Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

2025-ben kerülhet boltokba az Epica új lemeze

2024. március 02. - Jurancsik Eszter

421680957_871154381681035_7230588328800808550_n.jpg

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be a holland zenekar, hogy idén tavasszal kezdik meg új, sorban kilencedik nagylemezük felvételeit. Simone Simons, a csapat énekesnője most a mexikói Summa Inferno nevű metalmagazinnal osztott meg információkat - az interjúból kiderül, hogy a korongra még jó ideig várni kell.

Mostanra elég sok dalunk lett az új Epica-albumra. Azt sem tudom jelenleg, hogy mindet fel tudjuk-e venni, de rengeteg anyagunk van. Nemrég az egész zenekar összeült, hogy demokat írjunk, illetve hogy kidolgozzuk a dalokat, éneksávokat és működőképes szövegeket alkossunk. Már összeállítottuk a stúdiós menetrendet, az albumnak nyár végére kell elkészülnie, ez pedig azt jelenti, hogy 2025-ben jelenhet meg.

- magyarázta Simone, aki elárulta: nagyon szereti az új számokat.

Több dalt írtunk, mint amennyi egy albumra ráfér, szóval nagyon jól állunk, az új lemezre és a Symphonic Synergy koncertekre fókuszálunk, és mindez rengeteg munkával jár. 

A csapat ősszel négy speciális koncertet ad Symphonic Synergy elnevezés alatt, amelyeken jelen lesz egy szimfonikus zenekar is, az első kettőt szeptember 19-én és 20-án Amszterdamban, a másik kettőt pedig december 6-án és 7-én Mexikóvárosban.

Hoppá! Közös dalt debütáltatott Tarja és Marko!

img_6616.jpg

A Nightwish egykori tagjai Dél-Amerikában járják a klubokat, amely turné ötlete azt követően merült fel, hogy Marko tavaly nyáron meglepetésvendég volt Tarja Pratteln-i koncertjén. 

A két finn tehetség már réges-rég lezárta a múltat, hiszen 2005 óta - amikor is Tarjának távoznia kellett a Nightwish köreiből - sok víz lefolyt a Dunán, az élet pedig mindkettőjüket érettebbé tette.

Eddig is tudni lehetett, hogy Tarja megállás nélkül dolgozik, többek közt új albumának munkálatai is folynak, de ha ez még nem elég, az Argentínában található Neuquen városában esedékes bulin nem kis meglepetést okozott a rajongóknak, amikor Markóval előadták első közös szerzeményüket, amelynek címe Left On Mars.

A dalt kitörő örömmel fogadta a közönség, tapsviharral jutalmazva a performanszot, amelyről egy lelkes jelenlévő videót is készített. Többen arról sutyorognak, hogy a két zenemágus talán közös lemezt tervezget, ami minden bizonnyal rengeteg rajongó álmának valóra válását jelentené.

 

 

Nightwish: befejeződtek az új album munkálatai

plshkr5owygerlsjparoc-970-802.jpg

Még 2022 folyamán adta hírül a finn-holland-angol zenekar, miszerint elkezdtek dolgozni tizedik nagylemezükön, amelyről azt is tudni lehet, hogy az "Endless Forms Most Beautiful" (2015) és a "Human :II: Nature (2020, kritika ITT) utódjaként a három albumból álló trilógiát zárja le.

2023 nyarán Tuomas Holopainenék megkezdték az éneksávok felvételét, egyúttal az is kiderült: két-három évre felfüggesztik a koncertezést, és nem indulnak turnéra az új albummal. Tuomas elmondása szerint a szünetnek semmi köze bármelyik tag szólótörekvéseihez vagy mellékprojektjeihez, de nem is Floor Jansen szülési szabadsága az ok - azonban a Nightwish jövőjének érdekében ez egy elkerülhetetlen döntés volt. 

Ma a csapat hivatalosan is bejelentette: végeztek a felvételekkel, és az újdonság már csak arra vár, hogy meghódítsa a rajongókat, illetve a dobos Kai Hahto egy interjúban elárulta: bitang erős anyagra számíthatunk. Korábban azt is megtudhattuk: bár az élő fellépéseket egy időre szögre akasztja az együttes, három videoklip biztosan megjelenik a lemezről, amelyen basszusgitárosként már a két évvel ezelőtt Marko Hietalát váltó Jukka Koskinent hallhatjuk.

 

süti beállítások módosítása