Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen gondolatai

Az ausztrál Metal Obsession kapta mikrofonvégre az énekesnőt, aki a turnékról, a zenéről, csapattársairól és számos érdekességről mesélt

2016. december 05. - Jurancsik Eszter

A holland származású Floor a Nightwishba való belépése óta rengeteg figyelmet kap, de azóta különösen, hogy várandóssága kiderült. Megerősítette, hogy a zenekar tagja marad, a neten beindult pletykákkal ellentétben nem hagyja el a bandát a gyermek születése után.

nightwish2015c_1.jpg

A lassan hetedik hónapos terhes énekesnő így kezdte sorait:

"Nem tétlenkedem, hiszen felénekeltem Ayreon új albumára a The Biologist című dalt, jelenleg pedig a Raskasta Joulua fellépéssorozat zajlik. Ez olyan, mintha egy nagyobb finn metálzenekar játszana heavy metal-dalokat!"

- meséli nevetve az énekesnő.

Kitért arra is, hogy miként vigyázott a hangjára és egészségére, miután hivatalosan is a csapat tagjává vált.

4996cd5424725ec176a36494c09bcb68.jpg

"Nagyon egyszerű a titok: rendszeresen kell enni, eleget aludni, és persze ez nem jelenti azt, hogy időnként ne csúszhatna le a torkomon egy pohárka bor vagy egy-egy alkalommal ne túl korán kerüljek ágyba. A hang a tested része, és ha a tested rendben van, a hangod is. Ha például beteg lettem volna, biztosan nehezebben ment volna az éneklés, de szerencsére erre nem került sor. Persze kikészülök én is, ha nem jutok elég vitaminhoz vagy pihenéshez. Az Egyesült Államokban viszont nem nagyon voltak olyan ételek, amelyeket szívesen ettem. Vegetáriánus vagyok, így inkább az indiai konyha áll közel hozzám. Sajnos a legtöbb országban a húsmentes táplálkozást még mindig fura dologként kezelik."

Kiderült az is, hogy Troy, aki főleg fúvós hangszereken játszik, vegán, tehát nemcsak húst nem eszik, de minden állati eredetű terméket mellőz - a tojást, a tejtermékeket, a sajtot és a mézet is, így a témában jól megértik egymást Floorral. Azt pedig szinte minden rajongó tudja, hogy Jukka, a banda jelenleg egészségügyi pihenőn lévő dobosa szintén nem fogyaszt húst.

És vajon mi lesz az a meglepetés, amellyel 2018-ban előrukkol a banda?

"Nem akarom lelőni a poént, de jó néhányan kérdezték"

- nevet az énekesnő.

5744e4f61810a2.jpg

Két év múlva lesz ugyanis 20 éves az Oceanborn, így a rajongók körében megindult a spekuláció, hogy ennek apropóján fog a csapat valamilyen nagyszabású dologgal jelentkezni. Jövőre pedig az Angels Fall First, az együttes első albuma ünnepli szintén 20. születésnapját. 

Floor egyébként már megnézte a napokon belül boltokba kerülő Vehicle Of Spirit című DVD-t, és nagyon izgul, hogyan fogadják majd a rajongók, valamint arról is szót ejtett, hogy Tuomashoz hasonlóan számára is a londoni koncerten, Richard Dawkins tudóssal való találkozás volt az egyik legmeghatározóbb élmény a turné során.

Végezetül pedig a napokban sok Slayer és Nightwish-rajongót egymásnak feszítő nyilatkozatáról is szót ejtett.

"Nem tudtam, hogy ekkora lavinát indítok el. Bocsánat! De tényleg nem tetszik a zenéjük se nekem, se a banda többi tagjának!"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5512025579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása