Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Egészségi problémái miatt nem lehet jelen a Butcher Babies európai turnéján Carla Harvey

2023. október 27. - Jurancsik Eszter

356217948_801146711381856_717662375445999303_n.jpg

Október 27-én kezdi meg a Fear Factory és az Ignea társaságában európai turnéját a kaliforniai Butcher Babies. A fellépéssorozat Nottinghamben kezdődik és december 16-án, Helsinkiben ér véget, november 22-én pedig a budapesti Barba Negrában is tiszteletét teszi  zenekar, ám Carla Harvey nélkül.

A 47 éves énekesnő kénytelen otthon maradni, ugyanis egy sürgősségi szemműtét vár rá, így a koncerteken csak a banda másik frontlánya, Heidi Shepherd látható majd.

A látásommal már korábban is voltak problémák, és körülbelül 10 évvel ezelőtt a jobb szememet retinaleválás miatt kellett megműteni. A nyári turnénkon a tünetek a bal szememen is jelentkeztek. Reméltem, hogy elkerülhetem a nagyobb operációt, de egyértelművé vált, hogy alá kell vetnem magam. A sürgősségi műtétet gyógyulási folyamat követi, amelynek lényege, hogy néhány napig arccal lefelé fekszem majd, egy gázbuborékkal a szememben.

- adta hírül az aggasztó hírt Carla, majd hozzátette:

Tizenöt év óta ez az első alkalom, hogy nem állhatok a barátaimmal a színpadon, de most az egészségem és a látásom az legfontosabb. Bár nagyon sajnálom, hogy nem tudok részt venni a koncerteken, túl kockázatos várnom egy ilyen beavatkozással az turné végéig, és ez a látás végleges elvesztésével is járhat. A pozitív dolog viszont, hogy két énekesünk van, így Heidi helyettesíthet engem, amíg jobban nem leszek!

Kolléganője, Heidi így bátorította Carlát:

Minden szeretetemet küldöm neked és gyógyulj meg. Mi tartjuk a frontot, amíg te felépülsz. Szükségünk van azokra a gyönyörű szemekre, és arra, hogy működjenek!!!! Szeretünk!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Carla Harvey (@carlaharvey) által megosztott bejegyzés

Újabb Epica-bébi érkezik: Mark Jansen apa lesz - Laura Macrí babát vár

563163_455145857862989_827870809_n.jpg

2011-ben talált egymásra az Epica holland énekes-gitárosa, Mark Jansen és az olasz származású operaénekesnő, Laura Macrí, aki akkor már egy éve volt tagja a Mayan-nek, a zenész másik projektjének. Mark elmondása szerint azonnal beleszeretett a déli szépségbe, akivel jelenleg is Szicíliában élnek.

A zenész most az Epica közösségi oldalain jelentette be, miszerint hamarosan édesapa lesz, ugyanis Laura első gyermekükkel várandós, ez pedig érinti a csapat koncertjeit is.

Először is nagy örömmel tölt el, hogy bejelentsem: az Epica-család bővülni fog, ugyanis hamarosan apuka leszek. Nem voltam biztos abban, hogy a közelgő koncerteken felléphetek - bár megvettem a jegyeimet Athénba és Isztambulba - de most itthon nagyobb szükség van rám. Szerencsére felkészültünk erre a forgatókönyvre is, egy barátunk, aki csodálatos zenész is, Asim Searah ugrik be helyettem a bulikon. 

Asim a Wintersunban játszott 2017 és 2022 között, most pedig izgatottan várja, hogy az Epicával álljon egy színpadra - egyébként vendégeskedett az együttes tavaly megjelent, "The Alchemy Project" című középlemezén, a The Miner című szerzeményben. 

 

Klippremier: Exit Eden ft. Marko Hietala - Run!

nevtelen.png

Néhány nappal ezelőtt, csaknem hatéves szünet után életjelet adott magáról az Exit Eden. A 2017-ben, négy tehetséges énekesnővel - Amanda Somerville, Anna Brunner, Marina La Torraca és Clémentine Delauney - megalakult csapat bejelentette visszatérését, amelyet egy vadonatúj felvétellel kívánnak megünnepelni.

Üröm az örömben, hogy Amanda kilépett, így a megmaradt három lány folytatja csak tovább az éneklést. Az amerikai származású énekesnőnek három gyermeke van, akikkel több időt kíván tölteni, de nehéz szívvel hozta meg a döntést.

Második nagylemezük is készülőben van, amely a "Femmes Fatale" címet fogja viselni, és 2024. január 12-én jelenik majd meg, és a mai napon az első kisfilmes dal is megérkezett Run! címmel, vendégénekesként pedig Marko Hietala, a Nightwish volt zenésze is besegít, íme:

süti beállítások módosítása