Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Slave to Sirens - Tóth Anita az új énekesnő

2023. január 01. - Jurancsik Eszter

fotojet_32.jpg

Tóth Anita, akiről coverjei (Jinjer, Lorna Shore, Five Finger Death Punch) kapcsán többször említést tettünk a blogon, most újult erővel mutatja meg, mi lakozik a torkában.

A 2015-ben alakult libanoni thrash/death metal banda, a Slave to Sirens ráakadt Ani videóira a Youtube-on, és mivel a zenekar éppen énekest keresett, nem voltak restek megkérdezni őt, hogy magához ragadná-e a mikrofont?

Egy ideje már elég sokat gondolkodtunk ezen, de végre készen állunk arra, hogy az új évet egy tiszta lappal, új felállással köszöntsük! Bemutatjuk nektek új énekesnőnket, Tóth Anitát, aki keményen készül, hogy csatlakozzon hozzánk és a készülő albumon énekeljen. Anita különleges és tág hangterjedelemmel rendelkezik, és nagyon jól ért a dallamokhoz. Az ő énekhangja a következő szintre fogja emelni a zenénket. 
- jelentette be ma a csapat Facebookján, Anita pedig így köszönte meg a támogatást:
Szeretettel köszöntelek benneteket és remélem hamarosan találkozunk a nagyvilágban, sok-sok színpadon!!! Nagyon boldog vagyok, hogy a Slave To Sirens frontasszonya lehetek. Ígérem nem fogok csalódást okozni nektek!
Maradjatok velünk!
Mindenkinek boldog új évet és egy jobb újrakezdést kívánunk! Köszönjük a támogatást!
A zenekar jelenlegi felállása:
Tóth Anita - ének
Lilas Mayassi - gitár
Shery Bechara - gitár
Alma Doumani   - basszusgitár

Jen Majura: "Mindenkivel el akartam hitetni, hogy jól vagyok."

286506765_592723042209087_2729352673020597198_n.jpg

2022 májusában sokkolta a nagyérdeműt a hír, miszerint az arkansasi Evanescence és német gitárosuk, Jen Majura útjai különváltak.

Amy Lee, a banda énekesnője elmondta, hogy 'ez az egész nagyon bonyolult', nem ment bele a szétválás okaiba, azonban Jen megnyílt a témával kapcsolatban. Elárulta: megbántva érzi magát, hiszen éppen egy hosszabb turné előtt álltak, és már félig bepakolta a bőröndjét.

Utódja a zenekarban a Sick Puppies gitárosa, Emmai Anzai lett, aki régi barátja Amynek.

Most újfent a szakításról mesélt egy interjúban Jen, aki szerint már szinte minden posztjáról a formációból való távozása jut a kommentelők eszébe.

Fáradt vagyok. Nagyon-nagyon fáradt! Nagyon sok vélemény és ítélkezés van körülöttem. Eljutottunk arra a pontra, hogy bármit is posztoltam, az embereknek volt róla véleményük. Ez vicces, de ha őszintén elmondanám, hogyan érzem magam - fáj; nehéz; persze, hogy nem érzem jól magam -, az emberek azt mondanák, hogy 'Ó, áldozatot játszol'. Tehát inkább ezt feleltem: 'Igazából jól vagyok. Ekkor persze az emberek azt mondták, hogy 'Le se szartad a zenekart.' Végül azt mondtam: "Tudjátok mit? Akár az áfonyás joghurtomról is posztolhatnék, ti akkor is megtalálnátok a módját, hogy ezt összekössétek azzal, ami történt.

- kezdte sorait a 39 éves zenészlány, majd így folytatta:

Elcsendesedtem a közösségi médiában, mert el akartam kerülni ezt a sok zagyvaságot, a sok véleményt - egyszerűen belefáradtam ebbe...

Az egész történetet egy párkapcsolati szakításhoz hasonlította:

Amikor szakítasz a pároddal, a legutolsó dolog, amit látni akarsz, hogy a volt partnered tovább lép. Nem akartam látni. Időre volt szükségem, hogy megemésszem ezt az egészet. És ahogy mondtam, az első néhány hónapban mindenkivel el akartam hitetni, hogy jól vagyok, miközben egyáltalán nem voltam jól. De bármit is mondasz ilyenkor, azonnal véleményt nyilvánítanak az emberek.

309985700_666685804812810_2773102420481263683_n.jpg

Csak elképzelni tudom, mit érezhet például Harry herceg és Meghan Markle a paparazzók miatt, nekik sokkal nagyobb problémáik vannak. Én egy kis senki vagyok. Miért beszélnek rólam ennyien? Sokkal fontosabb dolgokkal kellene foglalkozniuk, mint például a klímaválság, vagy az orosz-ukrán háború. Persze rájöttem, hogy ez is egy téma, és az emberek szeretnek róla beszélni, de nekem jogom van elhatárolódni ettől. Ezért vonultam vissza a közösségi médiától. És minél inkább visszahúzódtam ettől az egésztől, annál inkább megundorodtam az emberektől. Borzalmas ezt így kimondani, de kimondom.

- fedte fel érzéseit, majd így zárta gondolatmenetét:

Messze nem vagyok jól. 2020-ban véget ért a párkapcsolatom. Ezt követte a két év világjárvány, a bezártság. Aztán amikor a dolgok nagyrészt visszatértek a normális kerékvágásba, jött a május. Fontos, hogy időt hagyj a gyógyulásra. Amikor mindenki lát téged, akkor el is várják, hogy egy pozitív, energikus mókamester legyél. A szívemben pontosan ez vagyok, de ha szarba kerülsz, nem mindig tudod ezt a látszatot fenntartani. És ez a másik része annak, amiért úgy döntöttem, hogy visszavonulok a közösségi oldalaktól, mert egyszerűen nem tudtam tovább így létezni. Fel kell töltened a saját akkumulátorodat, mielőtt másokat töltesz fel. Egyszerűen üresnek éreztem magam.

Azonban hozzátette azt is: most már valóban napról-napra jobban érzi magát.

süti beállítások módosítása