Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Így énekelt együtt Tarja és Marco

Több, mint 10 év után újra egy színpadra lépett a két zenész

2017. december 16. - Jurancsik Eszter

2005. október 21-e valószínűleg minden metálrajongó számára emlékezetes marad. E napon adta a Nightwish a Helsinkiben található Hartwall Arénában a Once turné utolsó koncertjét, amelyet később End Of An Era címmel DVD formájában is megjelentettek. 

Ez volt az utolsó buli, amelyet akkori frontasszonyával, Tarja Turunennel adtak, és a végén egy nyílt levélben -nem túl elegáns módon- kitették a finn szépség szűrét a csapatból. Indokként a szoprán pacsirta megváltozott viselkedését hozták fel. 

tm.jpg

Tarja két évvel később adta ki első szólóalbumát My Winter Storm címmel, karrierje pedig azóta is felfelé ível - nem különben, mint ex-együttesének, akik először Anette Olzonnal az élen robogtak tovább a metál színterén, majd a svéd frontasszony 2012-es távozását követően Floor Jansennel is teltházas koncerteket adnak. 

Finnországot és Svédországot érinti a Raskasta Joulua ("Metál Karácsony") elnevezésű koncertsorozat, amelyen olyan zenészek vettek részt, mint Juha-Pekka "JP" Leppäluoto, aki a Dark Sarah-val dolgozik együtt, Tony Kakko a Sonata Arctica-ból, Elize Ryd, Floor Jansen, de Tarja és Marco is tiszteletét tette a rendezvényen.

December 14-én Tarja és Marco közösen énekelte el az Ave Mariát, amely felkerült a Youtube-ra is - a két énekes 2005-ben állt utoljára egy színpadon, a dal végén pedig össze is ölelkeztek - a fagyos viszony immár a múlté.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1213505253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása