Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Októberben érkezik Charlotte Wessels második szólóalbuma

2022. július 01. - Jurancsik Eszter

290901525_588433462638490_5643827304396530931_n.jpg

Az egykori Delain-frontlány nem vesztegeti az idejét. Tavaly ősszel dobta piacra "Tales From Six Feet Under" című szólóalbumát, amelyen olyan szerzemények kaptak helyet, amelyeket még a zenekarban töltött ideje alatt írt.

A korong igen sikeres lett Charlotte rajongói körében, a lemezről pedig az énekesnő 35. születésnapján, május 13-án jelent meg a hollandul íródott Afkicken című dal. Arra is fény derült, hogy a finn Coldbound formációval is együttműködésre készül.

A mostanában tüsire vágott hajjal nyomuló Charlotte két nappal ezelőtt közösségi oldalain jelentette be: készül második lemeze, amely "Tales From Six Feet Under Vol. II" címmel fog boltokba kerülni.

A kiadvány az énekesnő honlapján már előrendelhető!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Charlotte Wessels (@charlottewessels) által megosztott bejegyzés

Különleges projekten dolgozik a Lacuna Coil

lacuna-coil-2021-e1618582221237.jpg

Korábban is utalt az olasz csapat arra, hogy hamarosan újabb korong kerülhet ki a kezük alól, de konkrétumokat még nem tudni a következő albumról. Viszont egy speciális lemezen dolgoznak, ez a napokban derült ki.

A nemrég Franciaországban megrendezett Hellfesten tartott sajtótájékoztatót az együttes, amely eseményen a következőket árulta el a Cristina Scabbia vezette formáció:

Először is elmondhatjuk, hogy ez nem a tizedik Lacuna Coil-album lesz, hanem egy nagyon különleges projekt. Hamarosan be fogjuk jelenteni, hogy micsoda is ez - napokon, talán egy héten belül. Nyilván mindenki tudni akarja, hogy mi az, de nem árulhatjuk el. És természetesen dolgozunk néhány dalon a tizedik stúdióalbum kapcsán, de még semmi nincs kész. Szóval párhuzamosan dolgozunk ezen a két különböző dolgon. Reméljük, tetszeni fog!

Utolsó albumuk, a "Black Anima" 2019 októberében jelent meg, nem várt sikereket aratva a világ minden táján.

 

 

Mortemia: a Blackbriar énekesnőjével készült el az új dal

fotojet_4_8.jpg

Májusban jelentkezett új dallal a Sireniát vezető Morten Veland szóló projektje, a Mortemia - a dal a Veiled In Despair címet viselte és a Dark Sarah-ból ismert finn énekesnővel, Heidi Parviaiennel került rögzítésre.

Morten, aki rengeteg tehetséges énekesnővel dolgozott együtt The Pandemic Pandemonium Sessions elnevezés alatt, most újabb szerzeménnyel rukkolt elő: a szám címe What Else is There?, a benne hallható női hang pedig a holland alternatív/gothic vonalon mozgó Blackbriar énekesnőjéhez, Zora Cock-hoz köthető.

Íme:

süti beállítások módosítása