Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Jinjer: "Senki nem akarja elhagyni Ukrajnát!"

2022. november 30. - Jurancsik Eszter

img_0407_1_2.jpg

Egy 8 éve tartó feszültség eszkalálódott február 24-én Ukrajnában. A donyecki és luhanszki térségben már 2014 óta megvoltak az ellentétek az ukrán nacionalisták és az ott élő orosz kisebbség között, Vlagyimir Putyin pedig idén megtámadta szomszédját.

A Jinjer tagjai, akik végérvényesen feltették hazájukat a metáltérképre, többször beszéltek a háborúról, arról, hogyan élték meg az első támadásokat, de a basszeros Eugene Abdukhanov alapítványt is létrehozott a rászorulók megsegítésére. Különleges pólókat is tervezett a banda kiadója, a Napalm Records, amelyekből eddig több tízezer darab talált gazdára - a zenekar tagjai tehát nem csak egyszerűen turnéznak, hanem aktívan segítenek ártatlanul szenvedő honfitársaikon.

Egy friss interjúban most a dobos Vladislav "Vlad" Ulasevich újfent mesélt a hazájukat sújtó szörnyűségről. Mint azt elmondta: bár hazájuktól távol vannak (jelenleg is Amerikában adnak koncerteket), gondolataik otthon járnak.

A családjaink Ukrajnában vannak, az édesanyám Kijevben él. És senki nem akarja elhagyni Ukrajnát. Nem menekülnek el! Ez a háború hatalmas tragédia az ukrán nép számára.

25936-0862021115457.jpg

Csak azt akarjuk, hogy mihamarabb vége legyen, hogy ne haljon meg több ember, ne bombázzák a városainkat. Három nappal ezelőtt Oroszország minden nagyobb városban bombatámadást hajtott végre, néhány nappal ezelőtt pedig a donyecki régiót (ahonnan a csapat tagjai is származnak - a szerk.) érte orosz támadás.

- kezdte sorait, azt pedig korábban elmondta: ukrán zenekarként igenis, büszkék a származásukra, azt pedig Tatiana Shmayluk énekesnő fedte fel nemrégiben, hogy ukránokként igen nehéz volt betörniük a zeneiparba, és kivívni az elismerést.

Ulasevich folytatta:

Kijevben a városközpontot bombázták. Körülbelül tíz bomba érte a várost, és rengeteg ember meghalt. Még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy ez megtörtént. Éppen otthon voltam, amikor elkezdődött. A barátnőm szüleinek házában húztam meg magam. Tatiana, Eugene és Roman tudják, milyen fegyveres konfliktus elől menekülni. Ők 2014-ben elmenekültek onnan, amikor az ukrán hadsereg és az oroszbarát lázadók összecsaptak. Hihetetlen ez az egész, ami otthon történik...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7017991870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása