Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tornádó söpört végig a Crypta koncertjén - a tagok biztonságban vannak

Tragédia a csapat turnéján - egy ember meghalt

2023. április 01. - Jurancsik Eszter

crypta_2.jpg

Észak-Amerikában turnézik a brazil Crypta, ahol a Morbid Angel egyik előzenekaraként melegítik be a közönséget. Március 31-én, azaz tegnap a fellépéssorozat belviderei (Illinois állam) állomásán egy tornádó söpört végig, amelynek következtében egy ember meghalt, további 28-an súlyos sérülésekkel kerültek kórházba.

A helyi hatóságok közleménye szerint 260 ember tartózkodott a helyszínen, amikor a katasztrófa történt. A meteorológiai szogálat este 19:45-kor értesítette a hatóságokat a tornádóveszélyről. A belviderei tűzoltóság vezetője szerint a tető tíz perccel később beomlott.

A helyszín hivatalos Facebook-oldala szerint a tervek szerint 18:00-kor nyitottak volna az ajtók, 19:00-kor a Crypta, 19:45-kor a Skeletal Remains, 20:40-kor a Revocation, 21:40-kor pedig a Morbid Angel játszott volna, azonban a Crypta koncertje után megérkezett a tornádó.

A Fernanda Lira vezette csapat a következőket írta közösségi oldalaira:

A zenekar összes tagja biztonságban van, hálásak vagyunk, hogy így aggódtok! Tornádó csapott le a koncert helyszínére, a lakókocsink odaveszett, de mi jól vagyunk! Hamarosan újabb közleményt adunk ki és mindenről tájékoztatunk Titeket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr818090890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása