Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Martijn Westerholt: "Diana hangja sokkal kifinomultabb"

2023. február 20. - Jurancsik Eszter

fotojet_33.jpg

Fél éve már, hogy Diana Leah bemutatkozott a Delain rajongótáborának, mint a formáció új frontasszonya. Az erdélyi születésű, de kamaszkora óta Olaszországban élő művésznő mindig is vágyott arra, hogy egy metal bandában mutathassa meg tehetségét, a zenekarral rögzített első közös albuma "Dark Waters" címmel, február 10-én került boltokba (kritika ITT olvaható).

Néhány nappal ezelőtt Martijn Westerholt alapító-billentyűs elmondta: nem ő rúgta ki volt zenésztársait - Charlotte Wessels-t, Timo Somerst és Otto Schimmelpenninck van der Oije-t, ugyanis megelégelte, hogy az internetezők többsége szerint ő áll a három egykori csapattag távozása mögött.

Legújabb interjújában pedig Charlotte és Diana hangjáról mesélt, egészen pontosan párhuzamot vont a két énekesnő stílusa között.

Nagyon tetszik Diana karaktere, nagyon fegyelmezett, a hangja pedig kellemes. Amikor először hallottam énekelni, azt mondtam, ezt a hangot simán el tudnám képzelni a Delain zenéjéhez. Küldtem neki zenei alapokat, amelyekre énekelhetett, és amikor visszaküldte őket a hangjával, meglepődtem, mennyire hasonlít a hangja Charlotte-éhoz. Dianával eddig három kislemezt adtunk ki, de az emberek nem is sejtik, mennyire sokoldalú a hangja. Nagyon jó a kontraszt a lágy és az erőteljes éneke között.

- mesélte a zenész, majd eképpen folytatta:

Charlotte sokkal durvább és nyersebb, de nem negatív értelemben. Ez karaktert ad az ő előadásmódjához. Diana sokkal letisztultabb, ettől persze más is, de nem azt mondom, hogy egyikük jobb a másiknál. És persze vannak hasonlóságok is a két hang között. 

Itt nézhető meg a teljes interjú:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9018053796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása