletlenségeimet is. Minden ember egyedi és különleges."

A frontasszony szót ejtett a banda jövőre vonatkozó terveiről is: jövőre lesz 20 éve, hogy aktívan zenél az együttes, ennek kapcsán egy különleges meglepetéssel kedveskednek majd a rajongóknak, de addig sem unatkoznak majd a milánói zenemágusok, hiszen az ősz folyamán a holland Epicával turnéznak Észak-Amerikában.

 

Megérkezett a Sorronia új szerzeménye

Visszatért a zenekar

sorronia.jpg

Király Anna és a fiúk új felvétellel jelentkeztek a The Last Line című dal képében. Nem sokkal ezelőtt a Tear You Down-nal örvendeztették meg a rajongókat, amely dal megjelenése előtt hónapokig csend honolt a banda háza táján. Később nekünk adott interjújában az énekesnő, Anna elárulta: problémák merültek fel menedzserükkel, akivel jelentős anyagi kár okozása miatt megszakították a kapcsolatot, a billentyűs Bíró István pedig személyes okok miatt kilépett a formációból.

Íme, a The Last Line videója:

 

Válogatásalbummal készül a Nightwish

Jövőre ismét turnézik a zenekar

Decades címmel jövőre érkezik a Nightwish legújabb kiadványa, amely egy 2 CD-ből álló válogatás lesz, ezzel egy időben indul a csapat Decades World Tour 2018 elnevezésű turnéja is - a koncertsorozat hírét mi is megírtuk

nnw.jpg

A banda tagjai nem tétlenkednek a szabadság alatt sem; amíg a frontasszony Floor Jansen babázik, finn társai a zenébe vetették magukat. Tuomas, az együttes alapítója elkezdte írni az új stúdiókorong dalait, valamint zenésztársával, Troy Donockley-vel és feleségével, az énekesnőként ténykedő Johanna Kurkelával Auri néven hívott életre új projektet. A dobos Kai Hahto a Wintersunnal dolgozott a nemrég megjelent új albumukon, Emppu pedig másik zenekarával, a Brother Firetribe-bal szorgoskodik, ősszel a Dürer Kertben is koncertet adnak. Marco a holland Delain társaságában járja Európát, a különleges turné november elején ér véget.

Annyit lehet még tudni a fellépésekről, hogy főként a régebbi dalokra épülnek majd - jövőre lesz ugyanis 20 éves a csapat Oceanborn című lemeze, amellyel az első komoyabb sikereket is elérte az akkor még Tarja Turunen nevével fémjelzett formáció.

 

Közös turnéra indul a Xandria és a Kobra And The Lotus

Szeptember végével indul a fellépéssorozat

fotojet_1_2.jpg

A német Xandria ma debütáltatta legújabb videoklipjét Queen Of Hearts Reborn címmel, néhány nappal ezelőtt pedig a Kobra And The Lotus is megjelentette Light Me Up című kisfilmjét. Most újabb hírrel szolgált a két csapat, ugyanis ősszel együtt indulnak turnéra az Egyesült Államokban, ahol Dianne-ék már lenyomtak egy sikeres koncertsorozatot. Ezúttal a kanadai Kobra And The Lotus és az amerikai, szintén frontcsajos September Mourning társaságában népszerűsítik majd a Theater Of Dimensions lemez számait. Az első buli szeptember 29-én a New York állambeli Buffaloban, az utolsó pedig az atlantai Georgiában, október 21-én.

xandriatourjuly.jpg

Klippremier: Xandria - Queen Of Hearts Reborn

Újabb videót jelentetett meg a zenekar

14976801_10154199435445889_295998520902527229_o.jpg

Dianne van Giersbergen és német zenésztársai január 27-ével dobták piacra a Theater Of Dimensions című albumukat, amelyről még tavaly decemberben megjelelent a We Are Murderers, a lemez boltokba kerülése előtt pár nappal pedig a Call Of Destiny. 

A Joost van den Broek szárnyai alatt megszületett korong dalait a formáció elhozta hazánkba is, a Rockmaratonon adtak fergeteges koncertet, most pedig új szöveges videót készítettek a Queen Of Hearts Reborn című szerzeményükhöz, amely tegnap került ki a Youtube videómegosztóra, íme:

 

süti beállítások módosítása