Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dalpremier: Butcher Babies - Red Thunder

2023. május 14. - Jurancsik Eszter

302151617_636459207838345_6591985678458831737_n.jpg

Új kislemezzel jelentkezett a kaliforniai Butcher Babies. A Heidi Shepherd és Carla Harvey énekesnők vezette zenekar közel három éve dolgozik új nagylemezén, amelyről eddig öt számot -  Bottom Of A Bottle,  Sleeping With The Enemy,  YorktownLast Dance , It's Killin' Time, Baby!  -megjelentettek.

A készülő korong kapcsán a banda elmondta: súlyos anyagra számíthatnak a rajongók, azonban azt még nem tudni, hogy a lemez pontosan mikor kerül boltokba.

Két nappal ezelőtt felkerült a Youtube-ra a csapat hatodik szerzeménye, amely a Red Thunder címet viseli. 

A Red Thunder utalás első albumunk, a "Goliath"-ra stílusára és hangzására, amely pontosan tíz évvel ezelőtt repítette a Butcher Babies-t a metal színterére! A groove-os, hörgős, thrash-es elemek mellett ez a dal a zenekar sötétebb, fájdalmasabb és érzelmesebb oldalát is megmutatja. 

- vezette fel a szerzeményt az együttes, azt pedig korábban megtudhattuk: a tél folyamán rögzítették az újdonságot a semmi közepén, Michigan államban, ez a hangulat pedig érezhető is lesz a dalokon.

Méhdaganattal operálták Jennifer Gervaist

339428499_1222075331772693_5878257082351477785_n.jpg

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a starsbourgi industrial/modern metalos Dust In Mind. A zenekar eddig négy lemezt adott ki (kritikák ITT és ITT), tavaly megtartották első headliner turnéjukat is, valamint dolgoznak az új albumon is.

A zenekar frontlánya, Jennifer Gervais ma egy igen érzelmes poszttal jelentkezett be Instagramján, amely bejegyzésben nőgyógyászati betegségéről mesélt - az énekesnőt a napokban endometriózis, petefészek-torzió (a petefészek tulajdonképpeni "csavarodása") és jóindulatú méhdaganat miatt kellett megoperálni.

A nap, amikor kiderült, hogy endometriózisban szenvedek, és 10 cm-es tumor is van a méhemben. Haboztam, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, vagy sem. Ám úgy döntöttem, hogy megteszem magamért, hogy elengedhessem a dolgot, de azért is, hogy erről beszélve segíthessek másoknak. Évek óta szenvedtem az erős menstruációs görcsök miatt, és miután sokáig nem kaptam hivatalos diagnózist, nem vizsgáltattam magam tovább. Öt évig nem mentem orvoshoz.

- kezdte sorait Jen, majd kitért a betegség felfedezésének körülményeire:

A márciusi turnénkon észrevettem, hogy egy göb áll ki a hasamból. A stresszre fogtam, ami akkoriban nagyon elhatalmasodott rajtam. Azonban a fájdalom miatt felkerestem egy orvost, aki egy 10 centis, nem rákos daganatot talált a méhemben és kiderült, hogy endometriózisom is van. A daganatnak nincs köze az endometriózishoz, ez két különböző dolog. Néhány nappal ezelőtt sürgősen kórházba kellett mennem, minden olyan gyorsan történt. Sikeresen eltávolították a tumort, sikerült megmenteni a petefészkeimet és az endometriózisomra is megvan a gyógymód. 

Jen most már otthonában pihen, teljes nyugalomban, elmondása szerint történetét nem titkoltan azért írta meg, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres nőgyógyászati szűrés fontosságára.

316309659_10228781539953477_8177436298801878047_n.jpg

Hibáztam, amikor lustaságból és dacból sokáig nem mentem orvoshoz. A daganat már biztosan korábban is ott volt, és ha időben felfedezik, elkerülhető lett volna a petefészek-csavarodás és a további rizikók. Az endometriózist egyre több nőnél diagnosztizálják, és végre beszélhetünk is róla. Rengeteg nő szenved a tünetektől, és mivel nem veszik őket komolyan, beletörődnek a sorsukba. Most, hogy nálam is felfedezték, kezelést is kapok, amely sok mellékhatással jár.

Eképpen zárta sorait:  

Évekkel ezelőtt abbahagytam mindenféle gyógyszert, a lehető legtermészetesebb életmódot képzeltem el, beismerem, hogy ez megrémít és elkeserít. Én, aki azt hittem, hogy figyelek a testemre, jelet kaptam az Univerzumtól, hogy még sokat kell fejlődnöm. És az, hogy mindez egyszerre történik velem, nem véletlen. Most pihennem kell, valamint el kell fogadnom a valóságot. Továbbra is hálás vagyok azért, hogy megkaphattam ezt a kezelést, azért, hogy a fejlett orvostudománynak köszönhetően eltávolították a daganatot, és hogy most már a gyógyulás útján vagyok. Minden rendben lesz. Visszanyerem az erőmet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jennifer Gervais (@jen_dustinmind) által megosztott bejegyzés

Feloszlik a The Agonist

theagonistbandjune2019_638_1_1.jpg

A kanadai The Agonist ma közleményben tudatta rajongóival, miszerint a feloszlás mellett döntöttek. A melodic death metalban ténykedő csapat 2004-ben alakult, akkor még Alissa White-Gluz énekesnővel az élén, aki 2014 folyamán átkerült az Arch Enemy köreibe. Utódja a görög-amerikai Vicky Psarakis lett, akivel három nagylemezt - "Eye of Providence" (2015), "Five" (2016), "Orphans" (2018) rögzítettek.

Kedves barátaink, egy nehéz, de szükséges döntést kell ma bejelentenünk. Úgy határoztunk, hogy a The Agonist, mint zenekar befejezi működését. E döntést sok gondolkodás és alaposság előzte meg, és sajnos arra jutottunk, hogy mindannyiunk számára ez a legésszerűbb megoldás.

- kezdte sorait a banda közösségi médiás platformjain, majd kitértek az okokra is:

Sok szempont vezetett ehhez a döntéshez. Ebben benne vannak a személyes, a pénzügyi és az üzleti kérdések is, miközben tiszteletben tartjuk egymás személyes életét és igényeit. Szeretnénk kifejezni a mélységes hálánkat a rajongóknak, akik eljöttek a koncertjeinkre, megvették a cuccainkat és támogattak minket az évek során. Ez az első számú dolog, ami mindig is ösztönzött minket - hogy te, a hallgató, érezz valamit. Tudjuk, hogy ezt együtt értük el. A zenekar tagjai folytatják karrierjüket, akad, aki a saját projektjére koncentrál, és van, aki inkább a családjára fókuszál. Arra kérünk titeket, hogy tartsátok tiszteletben a magánéletünket firtató kérdéseket, és kövessétek a tagokat a személyes social media platformjaikon.

Az is kiderült, hogy Vicky másik együttesével, a Sicksense-szel folytatja a zenélést, Simon McKay új zenekar alapításán dolgozik, Chris Kells pedig szólóban ténykedik majd. Danny Marino gitáros jelenleg két projekthez is ír zenét, Pascal "Paco" Jobin pedig a Leading the Betrayed nevű csapatával dolgozik tovább.

A Sound Escape Agency-vel közös amerikai székhelyű merch shopunk továbbra is működni fog. Az európai rajongóink számára létrehoztunk egy EU-s webáruházat is. A raktárkészlet végleges, és nem lesz utánpótlás. A bevételek közvetlenül a zenekarhoz kerülnek, hogy segítsenek nekünk kifizetni a fennmaradó adósságainkat.

- folytatta a zenekar, a posztot pedig a Blood As My Guide című szerzeményük egyik sorával zárták: 

Túléljük. A fény mindig ott van az alagút végén.

süti beállítások módosítása