Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újfent a mesterséges intelligenciáról mesélt Sharon den Adel

2023. október 07. - Jurancsik Eszter

370322138_6665801300132236_7131505988040102471_n.jpg

Néhány napja a Within Temptation énekesnője, Sharon den Adel mesélt a mesterséges intelligenciával (AI) való munkáról - a holland zenekar bevallottan segítségül hívta ezt a technológiát két klipjének, a Wireless-nek és a Bleed Out-nak a készítésekor. Mint azt felfedte: egyáltalán nem olyan könnyű az AI-val való munka, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Október 20-án jelenik meg a banda "Bleed Out" címre keresztelt új albuma, amely a 2019-es "Resist" vonalán menetel majd tovább, összesen 12 dalt rögzítettek a lemezen.

De vajon aggódnak-e Sharonék a mesterséges intelligencia lehetséges veszélyei miatt?

Megértem az emberek aggodalmát, és remélem, hogy hamarosan lesz egy törvény, amely mindenkit eligazít abban, hogy mit szabad és mit nem, mert néha nem teljesen világos, hogy mik a veszélyek, és ez talán segíteni fogja az embereket a helyes döntés meghozatalában.

- kezdte mondandója kifejtését az énekesnő, akinek csapatát sok kritika érte az AI használata miatt.

Számunkra ez egy olyan eszköz, amit szeretünk, különösen azért, mert annyi lehetőség rejlik benne. Nagyon költséges megcsinálni azt, amit mi most csináltunk, bár lehet, hogy nem tűnik annak. Azt akartuk, hogy olyan legyen, mintha egy festmény kelne életre, és ezt próbáltuk elérni. És ez sikerült is. De ahogy mondtam, a szájszinkronizáláson még dolgozni kell a jövőben; ez olyasmi, amiben a mesterséges intelligencia nem túl ügyes. Szóval ezen a ponton ez egy kicsit nem annyira jó. Másrészt viszont mindent ugyanúgy csináltunk, ahogy általában szoktunk, ugyanazokkal az emberekkel dolgoztunk együtt. Az AI sok lehetőséget rejt magában, és nemcsak a művészetek területén.

- zárta sorait.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8918229973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása