Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen: "Izgalmas kihívás lesz egyszerre turnézni és gyermeket nevelni."

A Nightwish énekesnője már tervezi, hogyan hozza egyensúlyba a munkát és a családi életét

2016. november 27. - Jurancsik Eszter

A Nightwish 35 éves pacsirtájára fokozott figyelem irányul, amióta kiderült, hogy első gyermekét várja Hannes Van Dahl-tól, a Sabaton dobosától. Az immár félidős terhes Floor izgatottan mesélt érzéseiről:

"Bár nagyon izgulok és nem tudom még, hogy ez mikor múlik majd el, de abban biztos vagyok, hogy minden rendben lesz!"

- kezdte Floor.

tumblr_static_tumblr_static_57h3vrfawy88gww0gsc4kc8wg_640.jpg

"De mindenképpen élvezni fogom az anyaságot, azt, hogy szülő leszek. Csodálatos dolog egy gyermek, hagyni fogom, hogy kialakuljanak a dolgok."

Bandájáról is mesélt a holland szoprán énekesnő:

"Nagyon nehéz a Nightwish énekesnőjének lenni. De mindig mindent meg tudunk beszélni egymással. Néhány hónappal ezelőtt kezdtünk beszélgetni arról, hogy mi lesz 2017-ben? Szóba került a gyermek-téma is. Szerencsére a fiúk is úgy vélik, hogy össze lehet egyeztetni a két életterületet. Hannes támogatására biztosan számíthatok majd."

- mesélte boldogan Floor, majd így zárta sorait:

"Még egyszer megerősítem, hogy nem lépek ki a zenekarból. Szünetet tartunk, de ezt követően egy csomó klassz dolgot csinálunk majd!

Charlotte Wessels: "A Moonbathers az eddigi legváltozatosabb albumunk!"

A csapat elégedett legújabb lemezével

A holland formáció legújabb lemeze, a Moonbathers augusztus végén került boltokba és azóta is sorra aratja a sikereket, a csapat pedig javában turnéztatja a kiadványt.

A Blabbermouth nevű netes lapnak adott interjút a zenekar énekesnője, Charlotte és az alapító Martijn.

delain.jpg

"Amikor egy új albumot készülünk kiadni, mindig eljátszunk néhány nótát élőben. Ez nagyon jól működik így, és összeáll a teljes kép. Eddig rendkívül elégedettek vagyunk!"

- kezdi Martijn, Charlotte pedig így folytatta:

"Rengeteg rock-rádiótól kapunk meghívást, és már nemcsak Hollandiában. A zenénk egyre elfogadottabbá válik."

A Delain első albuma, a Lucidity már 2005-ben rögzítve lett, de többszöri csúsztatás után egy évvel később jelent csak meg (2006. szeptember 4.), és bár kedvező fogadtatást kapott, a követekző korong, az April Rain csak 2009 márciusában lett kiadva. 2012. június 1.-jén a We Are The Others-szel rukkolt elő a csapat, amely által még több rajongót szereztek. A lemez címadó dala Sophie Lancaster emlékére íródott. Az angol lányt és barátját 2007-ben halálra verte egy csoport, mert a goth stílust képviselték. Két évvel később jött a The Human Contradiction, amellyel a zenekar népszerűsége még tovább nőtt olyan dalok által, mint pl. a Stardust vagy a Nightwish-gitáros Marco Hietala közreműködésével felvett Your Body Is a Battleground. A Moonbatherst nagy várakozás előzte meg, de a Lunar Prelude nevet viselő, február 19.-én piacra dobott EP-vel betekintést nyerhettünk a nagylemezbe, szerepelt a kiadványon ugyanis a klipes formában is megjelent Suckerpunch, valamint a Turn the Lights Out is. 

15181245_676857419137480_2866116576511614857_n.jpg

A Moonbathersen olyan zenei témákhoz nyúltak Charlotte-ék, amelyeket korábban nemigen lehetett felfedezni a műveikben. Ezért nem meglepő, hogy hatalmas sikernek örvend a korong, hiszen a számos újdonság, például a keleties stílusban született Danse Macabre vagy a Queen-feldolgozás Scandal igencsak komoly újításokat vezetett a csapat életébe. De nem hanyagolható el a Hands of Gold sem, amelyet Alissa White-Gluz (Arch Enemy) vendéghörgése tesz még izgalmasabbá.

"A lassú dalaink sötétek, de a lemez erőteljesebb dalai, mint pl. a Fire With Fire kompenzálják ezt. Sokszínűvé akartuk tenni az albumot, és úgy érezzük, ez sikerült is!"

- vélekedik Charlotte, és szavaiban van is igazság, hiszen a Moonbathers remek kritikákat kapott még a legszőrösszívűbb zenei újságíróktól is. 

 

 

Nightwish: "Ránk fér egy kis szünet!"

26553726-5911-4853-8d9e-bf6990276836.jpg

Egy külföldi fan clubnak a következőket nyilatkozta a csapat alapító-dalszerző billentyűse:

"Őszintén megmondom, várom, hogy hosszabb ideig otthon lehessek. Kertészkedéssel foglalom le magam, elutazgatok ide-oda, egy ideig még nem foglalkozom zenével. Szerintem az egész zenekarra ráfér egy kis szünet. 20 éve folyamatosan dolgozunk, és az Endless Forms Most Beautiful egyfajta csúcspont a karrierünkben."

- kezdte a frontember, majd így folytatta:

"Miután rögzítettük a dalokat, éreztem, hogy ez az eddigi leütősebb munkám. Büszke vagyok a lemezre, a csapatra, de különösen az utolsó dalra (The Greatest Show On Earth-a szerk.). Mind lelkileg, mind zeneileg, mind spirituálisan >>jóllakottnak<< érzem most magam. Beletelik egy időbe, mire új élményekről tudok írni, de a 2017-es esztendőben biztosan sikerül ihletet merítenem ehhez."

Mint azt korábban megírtuk, a Nightwish Vehicle Of Spirit című DVD-je december 16-án kerül az üzletek polcaira, és több felvételt megmutatott a banda (Yours is an Empty Hope, Alpenglow, Shudder Before The Beautiful, Stargazers).

18265_l.jpg

 

 

Alissa White-Gluz szerint a következő Arch Enemy-album nagyon ütős lesz

A Blabbermouth-nak adott interjút az énekesnő

Nemrégiben jelentette be a svéd/kanadai csapat, hogy jövő év márciusában DVD-vel örvendeztetik meg rajongóikat, majd turnéra indulnak. Most Alissa, a csapat énekesnője nyilatkozott a további tervekről.

"A War Eternal album sikeressége egy egyszerű dologban rejlik. Mindannyian éreztük a zenét, működött a kémia e tekintetben a tagok között."

- kezdte a kanadai frontasszony.

tumblr_o0eae7chyb1sjq49po1_500.jpg

"Michael Amott, a gitárosunk elveszve érezte magát, amikor Angela kilépett, így nagy nyomás volt rajta, hogy jó zenét csináljon. Engem éppen akkor rúgtak ki a The Agonistból, így a bennem lévő érzéseket ki tudtam adni a zenében. És bár rajtam is nagy volt a nyomás, mégis boldog vagyok, hogy folytathatom a zenélést! Vagyis a stresszhelyzetek ösztönöztek minket arra, hogy összehozzunk egy nagyszerű albumot!"

És mire számíthatnak a rajongók a következő album kapcsán?

"Már készülőben van az új album. Jeff Loomis (ex-Nevermore) is segíti a munkánkat, így Michael is több inspirációt kap. Nekem pedig van egy verseskötetem, amelyben minden gondolatom és érzésem fellelhető. Mindannyian új dolgokat fedezünk fel és tanulunk az idő múlásával, de az Arch Enemy hangzásvilága marad, és bár nyitottak vagyunk az új témákra, de nem változtatunk sok dolgon."

- folytatta Alissa, majd hozzátette:

"Nagyon szeretnénk jó minőségű zenét csinálni a továbbiakban is. A szólóalbumom és a következő Arch Enemy-lemez a lehető legmagasabb minőségű zenét fogja bemutatni!"

Újabb dal a Nightwish DVD-jéről: Stargazers

December 16.-án véget ér a várakozás

nightwish2013bandnew2_638.jpg

Többszöri csúsztatás után nemrégiben a finnek legismertebb metálcsapata bejelentette, hogy december 16.-án rajongóik kezükben tarthatják a várva várt DVD-t. Több dalt megjelentettek már a kiadványról, ma pedig a tamperei koncerten rögzített Stargazers-szel lepték meg a rajongókat.

 

FEZEN 2017: jön a Therion is

A Barba Negra után Székesfehérváron is fellép a banda

Nemrégiben tette közzé a FEZEN Facebookos oldalán, miszerint a svéd illetőségű Therion is tiszteletét teszi a 2017-es fesztiválon, Székesfehérváron, így aki lemaradt a Barba Negrás koncertről, jövőre bepótolhatja az élményt.

 14264997_10153894005073603_4817694482320447993_n.jpg

Az együttes egyik énekesnője, az olasz operaénekesnő Chiara Malvestiti neve a Crysalys kapcsán csenghet ismerősen, ő váltotta ugyanis az amerikai Lori Lewist 2014-ben. A másikuk Linnéa Vikström svéd énekesnő, aki szintén az évben került a csapatba.

7d2fe39f5b6e96d523c92f5a4460aea1.jpg

Metálcsajos naptár 2017-re

Telis-tele a metálvilág legdögösebb lányaival

A Revolver Magazin elkészítette 2017-es falinaptárát, amelyben a az olvasók által 12 legdögösebbnek tartott metálénekesnő szerepel, csak néhány példa: Cristina Scabbia a Lacuna Coilból, az Epica Simone-ja, Lzzy Hale (Halestorm) vagy éppen Ashley Costello, a New Years Day frontasszonya. A kiadványt itt rendelhetjük meg.

calendar621.jpg

Ashley Costello és a zene

A New Years Day énekesnője a Teamrocknak mesélt kedvenceiről

A New Years Day 2005-ben alakult, és bár már csak a vörös és fekete hajú énekesnő maradt az eredeti felállásból, a csapat népszerűsége nem csappant meg. Most Ashley kedvenc előadóiról és élményeiről mesélt.

Kiderült például, hogy Ash már középiskolásként fellépett akkori együttesével Kaliforniában, egy, ma már nem üzemelő kávéházban, ahol főleg a No Doubt coverjeit és persze saját szerzeményeiket adták elő -utóbbiakról az énekesnő azt nyilatkozta, hogy egyenesen szörnyűre sikeredtek. 

tumblr_o0l7igww1v1uz9h7lo1_1280.png

"Ilyenek voltak a szövegekben, hogy >>nem akarok iskolába menni, videojátékozni akarok a szobámban<< és hasonlók. De valahol el kellett kezdeni!" 

- kezdte nevetve Ashley, majd folytatta:

"A legelső koncert, amire elmentem, Alanis Morissette egyik fellépése volt. Édesanyámmal és a nővéremmel mentem a bulira és nagyon élveztem! Akkor döntöttem el, hogy énekesnő leszek. Alanis Jagged Little Pill című lemeze a mai napig nagy kedvencem! 12-13 éves lehettem, amikor felfedeztem magamnak Marilyn Mansont, Alice Coopert, a Blondie-t, David Bowie-t és a The Cure-t. Szinte csak őket hallgattam egy időben! Akit még imádok, az Gwen Stefani. Ez a nő nem öregszik!"

Őszintén mesélt a banda első turnéjáról is, amely 2005-ben zajlott le:

"Őszintén megmondom, az első turnénk nagyon rossz volt. Kis helyeken játszottunk, alig fértünk el. Volt olyan, hogy az egyik gitárosunk leesett a színpadról, mert az annyira kicsi volt. Ám volt egy Harpos nevű hely Detroitban, ahol nagyon jól éreztük magunkat."

- zárta gondolatait az énekesnő.

A New Years Day legutóbbi albuma egyébként Malevolence címmel, 2015 októberében jelent meg.

Forrás: Teamrock.

 

2018-ban "visszavágóra készen" tér vissza a Nightwish

A Blabbermouthnak nyilatkozott Floor Jansen

Mint ismeretes, a csapat 2017-re szabadságot vesz ki, hogy az Endless Forms Most Beautiful turné fáradalmait kipihenje, és Floor nyugodtan babázhasson - a kicsi jövő év elején fog világra jönni.

floorjansennightwishlivealpen_638.jpg

A holland szoprán énekesnő így mesélt a zenekar jövőbeli terveiről:

"Évek óta titokban készülünk valamire, egy különleges dologra, de ennél többet nem mondhatok. Úgymond "visszavágunk saját magunknak" az egy év kihagyásért, persze jó értelemben."

- mondta sokat sejtetően Floor, aki egy korábbi nyilatkozatában azt is megerősítette, hogy nem hagyja el a Nightwisht. Felröppentek olyan hírek ugyanis, miszerint az énekesnő kilép a formációból a szülést követően. 

"Mindössze csak szünetet tartunk, hiszen rengeteg fellépés és utazás áll mögöttünk, a gyermekem pedig jövőre megszületik. De utána minél hamarabb színpadra szeretnénk állni!"

- zárta sorait Floor, aki immár belépett terhessége félidejébe.

 

Cristina Scabbia: "Meglepett Trump győzelme..."

Az Egyesült Államok politikáját véleményezte az énekesnő

Cristina, az olasz Lacuna Coil frontasszonya kifejtette véleményét Donald Trump győzelméről és a politikáról a Blabbermouth oldalon.

"Rühellem a politikusokat..."

- kezdte a csapat pacsirtája, majd folytatta:

"Meglepődtem Trump győzelmén, hiszen a közvélemény-kutatások alapján Hilaryt tartotta esélyesnek mindenki. Véleményem szerint a politikusok nem adnak megfelelő tájékoztatást az embereknek. Utálom a politikát, de a megosztó személyiségeket (itt Trumpra gondolt) különösképpen." 

Cristina annyit azért elárult, hogy ő Hilarynek drukkolt, és látva az ő népszerűségi indexét, és azt, hogy rengeteg celeb kampányolt mellette, igencsak megdöbbent ellenfele győzelmén. 

cristinascabbialacunacoil2016wani_638.jpg

Igen érdekes dolgot is megosztott az énekesnő:

"Rengeteg bántást kapok, amiért sok időt töltök Amerikában."

Mint ismeretes, Cristina párja, Jim Root (a Slipknot gitárosa) miatt sokat tartózkodik az Államokban. Ez azonban sokak nemtetszését is kivívta, rengeteg ember ellenszenves reakciókkal fogadta, miszerint Cristina inkább a liberális oldal felé húz.

"Amikor Trump nyert, kiposztoltam a Facebookomra egy fekete képet, de csak egy rövid időre. Kíváncsi voltam a követőim véleményére. Jöttek ilyen beszólások, hogy "basszátok meg liberálisok, nyertünk! Kifelé az országból" és hasonlók. Én Olaszországban élek, és remekül elvagyok ott."

Köztudott, hogy Trump nem szívleli a bevándorlókat, legyen szó mexikóiakról, afro-amerikaiakról, ázsiai vagy akár olasz emberekről.

Cristina nem tudja, milyen hatást gyakorol Trump hatalomra kerülése a zenére, a kultúrára, de reméli, hogy minden rendben lesz. Elmondta, hogy Amerikába mindig legálisan teszi a lábát, főként azért, hogy Jimmel több időt tölthessen együtt, vagy kirándulásokat tegyenek a természetben, így joggal tekinti az USA-t második otthonának.

süti beállítások módosítása