Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Végre! Júniusban kiadja első albumát az Outlanders+dalpremier: A Peaceful Place (Return to the Oasis)

2023. április 28. - Jurancsik Eszter

torsten_tarja.jpg

Tarja Turunen, az egykori Nightwish-énekesnő 2011-ben alapította mellékprojektjét, az Outlanderst, zenésztársa a német Torsten Stenzel. A felállás valami egészen újszerűt alkotott: a zene a nyugodt, de lüktető elektronikus ütemeket Tarja érzelmes, klasszikusan képzett hangjával és egyedi gitárjátékkal ötvözi. A hangzás sejtelmes, gyengéd, mégis erőteljes, fülbemászó és álomszerű, egyszerre modern és klasszikus. A zene olyan ellentéteket tartalmaz, amelyek varázslatos módon vonzzák egymást.

2021 óta folyamatosan jelentkeznek kislemezekkel, amelyek eddig sorrendben a Closer To The Sky , a The Cruellest Goodbye, a Depeche Mode-klasszikus World In My EyesThe Sleeping IndianLand Of Sea And SunWe Own This SkyEchoes voltak.

Ma két nagyszerű hírrel is jelentkezett a formáció. Megjelent a nyolcadik dal, amely az A Peaceful Place (Return to the Oasis) címet viseli, illetve végre kiderült, mikor érkezik a nagylemez: a korong június 23-ával lesz elérhető. Előrendelhető ITT!

És íme, az új dal!

Ambre Vourvahis énekel a Mortemia új dalában

fotojet_35.jpg

Miközben a Sirenia vadonatúj nagylemeze kiadására készül -a korong "1977" címmel, május 26-án kerül boltokba- addig Morten Veland, a zenekar alapítója szóló munkásságát, a Mortemiát sem hanyagolja. 

A norvég zenész 2009-ben hívta életre a projektet, amely 2021-ben vált igazán aktívvá. Morten olyan énekesnőkkel dolgozott eddig együtt, mint Liv Kristine, Melissa Bonny vagy Heidi Parviainen. 

Ma jelentette be, hogy a projekt következő kislemeze május 3-ával lesz elérhető a digitális platformokon, amely a The Hourglass címet viseli majd, és amely dalban a Xandria jelenlegi frontasszonya, Ambre Vourvahis vendégeskedik majd. 

Ambre hangja csodaszép, tökéletesen illik ehhez a dalhoz. Ez egy rendkívül dallamos és hangulatos szám, benne szimfonikus elemekkel. Igazán megtisztelve és hálásnak érzem magam, hogy Ambre szerepel a projektben, és nagyon várom már, hogy mindenkivel megoszthassam ezt a dalt.

- írta a zenész. 

Therion: a Napalm Records égisze alatt jelenik meg a Leviathan-trilógia befejező része

289566916_592609832223737_6839164453821458525_n_1_1.jpg

2021-ben jelent meg az eredetileg svéd tagokból álló Therion "Leviathan" című albuma, amelynek folytatása gyorsan, mindössze egy év különbséggel érkezett "Leviathan II" címmel.

Míg az első korong hemzsegett a tipikus Therion-slágerektől, addig a második lemez egy összetettebb világot tárt a hallgatóság elé.

A zenekar nem tétlenkedik, ugyanis egy friss Facebook-bejegyzésből kiderült: dolgoznak az újabb albumon, amely lezárja a Leviathan-trilógiát, címe pedig ebből következőleg "Leviathan III" lesz. Ám nemcsak ez az egy bombahír olvasható a posztban. A Chiara Malvestiti és Rosalia Sairem énekesnők által vezetett formáció ugyanis csaknem három évtized után kiadót váltott, ezentúl a Napalm Records gondozásában jelentetik meg albumaikat.

Miután csaknem 30 évig a Nuclear Blast Recordsnál voltunk szerződve, úgy éreztük, a szerződés lejártával itt az ideje kipróbálni valami újat. A Napalm Records az egyik legnagyobb és legszínvonalasabb metal kiadó, és évek óta érdeklődnek a Therion iránt.  Így amikor eljött az idő, hogy új kiadót keressünk, evidensnek tűnt, hogy velük tárgyaljunk. Megkötöttük a szerződést, és izgatottan kezdjük el a közös munkát, bízva abban, hogy remek munkát fognak végezni a Leviathan-trilógia közelgő utolsó albumával (és az azt követő albumokkal). A Leviathan III-ról további infókat fogunk megosztani az elkövetkező időszakban. Christofer (Johansson, a banda alapítója - a szerk.) ezúton is szeretné kifejezni őszinte és mély háláját a Nuclear Blast Recordsnak mindazért, amit a zenekarért tettek az évek során - és azért, hogy kivételesen klassz és kedves emberek.

Klippremier: Ignea - Incurable Disease

343412741_181100478207254_3748241909069953513_n.jpg

Április 28-án, azaz holnap dobja piacra vadonatúj albumát a kijevi Ignea, az újdonság pedig a "Dreams of Lands Unseen" címet kapta. A lemezről - amelynek tematikája egy Sofia Yablonska nevű karakter kalandjain alapul - már két kisfilmes szerzeménynek is fültanúi lehettünk, az első dal a Nomad's Luck, a második pedig a Dunes

A mai nappal megérkezett az új videoklipes tétel, az Incurable Disease.

Ma egy különleges utazásra viszünk benneteket a viharos, háborgó hullámokon.
Ez a különleges dal nem kapcsolódik semmilyen járványhoz vagy valós betegséghez. Ez egy óda Sofia Yablonska tenger iránti szerelméhez, amelyet a különböző típusú hajókon - a kis csónakoktól a hatalmas luxushajókig - megtett gyakori utazásai inspiráltak. Sofia lenyűgözőnek találta ezeknek a hajóknak a működését, a legénység munkáját és a vizek szépségét. A dal szövege Sofia és Helle perspektívájából is szól, mivel ő is osztozik a tenger iránti rajongásában  - a "gyógyíthatatlan betegségében".

- írja közösségi oldalain a Helle Bogdanova vezette formáció. Íme, a videó!

Májusban újabb dallal jelentkezik a Within Temptation

322385173_877650656719103_3386963161328040464_n.jpg

Készül a Within Temptation új albuma, amely a tervek szerint a 2019-es "Resist" vonalát követi majd, ám konkrét infók egyelőre nem állnak rendelkezésre a korongról, a holland csapat ugyanis főleg kislemezekkel jelentkezett az elmúlt három évben, amelyek sorrendben az Entertain You, a The Purge, a Shed My Skin, a Don't Pray For Me és a The Fire Within voltak.

Sharon den Adelék elmondták: már a covid-19 pandémia előtt megfordult a fejükben, hogy csak dalokat adjanak ki, így mindegyik szerzemény megkapja a kellő figyelmet.

Mai hírlevelében a zenekar bejelentette: május 19-én érkezik a készülő nagylemez hatodik tétele, amely a Wireless címet fogja viselni.

A következő hónapban jelenik meg új kislemezünk, a Wireless. Ez a tüzes és súlyos dal egy új korszak kezdete lesz - egy olyan korszaké, amelyben életben tartjuk a Within Temptation DNS-ét, de modern, bombasztikus riffeket, ütemeket és refrént építünk rá.

- írta a csapat a hírlevélben, a dalt pedig ITT tudod kosárba tenni.

süti beállítások módosítása