Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #5 - Simone Simons

2017. július 16. - Jurancsik Eszter

Simone Johanna Maria Simons a Dél-Hollandiában fekvő Hoensbroek városában született 1985. január 17-én. 14 évesen popéneklést tanult, ám ekkor meghallgatta a Nightwish Oceanborn című lemezét, ennek hatására a klasszikus vonal felé fordult. Egy 2016-os interjúban Simone elárulta: tini korában lilára festette a haját, lefelé fordított keresztet hordott a nyakában és gyakran fekete rúzzsal kente a száját. Mai fejével viccesnek tartja akkori megjelenését, elmondása szerint életének ezen időszaka az útkeresésről szólt. 2002-ben lett az Epica énekesnője akkori barátjának, Mark Jansennek köszönhetően. 2003-as debütáló albumuk, a The Phantom Agony megjelenésekor az akkor 18 éves Simone volt a kis dögös vöröske, fűzős felsőkkel és viszonylag kevés festékkel. A vörös haja afféle védjegyévé vált, eredeti hajszíne viszont világosbarna. 2010-ben indította el személyes weboldalát, amely SmoonStyle néven fut, eleinte blogként funkcionált, majd később sokasodtak a sminkeléssel, sminkcuccokkal foglalkozó posztok is.

fotojet_4.jpg

2013-ban született meg Oliver Palotaival közös kisfia, Vincent, majd 2014-ben a The Quantum Enigma címre keresztelt album megjelenésekor készült képeken észrevehető volt, hogy a frontasszony komoly imidzsváltáson esett át. Sminkje vastagabb lett, bátrabban kezdte használni a feltűnő színű rúzsokat és merész színű szemhéjpúdereket. Sokak szerint ő a metálvilág legszebb énekesnője, mások szerint azonban a túl erős smink jó pár évvel öregíti Simone-t, aki a 2016-os The Holographic Principle című albumra maga írta az Edge Of The Blade című dalt. A szerzemény üzenete szerint mindenkinek önmagát kell adnia - rengeteg olyan vélemény született e szám kapcsán, miszerint Simone ilyen formában "meghazudtolja" önmagát, hiszen miközben az önelfogadásról és az önfelvállalásról énekel, honlapján rúzsokat és szemfestékeket reklámoz. Mi nem megyünk mélyebben a témába, inkább elismerjük, hogy a hangjába lehetetlenség belekötni.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2212668697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása