Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újabb dallal jelentkezett Kobra Paige

2023. november 18. - Jurancsik Eszter

400355406_878980616919412_379183307355578948_n.jpg

Míg a Kobra And The Lotus jövőjéről semmi biztosat nem tudni, addig a kanadai zenekar énekesnője, Kobra Paige szólóban kezdett ténykedni. 2020-ban már pedzegette, hogy elkezdett dolgozni projektjén, amelynek első dala Love What I Hate címmel jelent meg októberben.

Kobra tegnap újabb szerzeményt osztott meg rajongóival Under One Sun címmel.

Már régóta vártam, hogy megoszthassam veletek ezt a dalt! Egy nyers tanúbizonyság a természet erejéről, az isteniről és a kapcsolódásról.

- írja új kislemezéről az énekesnő.

Klippremier: Amaranthe - Outer Dimensions

ezgif_com-webp-to-jpg_2_1.jpg

"The Catalyst" címmel, 2024. február 23-án érkezik a svéd/dán Amaranthe hetedik nagylemeze. A csapat ígérete szerint ez a korong lesz az eddigi legsokszínűbb kiadványuk, és a dalokkal való munka is több időt vett igénybe, mint az eddigi albumaiknál.

Két szerzemény jelent meg eddig a lemezről, a szimfonikus elemeket is felvonultató Damnation Flame és az Insatiable, ma pedig láthatóvá vált a harmadik kislemezes dal, az Outer Dimensions videoklipje.

Dimenziók és galaxisok találkoznak a legújabb kislemezünkön, az Outer Dimensions-ön, amely egy sötét utazás az önismerettől egészen az epikus refrén szikrázó kozmoszáig! Úgy érezzük, hogy a "The Catalyst" sokszínűségét mutatja be egyetlen dalban, miközben nagyon is felismerhetően Amaranthe marad. A számot nagyszerűen ellensúlyozza a videoklip tour de force-ja, amelyet régi alkotótársunk, Patric Ullaeus rendezett - hadd hozzuk el nektek hamarosan a képzelet legtávolabbi pontjait az Outer Dimensions'-el!

- mesélte új daláról a zenekar.

Megszületett Laura Macrí és Mark Jansen kislánya!

560399_455484004495841_855398857_n.jpg

Néhány héttel ezelőtt jelentette be az Epica énekes-gitárosa, Mark Jansen, miszerint kedvesével, Laura Macríval -aki másik projektjének, a Mayan-nek az énekesnője- első gyermeküket várják. A 45 éves zenész párja mellett maradt Szicíliában, a banda koncertjein pedig Asim Searah (ex-Wintersun) helyettesíti őt egy ideig.

A mai nappal érkezett a hír, hogy Laura november 12-én kislánynak adott életet, aki az Ilse nevet kapta.

Megérkezett a mi tüzes és gyönyörű lányunk, Ilse. November 12-én este kitört Európa legnagyobb aktív vulkánja, az Etna, és jött ő is! Nagy robbanással érkezett! Anya és lánya jól vannak és ma haza is értek!

- adta hírül a boldog apuka.

Gratulálunk!

Klippremier: Xandria - Your Stories I'll Remember

xandria_3.jpg

A tavaly nyáron újjáalakult szimfometalos Xandria "The Wonders Still Awaiting" című, idén februárban megjelent albumával járja a világot, amelyről hat kislemez (RebornYou Will Never Be Our God, GhostsThe Wonders Still Awaiting, Two Worlds, My Curse Is My Redemption) jelent meg eddig, a dalok pedig egytől egyig szép sikereket arattak.

A zenekar a mai nappal újabb kisfilmet tárt a nagyérdemű elé, amely a Your Stories I'll Remember című szerzeményükhöz készült, és amely dalról így mesélt az Ambre Vourvahis vezette formáció:

Mivel a Your Stories I´ll Remember abszolút rajongói kedvenc lett az új "The Wonders Still Awaiting" című albumunkról, egy gyönyörű klipet forgattunk hozzá, amelyben Ally Storch (Subway to Sally) csellón és hegedűn játszik. A dal arról szól, hogy elveszítünk valakit, aki közel áll hozzánk, és még ha soha többé nem is hallhatjuk a hangját, megőrizhetjük a történeteket, amiket az életéről mesélt nekünk, és amit együtt éltünk át vele - így tovább él számunkra, és azok számára is, akiknek továbbadjuk a történeteit.

Íme, a videó!

süti beállítások módosítása