Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dalpremier: Slave to Sirens - Extinguish The Sun, nemsokára érkezik az első album is!

2023. november 11. - Jurancsik Eszter

400098712_3570867306494632_8299891799131904223_n.jpg

Év elején írtunk a libanoni illetőségű Slave to Sirens-ről, amely csapat a thrash/death metal műfajában ténykedik, énekesnőjük pedig Tóth Anita, akiről coverjei (JinjerLorna ShoreFive Finger Death Punch) kapcsán többször említést tettünk a blogon.

A csajok az elmúlt hónapokat kemény munkával töltötték, amelynek eredménye az "Echoes of Silence" című album - pontos megjelenési dátuma még nem ismert, ám a zenekar ígérete szerint hamarosan a világra szabadítja a korongot.

Ezzel az albummal egy utazásra invitálunk benneteket elménk azon zugaiba, ahol a mentális démonok sokféle formában öltenek testet. A COVID-19 világjárvány alatti elszigeteltség és az elmúlt néhány év zűrzavaros eseményei ezeket csak felerősítették, befolyásolták az életünket. Ez a zene annak a belső erőnek a bizonysága, amely a küzdelmek ellenére is előre vitt minket, ahol a ki nem mondott dolgok mélyen visszhangoznak bennünk. Sötét, erőteljes és dallamos, ezért az album borítója egy szirént ábrázol, amely nyugodtnak és titokzatosnak tűnik, de mélyen legbelül, ha jobban megnézzük, démoni tükörképe csendesen kúszik a víz alatt, és a sötét oldalra hív minket.

- írja a kiadványról a banda.

A Slave to Sirens felállása:

Tóth Anita - ének

Lilas Mayassi - gitár

Shery Bechara - gitár

Alma Doumani - basszusgitár

Az első kislemezes dal tegnap vált elérhetővé a netes platformokon, a szerzemény pedig az Extinguish The Sun címet viseli, íme:

382789391_817806897014685_69657037350386934_n.jpg

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

WEBOLDAL

Tarja: "Teljesen más szólóművészként turnézni"

398079708_6160750884025072_6607623204156752730_n.jpg

A mai napon jelent meg Tarja Turunen új karácsonyi műve, a "Dark Christmas", a finn énekesnő azonban most nem e korongról mesélt egy ausztrál metalmagazinnak adott interjújában, hanem arról, hogyan hatott szóló munkásságára a Nightwishban töltött kilenc év. 

Elmondta: szólóművészként teljesen más útra kelni a világban, mint egy zenekar tagjaként.

Természetesen a Nightwish-nak köszönhetően megtapasztaltam, milyen is egy turné, és hogyan lehet túlélni az ezzel járó őrületet. De egy banda tagjaként járni a világot teljesen más. 

- kezdte fejtegetni a témát, majd így folytatta:

A zenekarnak adtam az arcom és a hangom, fantasztikus zenét csináltunk együtt, de csupán ennyi az egész. Szólóénekesként mindent egyedül csinálok, én írom a dalaimat, míg a Nightwish-ban ez nem az én feladatom volt, én csak elénekeltem őket. Tanulnom kellett, fel kellett építenem az önbizalmamat, és olyan embereket kellett találnom, akikkel együtt tudok dolgozni. Szóval minden nagyon, nagyon más.

2019-ben Tarja elmondta: annak esélye, hogy valaha is visszatérjen a Nightwish köreibe, a nullával egyenlő, azonban Marko Hietalával, aki 2021 januárjában lépett ki a csapatból, többször szerepelt a Raskasta Joulua elnevezésű, speciális karácsonyi koncertsorozaton, illetve nemrégiben együtt énekelték a Nightwish egyik ikonikus szerzeményét, a The Phantom Of The Opera című dalt. Sőt, a két énekes több közös koncertet is ad Dél-Amerikában.

A közös koncertezés az én ötletem volt. Markóval elengedtük a múltat, és minden rendben van közöttünk. Több fellépésünk lesz Brazíliában, Argentínában és még jó pár ország tervben van. 

- fedte fel Tarja, a rajongók pedig már arról is suttognak, hogy talán egy közös lemez is születik.

Pár szóban mellékprojektjéről, az elektronikus zenét játszó Outlandersről is beszélt:

A semmiből jött az ötlete, és teljesen más, mint amit eddig valaha csináltam, és ez nagy kihívás volt! Remek gitárosok alkotják a csapatot, a zene pedig összekapcsolja az embereket, a zene egyetemes és rengeteg érzelmet vonultat fel, amit megoszthatunk. Hihetetlen érzés volt felvenni az albumot. Néha úgy érzem, az idő a legnagyobb ellenségem, hiszen rengeteg projekttel foglalkozom egyszerre, ugyanakkor nagyon élvezem a pörgést!

A teljes interjú megtekinthető itt:

Battle Beast: Noora Louhimonál veszélyes betegséget diagnosztizáltak

373016796_832582471566869_4184548624344643909_n.jpg

Aggasztó híreket osztott meg a Battle Beast energikus frontasszonya, Noora Louhimo a közösségi oldalain. A zenekar november 20-a és december 12-e között esedékes koncertjeit el kellett halasztani, ugyanis az énekesnőnél nyaki artériarepedést állapítottak meg.

Megrepedt a bal nyaki ütőerem, amit akkor diagnosztizáltak, amikor a nyakam bal oldalán, az államban és a fülemben érzett furcsa fájdalom miatt orvoshoz mentem.  Az ultrahangos vizsgálat során az orvos felfedezte a repedést, amely már gyógyulni kezdett, és megmentette az életemet.

- kezdte beszámolóját a riasztó hírről Noora.

Kórházba kerültem, hogy további vizsgálatokat végezzenek rajtam, és végül visszaigazolást kaptam a helyzetről. A következő egy hónapra pihenést rendeltek el számomra, kerülnöm kell mindent, ami stresszelhet vagy megemelheti a vérnyomásomat. Ellenkező esetben agyvérzést kaphatok. Mivel tudjátok, milyen szenvedélyes énekes és előadóművész vagyok, a magas vérnyomás garantált. Szóval, nem akartam megkockáztatni, hogy bakancsban haljak meg. Múlt hét pénteken kaptam meg a diagnózist, de ezt nem tudtam elmondani, amíg nem vált bizonyossá, hogy el kell halasztanunk a turnét. Élvezni akartam az életet, és a születésnapom is itt volt.
Most itthon vagyok, biztonságban és gyógyulgatok. A szeretteim nagyon vigyáznak rám.

- tette hozzá az énekesnő, akinek mi is jobbulást kívánunk!

 

Megszületett Chiara Malvestiti kislánya!

119732183_4758512720833230_83307712309724060_n.jpg

Augusztusban adtuk hírül, hogy a Therion egyik szopránja, Chiara Malvestiti anyai örömök elé néz. Mivel terhessége akkor már igen előrehaladott volt, orvosa nem javasolta az énekesnőnek a turnézást, így a koncerteken csak a másik frontlányt, Rosalia Sairem-et láthatták a fanok, később pedig Lori Lewis helyettesíti őt, aki az élő fellépésektől már visszavonult ugyan, de a lemezeken hallhattuk a hangját.

Ma reggel Chiara bejelentette, miszerint november 6-án világra jött gyermeke, egy kislány, aki az Angelica Bhríde nevet kapta, egyúttal az is kiderült: az olasz énekesnő terhességének második fele nem volt könnyű.

Tegnap Olaszország északi és középső részén látható volt a gyönyörű Sarki Fény.
Úgy tűnik, hogy ez volt a legmegfelelőbb egyetemes összehangolódás, november 6-án 00:44-kor a kisbabám úgy döntött, hogy idő előtt, 37 hetes korában, sürgősségi császármetszéssel világra jön.

- kezdte boldog sorait Chiara, majd kitért a kevésbé vidám dolgokra is:


Amint beléptem a terhességem hatodik hónapjába, őszintén szólva egy nagyon, nagyon nehéz út kezdődött a testi-lelki egyensúlyomat illetően, sok problémám volt, amik arra késztettek, hogy lemondjam az utolsó 2 nyári fesztivált a Therionnal, majd szüneteltessem az énektanári tevékenységemet. 
Másfél hónappal ezelőtt egy hétig kórházban voltam koraszülés veszélye miatt, majd abszolút pihenésre kényszerültem otthon, amit nagy félelemben éltem meg.
Nem volt álmaim terhessége, nem volt könnyű ez az egész, teljesen más és ijesztő volt, mint amit elképzeltem, de minden erőnkkel küzdöttünk és megcsináltuk, és már most szerelmesek vagyunk a kislányunkba....

Gratulálunk! 

süti beállítások módosítása