Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Fernanda Lira: "Sokkos állapotban vagyok..."

2023. április 04. - Jurancsik Eszter

311317585_5497176446998273_2395190014773618805_n.jpg

Észak-Amerikában turnézik a Crypta, néhány nappal ezelőtt pedig az Illinois államban található Belvidere városára tornádó csapott le - éppen aznap este, amikor a brazil csapat a Morbid Angel előzenekaraként lépett fel.

A koncerthelyszín teteje beszakadt, egy ember meghalt és mostanra 40-re emelkedett a sérültek száma. A banda közösségi oldalain tájékoztatta az aggódó rajongókat, miszerint jól vannak, ám lakókocsijuk a természeti katasztrófa áldozata lett.

Fernanda Lira, az együttes énekes-basszusgitárosa most frissítést osztott meg a történtekkel kapcsolatban. Mint kiderült: sokkos állapotban van.

Úgy terveztem, hogy készítek egy videót, amiben beszámolok mindenről, de még mindig nem vagyok 100%-ban jól. Az alábbiakban nagyon röviden beszámolok a helyzetünkről, és válaszolok néhány feltett kérdésre. Összefoglalva a történteket: tornádó csapott le a helyszínre, ahol három nappal ezelőtt koncerteztünk. A mennyezet beomlott, 40 ember súlyosan megsérült, egy pedig sajnos meghalt. A tető egy része a lakóautónkra zuhant, így az odaveszett. Az összes zenekar a pincében vagy a turnébuszban tartózkodott, így nincsenek sérültek.

Igen, korábban érkezett riasztás a tornádóról, de kevesebb, mint 15 perc telt el a riasztás és a tornádó érkezése között. Ez még a helyiek számára is váratlan volt. Az zenekarok másnap kihozták a cuccaikat az épületből. Nekünk sikerült bejutnunk a lakókocsinkba, és a személyes cuccaink 95%-át el tudtuk vinni. Az elmúlt két napot egy hotelben töltöttük, a többi zenekar fuvarjaira voltunk utalva, akik felváltva szállították a cuccainkat. Ma átvettük az új lakókocsinkat, azonban ezzel kapcsolatban komoly pénzügyi problémánk adódott, amit később fogunk megosztani. Szükségünk lesz a segítségetekre. Lelkileg még mindig sokkos állapotban vagyok, tegnap reggel idegösszeomlásom volt a felgyülemlett feszültség miatt, de összességében jobban érzem magam. 

Ez a lényege Fernanda posztjának, valamint azt is elmondta:  a turné folytatódik, amely még 17 koncertet foglal magában. Eképpen zárta sorait:

Most, hogy a borzalmaknak vége, a testem elfáradt. Stresszhelyzet, alváshiány, és miközben a cuccaink után kutattunk, nagyon fáztunk. Mindez nem tett jót az ellenálló képességemnek.

A csapat részvétét fejezte ki a halálos áldozat, Fred Livingston családja és barátai felé, adakozni pedig itt lehet:

 339149036_938070907374013_6657868117443672676_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr518094666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása